Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа по ОМА.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
102.72 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра «Обліку і аудиту»

Курсова робота

з дисципліни «Організація і методика аудиту» на тему:

«Аудиторський контроль капітальних вкладень»

Виконав:

студент гр. 348

Чеботарьов Д.В.

Перевірила:

Безсмертна В.В.

Луганськ 2010

ЗМІСТ

ВСТУП . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3

1. ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ЗАВДАННЯ ЇЇ КОНТРОЛЮ . . . . . . . 5

2. ІНВЕСТИЦІЙНА СТРАТЕГІЯ ПІДПРИЄМСТВ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

3. ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ІНВЕСТИЦІЙ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19

3.1 Оцінка ефективності реальних інвестицій . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19

3.2 Оцінка ефективності фінансових інвестицій . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24

4. ОБ`ЄКТИ, ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ ТА МЕТОДИЧНІ ПРИЙОМИ АУДИТУ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26

ВИСНОВОК . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45

ВСТУП

Інвестиційна діяльність являє собою дуже привабливу сферу народного господарства, тому її аудит має важливе значення як важливий чинник незалежного незаангажованого контролю з боку громадськості.

Україна не в змозі проводити повністю всі інвестиційні процеси незалежно і тому має потребу в іноземних інвестиціях, які при даному розвитку економіки є дуже доречними, а тому є доречним їх аудит, так як не добросовісні підприємці під прикриттям інвестицій в економіку України, мають змогу відмивати «брудні» кошти та користуватись сприятливими умовами, для того щоб великі потоки інвестиційних ресурсів навпаки виводилися з нашої і так ослабленої світовою економічною кризою держави, таким чином аудит у цих умовах є великим важилєм контролю за інвестиційними потоками і не тільки.

Крім того що інвестиційні потоки важливо контролювати, їх ще потрібно правильно направляти та оцінювати, що повинно спрямовувати на думку про їх ефективність, а для довгострокових інвестицій( з серьойозним інвестором) потрібно ще розробити стратегію інвестування, тобто економічний план на довгострокову перспективу.

Актуальність та доцільність даної теми як ми бачимо просто безмежна, тому її вивчення та аналіз є не лише цікавим але й обґрунтованим.

Мета – дослідити матеріал зібраний у даній роботі та закріпити знання та досвід здобутий у процесі вивчення дисципліни «Організація і методика аудиту» на основі теми «Аудиторський контроль капітальних вкладень» по таким аспектам:

  • інвестиційна діяльність та завдання її контролю;

  • інвестиційна стратегія підприємств

  • оцінка ефективності інвестицій

  • об`єкти, джерела інформації та методичні прийоми аудиту інвестиційної діяльності.

Сьогодення, а саме закони бізнесу диктують свої умови існування, тому потрібно завжди знаходитись на пульсі подій. Світова економіка проходить дуже важливу стадію свого розвитку - стадію глобалізації та кооперації виробництва і тому потрібен сталий важіль контролю за економічними процесами, і як раз аудит є тим важилем впливу без якого не обійдеться в наш час жодна ринкова економіка світу.