Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
27
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
421.89 Кб
Скачать

62 "Короткострокові векселі видані"

На субрахунку 621 "Видані короткострокові векселі" ведеться облік векселів, виданих установою згідно з нормативно-правовими актами України і термін сплати яких встановлено протягом поточного бюджетного року.

63 "Розрахунки за виконані роботи"

Розрахунки з постачальниками, підрядниками і замовниками за виконані роботи з капітального будівництва і надання послуг у наукових бюджетних установах, виробничих (навчальних) майстернях та підсобних (навчальних) сільських господарствах обліковуються на рахунку 63 "Розрахунки за виконані роботи", який розподіляється на субрахунки:

631 "Розрахунки з постачальниками та підрядниками";

632 "Розрахунки з часткової оплати замовлень на дослідно-конструкторські розробки, що виконуються за рахунок бюджетних коштів"; 

633 "Розрахунки із замовниками за виконані роботи і надані послуги з власних надходжень";

(субрахунок 633 із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 27.07.2000 р. N 67)

634 "Розрахунки із замовниками за науково-дослідні роботи, що підлягають оплаті";

635 "Розрахунки із залученими співвиконавцями для виконання робіт за господарськими договорами".

На субрахунку 631 "Розрахунки з постачальниками та підрядниками" обліковуються розрахунки з постачальниками за будівельні матеріали, конструкції та деталі, обладнання для устаткувань тощо, та розрахунки з підрядниками за конструкції і деталі, передані їм для будівництва та монтажу, і за виконані будівельно-монтажні роботи.

За дебетом субрахунку 631 записуються суми сплачених рахунків за будівельні матеріали, конструкції та деталі, при цьому кредитуються відповідні субрахунки: 311 "Поточні рахунки на видатки установи", 321 "Реєстраційні рахунки" або 313 "Поточні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги", 323 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги". На вартість цінностей, отриманих від постачальників на склад, дебетується субрахунок 202 "Обладнання, конструкції і деталі до установки", 204 "Будівельні матеріали" або 631, якщо цінності передані підрядчику поза складом, і кредитується субрахунок 631.

(текст із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 26.03.2002 р. N 54)

За розрахунками з підрядниками в дебет субрахунку 631 записуються суми, перераховані за виконані будівельно-монтажні роботи і передані підряднику конструкції та деталі, будівельні матеріали для будівельно-монтажних робіт, при цьому кредитуються субрахунки 201 "Сировина і матеріали", 204 "Будівельні матеріали", 311 "Поточні рахунки на видатки установи", 322 "Особові рахунки", 313 "Поточні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги", 323 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги". На суми виконаних підрядником будівельно-монтажних робіт проводяться записи в дебет субрахунку 801 "Видатки з державного бюджету на утримання установи та інші заходи" або 811 "Видатки за коштами, отриманими як плата за послуги" і в кредит субрахунку 631.

(текст із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 26.03.2002 р. N 54)

На субрахунку 632 "Розрахунки з часткової оплати замовлень на дослідно-конструкторські розробки, що виконуються за рахунок бюджетних коштів" обліковуються розрахунки з підприємствами та організаціями з виконання ними замовлень на дослідно-конструкторські розробки для науково-дослідних установ.

За дебетом субрахунку 632 записуються перераховані суми авансу та розрахунки за виконану роботу. При цьому кредитуються субрахунки:

311 "Поточні рахунки на видатки установи", 312 "Поточні рахунки для переведення підвідомчим установам" - якщо установа не переведена на казначейське обслуговування;

321 "Реєстраційні рахунки", 322 "Особові рахунки" - при казначейському обслуговуванні кошторисів установи.

За кредитом субрахунку 632 і дебетом субрахунків класів 1 "Необоротні активи" і 2 "Запаси" записуються прийняті вироби.

На субрахунку 633 "Розрахунки із замовниками за виконані роботи і надані послуги з власних надходжень" у навчальних закладах професійно-технічної освіти обліковуються розрахунки із замовниками за виконані роботи або надані послуги і за реалізовані готові вироби, а також розрахунки з підприємствами і організаціями за роботи, виконані учнями в процесі виробничого навчання.

(текст із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 26.03.2002 р. N 54)

За дебетом субрахунку 633 і кредитом субрахунків 669 "Інші розрахунки за виконані роботи", 721 "Реалізація виробів виробничих (навчальних) майстерень", 711 "Доходи за коштами, отриманими як плата за послуги" записуються вартість наданих послуг, реалізованих готових виробів, виготовлених в учбово-виробничих майстернях, а також суми винагород, які підлягають виплаті учням учбових закладів за виконані ними роботи на підприємствах і в організаціях, і суми, направлені на розширення учбової бази, поліпшення культурно-побутового обслуговування учнів і т. ін.

(текст в редакції наказу Державного  казначейства України від 21.01.2005 р. N 11)

Надходження коштів записується за кредитом субрахунку 633 і дебетом субрахунку 313 "Поточні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги" або 323 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги".

(текст із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 26.03.2002 р. N 54,  в редакції наказу Державного  казначейства України від 21.01.2005 р. N 11)

На субрахунку 634 "Розрахунки із замовниками за науково-дослідні роботи, що підлягають оплаті" обліковуються розрахунки із замовниками за виконані згідно з договорами науково-дослідні роботи.

За дебетом субрахунку 634 записуються суми за наданими рахунками з кредитуванням субрахунку 723 "Реалізація науково-дослідних робіт за договорами". У кредит субрахунку 634 та дебет субрахунку 313 "Поточні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги" або 323 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги" записуються суми, які надійшли до сплати за рахунком та за кредитом 351 "Розрахунки із замовниками з авансів на науково-дослідні роботи", - суми зарахованого авансу.

(текст із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 26.03.2002 р. N 54)

На субрахунку 635 "Розрахунки із залученими співвиконавцями для виконання робіт за господарськими договорами" обліковуються розрахунки з виконавцями, які залучені для виконання окремих науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт за господарськими договорами науково-дослідної установи.

Суми, перераховані співвиконавцям за виконані роботи, записуються за дебетом субрахунку 635 і кредитом 313 "Поточні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги" або 323 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги". Прийняті роботи відображаються записом за кредитом субрахунка 635 і дебетом 823 "Витрати на науково-дослідні роботи за договорами".

(текст із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 26.03.2002 р. N 54)