Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OKA_lab_buklet_3 (1).doc
Скачиваний:
83
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
9.91 Mб
Скачать

5. Вимоги до звіту

Звіт повинен включати не лише обчислення, таблиці і схеми складових частин, але і необхідні висновки з висловленням можливих причин невідповідності отриманих даних, даним заводу – виготовлювача. Такі звіти сприяють розвитку у студентів вміння аналізувати результати роботи, робити самостійні висновки про виконану роботу про технічний стан автомобілів, які вивчаються, та їх складових частин.

У звіті, представленому окремо кожним студентом, повинні бути вказані найменування навчального закладу, факультету, кафедри, номер групи, прізвище та ініціали студента, який виконав роботу, номер роботи і її назва, дата виконання, мета і короткий зміст роботи, таблиці за результатами роботи, принципові схеми автомобілів і їх складових частин і креслення їх деталей.

При кресленні схем і оформленні звітів необхідно дотримуватись вимог ЄСКД і застосовувати лише стандартні умовні позначення. Дослідні дані і розрахункові величини необхідно представити у вигляді таблиць. Формули, які використовуються при розрахунках, необхідно приводити в загальному вигляді з поясненням умовних позначень.

Звіти необхідно оформляти ретельно на комп’ютері або акуратним почерком так, щоб при перегляді і при перевірці їх без всяких пояснень зі сторони студента можна було отримати уяву про виконану роботу.

Особливу увагу необхідно звертати на правильність термінології і відповідність умовних позначень діючим ДСТУ.

Титульний лист виконується у відповідності з вимогами наведеними в в додатку А, і заповнюється за формою, представленою в додатках Б, В.

Текст пишеться у відповідності з вимогами ДСТУ на одній стороні листа формату А4, на якому виконується рамка і основний підпис для текстових документів (додаток В).

Скорочення слів у звіті не допускається за винятком загальноприйнятних. Не потрібно приводити загальних описів, дослівних витримок із підручників, стандартів. У звіті повинні бути представленні результати самостійної роботи студента.

Список літератури повинен включати книги, статті, журнали та інші літературні джерела, якими користувався студент при підготовці до виконання лабораторних робіт.

У списку літератури вказуються: прізвище та ініціали авторів, найменування книги; місто; видавництво та рік видання. Для журнальних статей вказуються: автори, назва статті та журналу, його номер та рік видання.

Усі дані роботи, згідно з якими виконуються розрахунки, пояснення та обґрунтування тих чи інших положень, повинні мати посилання на літературне джерело, яке вказується в квадратних дужках цифрою, що відповідає порядковому номеру зі списку літератури.

6. Оцінка лабораторної роботи

Звіт про виконану роботу приймається і оцінюється викладачем окремо по кожній роботі на початку наступного заняття. При виконанні цієї умови та позитивній оцінці виконаної роботи в кінці семестру викладач ставить допуск до здачі іспиту.

У випадку, коли студент не представив звіт, то він не допускається до чергового заняття. Студент, не допущений до заняття через непідготовленість або через його пропуск, може продовжувати роботу в лабораторії лише з дозволу декана факультету після відповідної підготовки або відпрацювання пропущених занять в години самостійної підготовки за розкладом, встановленим кафедрою.

Кожна лабораторна робота оцінюється за п’ятибальною шкалою та враховується при атестації студентів.

При цьому оцінки встановлюються у відповідності з наступними критеріями:

Відмінно: здача звіту з лабораторної роботи, хороша якість її виконання, творчий підхід до виконання та оформлення роботи, глибоке знання теоретичних основ та активна самостійна робота.

Добре: здача звіту з лабораторної роботи, хороша якість її виконання та оформлення, хороші знання теоретичного матеріалу та активна самостійна робота.

Задовільно: виконання та здача звіту з лабораторної роботи.

Незадовільно: невиконання будь-якої частини лабораторної роботи або недостатньо активна самостійна робота.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]