Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Вступ_до_спеціальності

.pdf
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
807.78 Кб
Скачать

г) сім’я однодітна.

61.Соціально-незахищена сім’я, яка потребує підтримки соціальних служб – це: а) сім’я неблагополучна; б)сім’я конфліктна; в) сім’я асоціальна;

г) сім’я соціального ризику.

62.Наука про соціально-педагогічні механізми формування особистості в соціумі, гармонізацію її взаємовідносин на мікро-, мезо- і макрорівнях – це:

а) соціальна робота; б)соціальна психологія;

в) соціальна педагогіка; г) соціальна реабілітація.

63.Когнітивний та інтелектуально-вольовий процес створення образу майбутньої діяльності – це: а) запам’ятовування; б)планування; в) забування; г) осмислення.

63. Система взаємодії соціальних органів держави і суспільства та сім’ї, що спрямована на поліпшення матеріально-побутових умов життєдіяльності сім’ї, розширення її можливостей у здійснені прав і свобод, забезпечення повноцінного фізичного, морального і духовного розвитку усіх її членів і залучення до трудового, суспільно-творчого процесу – це:

а) соціальна робота в школі; б)соціальне обслуговування; в) соціальна реабілітація; г) соціальна робота з сім’єю.

64. Процес здобуття знань про соціальні закони розвитку суспільства, природи, людини, умінь і навичок і організації свого життя у співвідношенні з життям суспільства – це:

а) соціальне виховання; б)соціальне навчання;

в) соціально-педагогічна діяльність; г) соціальне планування.

65.Процес і результат засвоєння та наступного активного відтворення індивідом соціального досвіду – це: а) соціальна адаптація; б)соціалізація; в) саморегуляція;

г) самовиховання.

66.Сукупність соціальних умов життєдіяльності людини, що впливають на її свідомість і поведінку – це: а) соціальні інститути; б)соціальне середовище;

в) соціальна стратифікація; г) соціальна система.

67.Різноманітні форми організації регулювання суспільних стосунків, систем, норм, соціальних ролей, які забезпечують реалізацію функцій, необхідних для нормального функціонування суспільства, а також спеціальні установи, що виконують вказані функції – це:

а) соціальні інститути; б)соціальне середовище; в) соціальна ситуація; г) соціальна система.

68. Спеціалізація соціальної роботи, що спрямована на залучення учнів у шкільне життя й на координування зусиль школи, сім’ї та громади для оптимального процесу соціалізації – це:

а) соціальна робота з сім’єю; б)соціальна робота;

в) соціально-педагогічна корекція; г) соціальна робота в школі.

69. Соціальна група, члени якої безпосередньо взаємодіють між собою; її структура зумовлюється специфікою групової діяльності, від якої залежить розподіл у групі ролей, характер інформаційних потоків, міжособистісних стосунків – це:

а) група мала; б)група первинна;

в) група вторинна; г) група дифузна.

70. Соціальна група, у межах якої діяльність особистості позитивно оцінюється і, як наслідок, особа приймає на себе якусь роль – це:

21

а) група референтна; б)група дифузна; в) група наслідування; г) група вторинна.

71. Мала контактна група зі стійкими, постійними зв’язками і традиціями, відносини між членами якої характеризуються інтимністю, носять неформальний, особистісний характер – це:

а) група вторинна б)група мала; в) група дифузна;

г) група первинна; 72. Реальна чи умовна соціальна спільність, з якою індивід співвідносить себе як з еталоном і на норми, оцінки,

цінності якої орієнтується у своїй поведінці й самооцінці – це: а) група наслідування б)група референтна; в) група первинна; г) група вторинна.

73.Пристосування до умов середовища та результат цього процесу – це: а) соціальна адаптація; б)соціалізація; в) ресоціалізаціця; г) саморегуляція.

74.Рівень прийняття дитиною самого себе як представника соціальної групи, що відображається у вигляді відповідних самооцінки та рівня домагань – це:

а) адаптація соціальна; б)саморегуляція; в) адаптація особистісна;

г) академічна адаптація.

75.Група, соціальні контакти і відносини між членами якої носять знеособлений характер – це: а) група референтна; б)група вторинна; в) група дифузна;

г) група наслідування.

76.Спільність, що об’єднується на основі якихось зовнішніх ознак; характеризується нестійкістю відносин, короткочасним існуванням, вільним виходом з групи – це:

а) група первинна; б)група наслідування; в) група референтна; г) група дифузна.

