Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
27
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
421.89 Кб
Скачать

67 "Розрахунки за іншими операціями і кредиторами"

На рахунку 67 "Розрахунки за іншими операціями і кредиторами" обліковуються розрахунки установи за іншими операціями з розподілом на субрахунки:

671 "Розрахунки з депонентами";

672 "Розрахунки за депозитними сумами";

673 "Розрахунки за коштами, отриманими за іншими джерелами власних надходжень";

(назва субрахунку 673 із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 26.03.2002 р. N 54)

674 "Розрахунки за спеціальними видами платежів";

675 "Розрахунки з іншими кредиторами".

На субрахунку 671 "Розрахунки з депонентами" обліковуються операції за розрахунками з депонентами - суми заробітної плати і стипендій, які не одержані працівниками та стипендіатами в установлений термін.

У дебет субрахунку 671 записуються також суми депонентської заборгованості, строк позовної давності яких минув і які підлягають унесенню в доходи відповідних бюджетів. При цьому кредитується субрахунок 642 "Інші розрахунки з бюджетом".

На субрахунку 672 "Розрахунки за депозитними сумами" ведеться облік депозитних сум.

У кредит субрахунку 672 записуються суми, що надійшли на ім'я установи від фізичних та/або юридичних осіб. При цьому дебетується субрахунок рахунку 30 або субрахунки 315 "Поточні рахунки для обліку депозитних сум", 325 "Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку депозитних сум". Перерахування сум за належністю здійснюється за дебетом субрахунку 672.

На субрахунку 673 "Розрахунки за коштами, отриманими за іншими джерелами власних надходжень" ведеться облік операцій, проведених за коштами, отриманими для виконання окремих доручень, а також гранти, дарунки, благодійні внески, інвестиції, що згідно з чинним законодавством отримують бюджетні установи як у грошовій, так і в натуральній формі.

(текст із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 26.03.2002 р. N 54)

За кредитом субрахунку 673 записується надходження сум, призначених на виконання окремих доручень. Виконані окремі доручення супроводжуються записом за дебетом субрахунку 673.

На субрахунку 674 "Розрахунки за спеціальними видами платежів" ведуться розрахунки: з батьками за утримання дітей в дитячих дошкільних закладах; за навчання дітей в музичних школах; за утримання дітей в школах-інтернатах; з працівниками за формений одяг; за харчування дітей в інтернатах при школах.

На суму отриманих коштів кредитується субрахунок 674, нарахування сум здійснюється за дебетом субрахунку 674.

На субрахунку 675 "Розрахунки з іншими кредиторами" ведуться розрахунки з іншими кредиторами, а також із аспірантами, студентами та учнями навчальних закладів за користування гуртожитком.

Суми отриманих матеріальних цінностей записуються за кредитом, а перераховані кошти за відповідні матеріальні цінності та надані послуги записуються за дебетом субрахунку 675.

68 "Внутрішні розрахунки"

Розрахунки, що виникають у процесі виконання кошторисів між вищестоящими розпорядниками коштів і підвідомчими їм установами, обліковуються на рахунку 68 "Внутрішні розрахунки", який розподіляється на субрахунки:

683 "Внутрішні розрахунки за операціями з централізованого постачання за загальним фондом";

684 "Внутрішні розрахунки за операціями з централізованого постачання за спеціальним фондом".

На субрахунку 683 обліковуються операції з централізованого постачання за рахунок коштів загального фонду кошторису.

На субрахунку 684 обліковуються операції з централізованого постачання за рахунок коштів спеціального фонду кошторису.

(рахунок 68 із змінами, внесеними згідно з наказом  Державного казначейства України від 23.12.2002 р. N 237,  в редакції наказу Державного  казначейства України від 21.01.2005 р. N 11)