Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕСТИ для вітчизняних студентів до МОДУЛЯ 2.doc
Скачиваний:
154
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
586.75 Кб
Скачать

В. Зменшити відсоток озеленення

С. Збільшити відсоток забудови

DЗбільшити відсоток озеленення

Е. Винести господарський двір за межі лікарняної ділянки

      1. Усі відділення та підрозділи міської лікарні на 500 ліжок розташовані в одному 9 - поверховому корпусі. Який тип забудови застосований при будівництві лікарні?

А. Централізований

В. Децентралізований

С. Централізовано-децентралізований

D. Змішаний

Е. Централізовано-блочний

      1. Проект лікувально-профілактичного закладу передбачає розташування основних соматичних і лікувально-діагностичних відділень в головному .корпусі, а пологового, дитячого, інфекційного, поліклінічного, патолого-анатомічних відділень, адміністративно-господарських служб - в окремих, менших за розмірами будинках. Яка система забудови використана при проектуванні лікарні?

А. Змішана

В. Централізована

С. Децентралізована

D. Централізовано-блочна

Е. Децентралізовано-блочна

      1. В проекті терапевтичного відділення лікарні закладені наступні параметри будівництва: палатне відділення складається з двох палатних секцій, із розрахунку на 40 ліжок кожне, з максимальною місткістю палат на 4 ліжка та площею на одного хворого 7 м. Які з показників слід оптимізувати, щоб допустити проект до будівництва?

А. Зменшити кількість ліжок в секції до 30

В. Зменшити число палатних секцій

С. Збільшити кількість ліжок в секції до 60

D. Збільшити число палатних секцій

Е. Збільшити площу на одного хворого до 9 м2

      1. У населеному пункті, в якому переважають північні вітри (70 % днів упродовж року), а південні вітри майже відсутні, обирається земельна ділянка під будівництво цементного комбінату II класу шкідливості, який за проектною документацією забруднюватиме атмосферне повітря пилом. З якого боку найдоцільніше слід обрати земельну ділянку під забудову лікарні ?

А. Північного

В. Східного

С. Західного

D. Північно-західного

Е. Південного

      1. При проведенні контролю якості дезінфекційних заходів в лікувально-профілактичній установі під час епідемії грипу встановлено, що основний 10 % розчин хлорного вапна зберігається в темному сухому місці у герметичній тарі упродовж тижня. Концентрація активного хлору у сухому хлорному вапні, з якого виготовлений розчин – 28%. Молодший медперсонал використовує дезрозчин відразу після приготування. Що може обумовити неефективність застосування розчину хлорного вапна за даних обставин?

А. Умови зберігання

В. Концентрація основного розчину

С. Концентрація активного хлору в хлорному вапні

D. Термін зберігання

Е. Умови використання

117. При роботі в бактеріологічній лабораторії, де використовується відкрите спалювання газу у лікаря лаборанта з'явилися скарги на головний біль, серцебиття, слабість, в крові - підвищений вміст карбоксигемоглобіну. Який з перелічених факторів ймовірніше спричинив це явище?

А. Збільшення вмісту чадного газу

В. Збільшення вмісту вуглекислого газу

С. Зменшення вмісту кисню

D. Забруднення повітря метаном

Е. Підвищення температури

118. У приймальне відділення інфекційної лікарні поступив пацієнт з попереднім діагнозом холера. Де потрібно розмістити хворого?

А. У боксі