77.Особливий вид психічного впливу на саму себе – це: а) самовиховання; б)самонавіювання; в) саморегуляція; г) самоконтроль.

78.Процес особистісного керування психічним станом і поведінкою – це: а) саморегуляція; б)самовиховання; в) самонавіювання; г) самоконтроль.

79.Вплив, що визначається соціальною підтримкою і соціальним захистом людей, які їх потребують через соціальну захищеність, хворобу або інші соціальні причини – це:

а) реабілітація педагогічна; б)реабілітація рольова; в) реабілітація;

г) реабілітаційна педагогіка.

80. Корекційна робота з дітьми, підлітками й молоддю, для яких традиційні форми й методи навчання недостатньо ефективні – це:

а) реабілітаційна педагогіка; б)реабілітація рольова; в) реабілітація;

г) реабілітація педагогічна.

81. Соціальна робота в умовах, коли невелика група осіб з близькими інтересами і спільними проблемами регулярно збирається і включається для досягнення позитивно орієнтованих спільних цілей – це:

а) індивідуальна соціальна робота;

22

б)консультування; в) корекція;

г) групова соціальна робота.

82. Метод допомоги індивідам і сім’ям у розв’язанні психологічних, міжособистісних, соціоекономічних проблем – це:

а) групова соціальна робота; б)індивідуальна соціальна робота;

в) медико-соціальна експертиза; г) соціальна допомога.

83. Систематична та свідома діяльність людини, спрямована на вироблення в собі бажаних фізичних, розумових, естетичних якостей – це:

а) самонавіювання; б)самоконтроль; в) самосвідомість; г) самовиховання.

84.Усвідомлення регуляції людиною своєї поведінки – це: а) самоконтроль; б)саморегуляція; в) самовиховання; г) самонавіювання.

85.Реабілітація засобами рольових методів практичної соціальних психології, необхідна тоді, коли має місце втрата чи порушення рольових функцій людини – це:

а) реабілітація; б)реабілітація педагогічна;

в) реабілітаційна педагогіка; г) реабілітація рольова.

86. Система педагогічних, медико-психологічних суспільних заходів, спрямованих на відновлення, корекцію або компенсацію порушень психофізіологічних функцій, станів особистісного й соціального статусу хворих дітей, дітей-інвалідів, а також тих, хто переніс хворобу, отримав психічну травму внаслідок різної зміни соціальних обставин, умов життя – це:

а) реабілітаційна педагогіка; б)реабілітація; в) реабілітація рольова;

г) реабілітація педагогічна.

87. Державний виховний заклад для дітей-сиріт, дітей з неповних сімей, а також дітей, що потребують допомоги держави внаслідок хвороби батьків, втрати з ними зв’язків, позбавлення батьківських прав – це:

а) дитячий будинок сімейного типу; б)школа-інтернат для дітей сиріт; в) школа-санаторій; г) дитячий будинок.

88. Форма виховання дітей-сиріт і дітей, які залишилися без батьківського піклування; окрема сім’я, в якій виховується не менш, як п’ятеро таких дітей; мешкає у багатокімнатній окремій квартирі чи звичайному або спеціалізованому будинку – це:

а) дитячий будинок сімейного типу; б)школа-санаторій; в) дитячий будинок;

г) школа-інтернат для дітей сиріт.

89. Державний навчально-виховний заклад для дітей-сиріт, дітей із неповних сімей, а також, які потребують допомоги держави внаслідок хвороби батьків, втрати з ними зв’язків, позбавлення батьківських прав – це:

а) дитячий будинок; б)школа-інтернат для дітей сиріт; в) школа-санаторій;

г) дитячий будинок сімейного типу.

90.Спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для хворих і фізично ослаблених дітей – це: а) школа-інтернат для дітей сиріт; б)дитячий будинок сімейного типу; в) школа-санаторій; г) дитячий будинок.

91.Вид соціальної діяльності спеціально уповноважених органів держави, спрямованої на підтримання системи гарантованого державою рівня матеріального забезпечення та фізичного стану, складу сім’ї, віку, здоров’я, участі в суспільному та іншому виробництві – це:

а) соціальна профілактика; б)соціальне планування;

23

в) соціальна допомога; г) соціальна експертиза.

