Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес план ( конопніцкий).docx
Скачиваний:
49
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
35.13 Кб
Скачать

3 . Місцезнаходження підприємства .

Для організації діяльності підприємство має як власними, так і орендованими площами. Власні площі: гараж 220 кв.м. Орендовані площі: цех з антикорозійної обробки автомобілів 90 кв.м.

Територія підприємства знаходиться під охороною , в'їзд на територію можливий тільки за перепустками , виписуються працівниками фірми .У приміщенні гаражу висока стеля , хороше освітлення , широкі ворота для в'їзду машин. Службові приміщення знаходяться на другому ярусі (роздягальня , кімната відпочинку , кабінет директора фірми) , є телефон. Сама фірма розташована на вулиці Стуса 5 де практично немає жвававого руху машин.Співробітники працюють з 10 годин до 19 і довше , якщо того вимагає робота . Також можливий виїзд водіїв в командіровки на велику відстань.У вихідні дні на фірміобов'язково присутній хтось із співробітників.Існує можливість розширення приміщень фірми шляхом оренди додаткової.

3 . Специфіка послуг.

Товариство з обмеженою відповідальністю «НІКО - транссервіс» створюється з метою організації виробництва і реалізації послуг з перевезення вантажів у м.Тернопіль.

Види послуг:

- Послуги по квартирних переїздів, перевозу меблів (у тому числі піаніно), перевезення інших господарських вантажів (дрова, вугілля, сіно і т.д.); роздрібна ціна однієї умовної одиниці послуги (3 години роботи автомобіля + 3 години роботи чотирьох вантажників) 2,0 - 2,5 тис.грн.; планований річний обсяг виробництва послуг близько 600 одиниць;

- Послуги з перевезення комерційних вантажів; роздрібна ціна (6 годин роботи автомобіля + лебідка + 6 годин роботи чотирьох вантажників) 4,0 -6,0 тис. грн.; Планований обсяг випуску на рік - 96 одиниць;

- Послуги антикорозійної обробки кузовних елементів автомобілів за технологією RUST-STOP (Canada); вартість обробки одного автомобіля - 0,6 тис. грн.; Планований річний обсяг робіт - 3600 одиниць.

Виробничо-господарська діяльність:

- Виробничо-господарська діяльність здійснюється на основі договорів;

- Товариство самостійно планує свою діяльність з урахуванням попиту та укладених договорів на надання транспортних послуг.

Існує реальна можливість відкрити магазин запчастин для вантажних автомобілів, фасад якого буде виходити на вулицю Стуса, що безсумнівно приверне клієнтів, оскільки по цій вулиці постійно проїжджають вантажні автомобілі. При цьому не потрібно набирати великий штат працівників максимум одного. Це дозволить залишити ціни на послуги стабільними, що є дуже важливим для клієнтів із середнім рівнем доходів.

5 Оцінка ринку і конкурентоспроможності .

Конкуренція на транспортному ринку України в нових умовах господарювання набуває якісно нових рис. Розвивається приватне підприємництво на автомобільному ринку, підвищуються вимоги до якості перевізного процесу та ін. Конкуренція на внутрішньому транспортному ринку існує як у внутрішньореспубліканському сполученні, так і в міжнародному. Вона проявляється у боротьбі за клієнтуру, високий прибуток, нові технології, висока якість перевезень, швидкість і надійність переміщення вантажів.

Товарний обмін між учасниками ринкових відносин встановлюється і постійно підтримується за допомогою транспорту. Потреба в якісному транспортному обслуговуванні тим вище, чим більше конкуренція на ринку товарів. Під якістю транспортного обслуговування з вантажних перевезень традиційно розуміють повноту, швидкість, своєчасність, рівномірність доставки і збереження вантажів, безпеку перевезень, а також комплексність, доступність і культуру обслуговування споживачів транспортних послуг.

В останні роки в м. Тернопіль успішно розвивається організація і відкриття всіляких підприємств, що працюють з населенням і пропонують послуги з перевезень вантажів по прийнятних цінах. В умовах зниження і стабілізації купівельної спроможності населення ця форма виробництва все ж сприяє розвитку попиту. Велику роль у цьому відіграє ТОВ «НІКО - Транссервіс». Частка ринку, яку займає підприємством на початковому етапі діяльності складе приблизно 15%.

Таким чином, витримати конкуренцію ТОВ «НІКО - Транссервіс» планує за рахунок впровадження сучасних використання досвіду керівництва підприємства, накопиченого ТОВ «НІКО - Транссервіс», сервісу, що відповідає високим стандартам, співвідношення високої якості і прийнятних цін на реалізовані послуги, правильного ведення фінансової політики ТОВ «НІКО - Транссервіс» і згуртованої команди.