Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА 2014_навчальна практика.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
645.12 Кб
Скачать

5.2 Вирахування площ контурів земельних угідь і складання експлікації

Комплекс робіт включає: добір планово-картографічних та інших матеріалів; розбивку на секції, нумерацію контурів, вирахування площ секцій і ув'язування їх із загальною площею; вирахування площ контурів угідь й ув'язку їх із площею секції; оформлення кальки контурів: нанесення меж секцій, виписування їх номерів і площ, креслення рамки, позарамкових написів, штампа й інших елементів оформлення; складання експлікації земель, написання пояснювальної записки, систематизацію матеріалів, формування їх у справу, свідчення, унесення виправлень; розмноження експлікації і пояснювальної записки.

Кінцевою продукцією є: матеріали вирахування площ і експлікація земель, пояснювальна записка, сформовані в справу (2 примірники, з них 1 -архівний).

Вартість робіт з обчислення загальної площі контурів земельних угідь і оформлення експлікації встановлюється згідно з табл. 5.3.

Де, одиниця виміру: «а» - об'єкт; «в» -10 кв, дм плану.

Таблиця 5.3

Одиниця виміру

а

в

Вартість, грн.

130

108

Необхідна норма витрат часу, люд.-дні

2,4

2,0

Примітки: 1. У показник «в» уводиться коефіцієнт К=1,25+0,01(п-80), де п - кількість контурів на 1 кв. дм плану. При цьому враховуються всі види контурів, включаючи лінійні (дороги, канали і т. ін.) і вкраплені в інші угіддя.

2. Вартість розрахована для вирахування площ обсягом більше 10,0 кв. дм плану. При меншому об'ємі в показник «а» вводиться понижувальний коефіцієнт К=1,0-0,09(10-п), де п- об'єм вирахування, кв. дм плану.

3. Вартість розрахована для умов, за яких об'єкт вирахування розміщений на 1 планшеті (листі). В інших умовах у показники «а» і «в» уводиться коефіцієнт К=1,0+ 0,02(п-1), де п - кількість планшетів щодо об'єкта.

4. Вартість розрахована для умов, за яких об єкт вирахування розташований в одному масиві. В інших умовах у показники «а» і «в» уводиться коефіцієнт К=1,0+0,10(п-1), де п - кількість відособлених (черезсмужних) масивів, з якими експлікація земель складається окремо.

5. Вартість розрахована на умови, якщо на об'єкті вирахування розташоване одне землекористування. При іншій їх кількості в показники «а» і «в» уводиться коефіцієнт К=1,0+0,10(п-1), де п – кількість земельних ділянок, за якими експлікація земель складається окремо.

6. При обчисленні площ окремих контурів і внесенні відповідних доповнень у матеріали вирахування площ (коригування вирахування площ) у показник «в» уводиться коефіцієнт 0,10 - при перевирахуванні площ контурів обсягом до 5% їх кількості; 0,20 - при 10 %; 0,40 - при 20 %; 0,60 - при 30 %; 0,80 - при 40 %; 1,0 - при 50 % і більше (коефіцієнт у конкретних умовах визначається інтерполяцією вищевказаних величин).

7. При обчисленні площ на синтетичних плівках, невід білених фотопланах і відкоригованих планшетах до показника «в» застосовується коефіцієнт 1,20.

8. При обчисленні площ ґрунтових (геоботанічних) контурів зі складанням відповідної кальки контурів і експлікації за видами угідь у розрізі ґрунтових (геоботанічних) контурів до показника «в» застосовується коефіцієнт 0,70.

9. Вартість складання поконтурної відомості з розмноженням і формуванням у справу( 2 примірники) визначається додатково за наведеною табл. і примітками 1, 2, 3, 4, 5. При цьому в показники «а» і «в» уводиться коефіцієнт 0,20.