92. Вид науково-практичної діяльності соціальних служб або соціальних працівників, яка ґрунтується на соціальному дослідженні, аналізі та оцінці різних соціальних явищ, обставин, поведінки дітей і молоді; здійснення функцій у сфері соціальної діяльності з метою підготовки обґрунтованих висновків для прийняття відповідних соціальних рішень уповноваженими особами – це:

а) соціальна експертиза; б)соціальне планування; в) соціальна допомога; г) соціальна профілактика.

93. Складова частина народногосподарського планування, що передбачає розв’язання головних проблем соціального розвитку у масштабі всього суспільства –це:

а) соціальна допомога; б)соціальна профілактика; в) соціальна експертиза; г) соціальне планування.

94.Правове, соціальне становище суб’єкта у суспільстві, спільноті, соціальній групі – це: а) статус; б)статус досяжний;

в) статус приписуваний; г) статус соціальний.

95.Соціальна позиція, яку займає індивід і яка закріплюється шляхом його індивідуального вибору, власних зусиль та конкуренції з іншими індивідами – це:

а) статус приписуваний; б)статус досяжний; в) статус; г) статус соціальний.

96. Соціальна позиція, завчасно передбачена індивідові суспільством чи групою незалежно від його властивостей чи здібностей – це:

а) статус приписуваний; б)статус; в) статус соціальний;

г) статус досяжний.

97.Ранг чи позиція індивіда у групі чи групи у взаємостосунках з іншими групами – це: а) статус досяжний; б)статус приписуваний; в) статус; г) статус соціальний.

98.Система соціально-психологічних, психолого-педагогічних, медико-соціальних і правових заходів, спрямованих на попередження аморальної, протиправної поведінки дітей та молоді, на усунення умов та чинників, що її спричиняють – це:

а) соціальна допомога; б)соціальна профілактика в) соціальна експертиза; г) соціальне планування.

100. Спеціалізація соціальної роботи, що спрямована на залучення учнів у шкільне життя і на координування зусиль школи, сім’ї та громади для оптимального процесу соціалізації - :

а) соціальна робота з сім’єю; б) соціальна робота в школі; в) соціальна робота в громаді;

г) індивідуальна соціальна робота.

101. Посередник у різних сферах соціальної допомоги сім’ї, окремим її членам, групам людей, в тому числі дітям, молоді, людям похилого віку, інвалідам і хворим, а також в усіх видах загальної соціальної підтримки населення – це:

а) соціальний психолог; б) соціальний педагог; в) соціальний працівник; г) волонтер.

102. Виявлення рівня сформованості знань, умінь, навичок, духовних цінностей і норм поведінки вихованця, а також рівня соціальної адаптованості особистості і комфортності умов її розвитку – це:

а) соціально-педагогічна корекція; б) соціально-педагогічна діагностика;

в) соціально-педагогічна профілактика;

24

г) соціально-педагогічна реабілітація.

103. Стійкі відхилення від норм у поведінці та навчальній діяльності психічно і фізично здорової дитини, що зумовлені недоліками виховання – це:

а) егоцентризм; б) педагогічна занедбаність; в) фрустрація; г) хвилювання.

104. Принцип світогляду, в основі якого лежать переконаність у необмеженості можливостей людини та її здатності до самовдосконалення, вимоги свободи, захисту гідності особи; сукупність поглядів на людину та її високе суспільне призначення – це:

а) демократизм; б) консерватизм; в) гуманізм; г) лібералізм.

105. Організації з високим ступенем згуртованості, особистісним характером спілкування, нечітко окресленою метою групової діяльності та неформальним контролем – це:

а) волонтерський рух; б) маргінали;

в) неформальні об’єднання; г) формальні об’єднання.

106. Спеціаліст з медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів для роботи в сім’ях і соціальних закладах – це: а) опікун; б) соціальний педагог;

в) соціальний працівник; г) соціальний гувернер.

107. Галузь психологічної науки, що вивчає закономірності поведінки, діяльності і спілкування людей у соціальних спільнотах, групах, колективах – це:

а) соціальна педагогіка; б) соціологія; в) соціальна психологія;

г) практична психологія.

108. Сприйняття, розуміння і оцінка людьми соціальних об’єктів – це: а) рефлексія; б) апатія; в) симпатія;

г) соціальна перцепція.

109. Тип стосунків, який характеризується зіткненням інтересів окремих індивідів, соціальних спільнот, інститутів, за якого дії сторін-учасниць спрямованих на досягнення кожним своїх цілей – це:

а) конфлікт соціальний; б) консенсус; в) комунікабельність;

г) індиферентність.

