Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕСТИ для вітчизняних студентів до МОДУЛЯ 2.doc
Скачиваний:
154
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
586.75 Кб
Скачать

В. Щоденно

С. Щомісяця

D. Щоквартально

Е. Два рази на рік.

289. Вкажіть періодичність медичних обстежень осіб, що працюють з ОТР:

А. Два рази на рік

В. Щотижнево

С. Щомісяця

D. Щоквартально

Е. Щоденно.

    1. При санітарно-гігієнічному дослідженні умов праці оператора РЛС встановлено, що в процесі роботи на оператора діють висока температура, шум, вібрація, м’яке рентгенівське та імпульсне електромагнітне випромінювання. Яка з перерахованих шкідливостей є специфічною для цього роду діяльності військовослужбовця?

А. Імпульсне електромагнітне випромінювання

В. Шум

С. Вібрація

D. М’яке рентгенівське випромінювання

Е. Висока температура

291. При вивченні шкідливих факторів, які мають місце у кабінеті РЛС, отримано наступні результати: потужність рентгенівського випромінювання 0,2 мР/год, температура повітря 21С, відносна вологість 65%, вміст СО2– 0,1 %, швидкість руху повітря – 0,03 м/сек.. Який із вказаних показників відхиляється від передбачених нормативних параметрів?

А. Швидкість руху повітря

В. Температура повітря

С. Вміст СО2

D. Відносна вологість

Е. Потужність рентгенівського випромінювання

292. Під час медичного огляду у військовослужбовця надстрокової служби, який обслуговує РЛС, виявлено катаракту. Яка з виробничих шкідливостей, найімовірніше, це спричинила?

А. НВЧ-поле

В. Рентгенівське випромінювання

С. Шум

D. Вібрація

Е. Перевантаження зорового аналізатора

    1. Одним з етапів підготовки механіків-водіїв сучасних танків є засвоєння ними навичок підводного водіння танків. Які виробничі шкідливості є специфічними для цього роду роботи танкіста?

А. Шум

В. Отруєння пороховими газами

С. Вібрація

D. Переохолодження

Е. Баротравма

    1. Вивчення особливостей психофізіологічних показників студентів І курсу медичного університету передбачає підбір адекватних критеріїв оцінки психічного здоров’я, гармонійності психічного розвитку, вивчення темпераменту, характеру, уваги та пам’яті. Які з вище наведених показників віддзеркалює динаміку працездатностфі обстежуваних контингентів?

А. Показники уваги та пам’яті

В. Гармонійність психічного розвитку

С. Вивчення темпераменту

D. Вивчення особливостей характеру

Е. Оцінка психічного розвитку

    1. Досліджуються коливання фізіологіних функцій студентів протягом 20-28 годин. Які біологічні ритми оцінюються в даному випадку?

А. Циркадіанні

В. Ультрадіанні

С. Інфрадіанні

D. Циркасептидальні

Е. Амплітудні

    1. Після довготривалого перельоту в окремих спортсменів волейбольної команди лікар відмітив порушення сну, коливання температури тіла, частоти серцевих скорочень, зниження працездатності на тренуванні, котрі прийшли до норми через добу. Яка реакція на зміну часового поясу в даному випадку розвинулась в спортсменів?

А. Гострий десинхроноз

В. Хронічний десинхроноз

С. Асинхроноз

D. Прихований асинхроноз

Е. Тотальний

    1. До невропатолога звернулася пацієнтка пред’являючи скарги на поганий сон, підвищену дратівливість, швидку втомлюваність та зниження працездатності після тижневого перебування в іншому часовому поясі. Об’єктивно виявлвяється комплекс психоастенічних реакцій. Дайте оцінку формі десинхронозу даної пацієнтки.

А. Явний

В. Прихований

С. Частковий

D. Тотальний