Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_KP_Nelyubov.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
7.4 Mб
Скачать

Організація курсового проектування

Етапи курсового проектування

Курсовий проект передбачає виконання наступних етапів:

- визначення теми проекту;

- оформлення завдання на проект;

- виконання проекту;

- перевірка проекту і усунення зауважень;

- захист курсового проекту.

Визначення теми проекту та оформлення завдання

Тему курсового проекту кожний студент обирає особисто на початку навчального року і узгоджує її з науковим керівником. Тема може бути обрана зі списку який зберігається на кафедрі, або запропонована студентом. Обрана тема курсового проекту для кожного студента затверджується на засіданні кафедри.

Завдання на курсовий проект на стандартному бланку (додаток 1) складає і видає студенту керівник проекту. В завданні обов’язково указуються:

- прізвище студента;

- тема проекту;

- необхідні для виконання проекту дані;

- дата видачі завдання і дата здачі проекту на перевірку;

- прізвище керівника проекту.

Виконання проекту

Курсовий проект виконується студентом самостійно під керівництвом керівника проекту. Запорукою успішного виконання проекту є дотримання графіка роботи який наведено у завданні.

Проект складається з двох основних частин:

1. Пояснювальної записки.

2. Практичної реалізації проекту на комп’ютері.

В пояснювальній записці наводиться загальна характеристика проекту і окремих його складових, обґрунтовуються всі прийняті рішення. Рекомендований склад пояснювальної записки наводиться нижче. Пояснювальну записку необхідно оформити у відповідності до вимог які наведені у додатку 2.

Практична реалізація проекту передбачає створення працездатного застосування бази даних під управлінням СУБД Microsoft Access. Вимоги щодо оформлення застосування наведені в додатку 3.

При виконанні проекту необхідно дотримуватися рекомендацій що надані в цих методичних вказівках, в списку запропонованих літературних джерел і вказівок керівника проекту.

Перевірка проекту і усунення зауважень

У термін вказаний у завданні студент повинен представити виконаний курсовий проект на перевірку керівнику проекту. Практична реалізація проекту демонструється керівнику проекту студентом особисто. В результаті перевірки керівник формує перелік зауважень до проекту. Студент повинен виправити недоліки проекту що вказані в зауваженнях, або надати керівникові додаткові обґрунтування прийнятих рішень. Після виправлення зауважень проект повторно представляється керівнику для перевірки. Після остаточної перевірки керівник пропонує попередню оцінку проекту і рекомендує його для захисту.

Захист курсового проекту

Захист курсового проекту у вигляді презентації відбувається публічно перед комісією з викладачів в присутності студентів. Тривалість захисту проекту не повинна перевищувати 15 хвилин. У доповіді студент має навести основні характеристики проекту та обґрунтувати прийняті рішення. Обов’язковою складовою захисту є демонстрація працездатності розробленого додатку бази даних на комп’ютері. Рекомендується доповідь-презентацію погодити з керівником проекту. Після доповіді і відповіді студента на запитання комісія приймає рішення відносно остаточної оцінки за виконаний курсовий проект. Поради щодо підготовки презентації наведені в рекомендаціях [7].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]