110. Стан організму, який виникає внаслідок фізичного й розумового напруження, а також під впливом негативних емоцій, і характеризується зниженням працездатності – це:

а) апатія; б) втома; в) ілюзія; г) істерія.

111.Одна із форм соціального захисту, що спрямована на конкретну групу людей а) Соціальна реабілітація; б) Соціальна адаптація; в) Соціальна допомога;

г) Соціальна самодопомога.

112.Об’єктів соціальної роботи, які опинилися в скрутній ситуації, з метою її подолання звернулися до спеціалістів із соціальної роботи називають:

а) меценатами; б) клієнтами; в) волонтерами;

г) соціальними працівниками.

113.Система законів, програм і практичної діяльності держави та організацій соціальної сфери покликаних сприяти задоволенню інтересів та потреб населення – це:

а) соціальна сфера; б) соціальна адаптація;

25

в) соціальна політика; г) соціальна самодопомога.

114.Система умов і засобів, які забезпечують фізичну, психологічну і морально-психологічну безпеку окремого суб’єкту (вихованця), відстоювання його інтересів і прав, створення матеріальних і моральних умов для вільного розвитку його духовних і фізичних сил – це:

а) соціально-педагогічний захист; б) соціальна адаптація; в) соціальні послуги;

г) соціальна самодопомога.

115.Який принцип передбачає збереження конфіденційності інформації про клієнта?

а) принцип гуманності; б) принцип поєднання допомоги із самодопомогою; в) принцип етичності; г) принцип інтеграції.

116.Про який вид реабілітації йдеться, коли говорять про діяльність спеціалістів, яка передбачає допомогу людині, перш за все, в набутті упевненості у собі, у своїх силах?

а) медико-соціальна реабілітація; б) соціально-середовищна реабілітація; в) професійно-трудова;

г) соціально-педагогічна реабілітація.

117.Спеціалісти, які надають послуги клієнтам – це:

а) об’єкти соціальної роботи; б) клієнти соціальної роботи;

в) особи із девіантною поведінкою; г) суб’єкти соціальної роботи.

118.Вся соціальна робота здійснюється у межах певних чітко визначених границь: закладу, регіону, країни. Про який аспект соціальної роботи йде мова?

а) географічний; б) соціально-економічний; в) політичний; г) культурний.

119.Аспект соціальної роботи, який передбачає врахування та повагу традицій, прагнень та сподівань окремих осіб, сімей, груп, націй та національностей, що проживають в даній країні – це:

а) географічний; б) соціально-економічний; в) політичний; г) культурний.

120.Здійснення посередницької діяльності в інтересах клієнта між ним і його оточенням (сім’єю, професійним закладом) – це:

а) посередницька функція; б) інформаційна функція; в) правозахисна функція; г) перетворююча функція.

121.Про яку специфічну функцію йде мова, коли соціальний педагог захищає права клієнтів:

а) адвоката; б) брокера; в) менеджера;

г) посередник.

122.Соціально-педагогічна діяльність може бути реалізована на таких трьох рівнях, як: а) обласному, районному, сільському; б) державному, регіональному, обласному;

в) державному, регіональному, місцевому; г) державному, регіональному, сільському.

123.Соціально-педагогічна діяльність може бути реалізована на таких трьох рівнях, як: а) обласному, районному, сільському; б) державному, регіональному, обласному;

в) державному, регіональному, місцевому; г) державному, регіональному сільському.

124.Про який рівень соціальної адаптації йде мова: адаптація до соціального, економічного, політичного, культурного, духовного розвитку суспільства?

а) макрорівень; б) мезорівень;

26

в) мікрорівень; г) правильна відповідь відсутня.

125.Про який вид реабілітації йдеться, коли говорять про заходи професійної орієнтації інвалідів, навчання, які сприяють перекваліфікації, навчанню та працевлаштуванню?

а) медико-соціальна реабілітація; б) соціально-середовищна реабілітація; в) професійно-трудова;

г) соціально-педагогічна реабілітація.

126.Яка із перерахованих функцій не належить до базисних?

а) діагностична; б) комунікативна;

в) організаторська; г) перетворююча.

127.Тривожність, страхи, проблеми. пов’язані із неблагополуччям сім’ї належать до: а) проблеми, які пов’язані із збереженням психічного здоров’я дітей; б) проблеми, які пов’язані із неадекватною і девіантної поведінкою;

в) проблеми, які пов’язані із конфліктами і морально-психологічним кліматом; г) правильна відповідь відсутня.

128.Яка із базисних функцій передбачає вивчення, аналіз та оцінку індивідуальних та специфічних особливостей окремого індивіда, сім’ї, групи людей, а також постановку „соціального діагнозу”?

а) діагностична; б) навчально-виховна; в) організаторська; г) перетворююча.

129.Який принцип соціально-педагогічної діяльності передбачає врахування у виховній роботі рівнів фізичного, психічного, соціального, духовного, інтелектуального розвитку дітей і молоді?

а) принцип гуманності а; б) принцип диференціації та індивідуалізації; в) принцип адаптації;

г) принцип комплексного підходу.

130.Який принцип соціально-педагогічної діяльності передбачає пріоритет загальнолюдських цінностей?

а) принцип гуманності а; б) принцип диференціації та індивідуалізації; в) принцип адаптації;

г) принцип комплексного підходу.

131.Яка із базисних функцій реалізовується на двох рівнях: конкретному і програмному? а) діагностична; б) навчально-виховна; в) організаторська; г) перетворююча.

132.Яка мета передбачає тривалий проміжок часу і комплексних зусиль?

а) тактична; б) конкретна; в) стратегічна;

г) правильна відповідь відсутня.

133.Який аспект соціально-педагогічної діяльності передбачає використання усіх досягнень економіки даної країни у соціальній сфері?

а) політичний; б) соціально-економічний; в) культурний; г) духовний.

134.Про яку роль соціального педагога йде мова: виявляє людей, які перебувають в стані ризику або вже зустрілися з певними труднощами?

а) адвокат; б) брокер;

в) посередник; г) визначник клієнта.

135.Що не має право робити соціальний педагог?

а) очолювати громади та партії; б) висловлювати побажання або пропозиції;

в) вести пропаганду сімейного способу життя; г) розголошувати таємницю клієнта.

27

136. Дії з надання допомоги клієнту соціальної служби у відповідності до виду соціального обслуговування має назву:

а) соціальна реабілітація; б) соціальна адаптація; в) соціальні послуги;

г) соціальна самодопомога.

28

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ CТУДЕНТІВ З КУРСУ«ВСТУП ДО СПЕЦІАЛЬНОСТІ»

 

 

Бали

Бали

 

 

 

 

Критерії оцінювання відповіді

 

 

 

 

 

 

за 12-ти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

за 100-бальною

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рівень

бальною

 

Теоретичні знання

 

 

 

Уміння

 

системою

 

 

 

 

 

 

 

системою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

продуктивний- )

 

0-25 балів

Студент за допомогою викладача розпізнає етичні

Студент намагається відповідати, однак

знаньрівень

 

без права

явища на побутовому рівні, розпізнає окремі символи

потребує постійної консультації і контролю з

1

перескладання

спілкування, одним словом відповідає на конкретні

боку викладача. З допомогою викладача

 

 

 

 

 

(для екзаменів та

запитання „так” чи „ні”.

 

 

 

намагається використати набуті знання на

 

 

 

заліків)

 

 

 

 

 

 

побутовому рівні.

 

 

 

 

 

 

 

Студент з допомогою викладача одним словом

Студент вміє при постійному контролі і

 

 

 

26-49

відповідає на запитання, відтворює незначну частку

допомозі

викладача

виконати завдання на

Початковий

рецептивно(

2

питання в тому вигляді і в тій послідовності,

у якій

побутового рівня.

 

 

 

 

 

 

 

балів

воно було розглянуте на лекції або консультації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Студент із помилками характеризує окремі етичні

Студент вміє при постійному контролі і

 

«2»

3

50-60 балів

поняття

та явища.

Володіє

матеріалом на

рівні

допомозі

викладача

в

тестових

завданнях

 

окремих фрагментів, що становлять незначну частину

співвіднести категорії, явища та їх властивості.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

навчального матеріалу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

репродукти-

 

 

 

Студент

володіє матеріалом

на

початковому

рівні,

Студент уміє правильно обрати й використати

 

 

 

значну

частину

матеріалу

відтворює

на

необхідні знання для відповіді на проблемні

 

 

 

 

 

 

 

 

продуктивному рівні: з допомогою викладача

питання; з допомогою викладача за інструкцією

 

 

 

 

відтворює словами, близькими до тексту лекції,

уміє виконати

прості

завдання

і усно їх

 

 

4

61-65 балів

означення термінів, правил, законів; частково

пояснити.

 

 

 

 

 

знань«3»( вний)

 

 

відтворює текст підручника; у процесі відповіді

 

 

 

 

 

 

 

 

допускає окремі видозміни навчальної інформації;

 

 

 

 

 

 

 

 

консультації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ілюструє відповіді прикладами, що були наведені на

 

 

 

 

 

 

рівень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Студент з допомогою викладача дає правильне

Студент уміє правильно виконати завдання,

 

 

 

 

 

 

 

 

визначення окремих соціально-педагогічних понять,

оформлюючи його без висновків; за

Середній

 

5

66-70 балів

правил,

законів; словесно описує життєві явища,

інструкцією і

з

допомогою

викладача

 

вказує на деякі їх властивості; відтворює всю тему

намагається відповісти на складні питання з

 

 

 

 

 

 

або її основну частину, ілюструючи відповідь

обґрунтуванням результату, в якому є помилки.

 

 

 

власними прикладами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рівень

Достатній рівень знань«4» (конструктивно варіативний)

Бали

Бали

 

 

 

 

Критерії оцінювання відповіді

 

 

 

 

 

за 12-ти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

за 100-бальною

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

бальною

 

 

Теоретичні знання

 

 

 

 

Уміння

 

 

 

системою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

системою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Студент з допомогою викладача свідомо відтворює

Студент уміє правильно вирішити творче

 

 

тему лекції, ілюструючи її власними прикладами;

завдання, при потребі звертаючись за

 

 

розкриває

суть

етичних

понять та

законів,

консультацією викладача, робить правильні

6

71-74 балів

допускаючи

у

відповідях

незначні

неточності;

обгрунтовані висновки; з допомогою викладача

намагається співвіднести етичні явища з їх

може зробити частковий аналіз і порівняння

 

 

 

 

характеристиками; намагається застосувати окремі

етичних явищ побутового рівня, висновки;

 

 

прийоми логічного мислення (порівняння, аналіз,

прийняти рішення щодо власних етичних

 

 

висновок).

 

 

 

 

 

інтересів і обґрунтувати їх.

 

 

 

 

 

Студент без помилок відтворює зміст питання,

Студент

 

здатний

застосовувати вивчений

 

 

наводячи власні приклади; правильно розкриває суть

матеріал на рівні стандартних (типових)

 

 

етичних понять та законів.

 

 

ситуацій. Уміє самостійно розв’язувати типові

7

75-80 балів

 

 

 

 

 

 

завдання аналіз, порівняння, висновки, при

 

 

 

 

 

 

 

 

потребі

 

звертаючись

 

до

викладача;

 

 

 

 

 

 

 

 

користуватися знаннями для розв’язання

 

 

 

 

 

 

 

 

творчих завдань.

 

 

 

 

 

 

 

Студент володіє навчальною інформацією, вміє

Студент

 

уміє

користуватися

етичними

 

 

зіставляти, узагальнювати та систематизувати

законами для вирішення завдань; добирати

 

 

інформацію

 

під

керівництвом

викладача;

необхідну

додаткову

 

інформацію

для

 

 

аргументовано відповідає на поставлені запитання і

виконання типових завдань; аргументовано,

8

81-85 балів

намагається відстояти свою точку зору.

 

посилаючись на закони, правила, пояснювати

 

 

 

 

 

 

 

 

деякі

суспільно-етичні

процеси,

що

 

 

 

 

 

 

 

 

відбуваються в особистому житті та діяльності

 

 

 

 

 

 

 

 

окремого об’єкта чи суб’єкта господарювання

 

 

 

 

 

 

 

 

(підприємства, організації).

 

 

 

 

 

Студент вільно (самостійно) володіє вивченим

Студент уміє самостійно розв’язувати типові

 

 

обсягом навчального матеріалу, наводить аргументи

завдання, виправляти допущені помилки; за

 

 

на підтвердження своїх думок, використовуючи

підказки

 

викладача

може

розв’язувати

 

 

матеріали

засобів масової інформації; може з

завдання, що потребують знання декількох тем;

9

86-90 балів

допомогою

викладача відповідати на питання, що

використовувати різні джерела інформації,

 

 

потребують знання кількох тем.

 

користуватися

додатковим

матеріалом;

 

 

 

 

 

 

 

 

знаходити і висвітлювати практичне значення

 

 

 

 

 

 

 

 

професійних знань для окремих об’єктів та

 

 

 

 

 

 

 

 

суб’єктів соціально-педагогічної діяльності.

 

30