Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Постановочный план. Методичка / Режисерський постановочний план.В ПЕЧАТЬ!.doc
Скачиваний:
244
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
223.23 Кб
Скачать

Виписка на костюми і взуття

Виписка на костюми робиться для замовлення на придбання (виготовлення) костюмів. Як правило, до виписки прикладаються ескізи в кольорі з описом тканини.

№ п/п

Епізод

Дійова особа

Елементи костюма і взуття

Розмір

Додаток 6

Виписка на перуки і бороди (якщо використовуються)

№ п/п

Епізод

Дійова особа

Вид перуки і бороди

Розмір

Примітки

Додаток 7

Виписка на кінокадри, діапозитиви (якщо використовуються)

Кінокадри вибудовуються відповідно до сценарної драматургії театралізованого дійства. В деяких випадках кіно може служити своєрідним стрижнем сценарію, в інших – допоміжним засобом, елементом номера чи режисерського епізоду. Екран повинен теж виражати образ заходу, його тему та ідею. Він дуже часто використовується як монтажна структура в загальній художній цілісності дійства. Кінокадри можуть бути прологом до театралізованої вистави (театралізовані тематичні заходи тощо). Діапозитиви можуть тільки так би мовити «підхопити» основну сценічну дію та продовжувати до наступної події (епізоду). Не слід забувати, що кінокадри

повинні бути «дійовою особою» заходу, повинні підкріпляти театралізацію сценарного матеріалу бути своєрідним його образом, а не просто ілюструвати.

п/п

Епізод

Репліка на включення кіноролика або слайду

Характер кіноролика або слайду

Довготривалість демонстрації кіноролика або слайду

Примітки

Афіша, запрошення, програма

Афіша може бути як стислою так і мати розгорнутий вид. В ній обов’язкові такі відомості, як назва та жанр, короткий зміст, час і місце проведення театралізованого заходу. Також вона може містити інформацію про участь аматорських та професійних колективів, їх регалії та почесні звання. Слід сказати, що афіша не повинна бути дуже складною. Вона повинна бути яскравою, локонічною, може мати у своєму складі фото чи малюнки, виконана на якісному папері, повинна мати добрий дизайн. Афіша - це свого рода анонс та презентація театралізованого заходу. Безпосередньо всі ці моменти обговорюються зі сценаристом майбутнього театралізованого заходу.

Дуже велике значення має ще один елемент анонсу заходу – це запрошення. Форма його безперечно простіша ніж афіши. Запрошення несе теж інформаційне навантаження як і афіша, але різниця в тому, що перша звернута до всіх, а друга має конкретну адресу. Тому майже всі запрошення починаються зі звернення до того, хто запрошується (прізвище або ім`я та по-батькові) на театралізований захід. Особливих правил дизайну виготовлення цієї продукції не існує – це витвір уяви сценариста.

Інколи виготовляється ще і програма театралізованого дійства, яку іноді називають програмкою. Виготовляється вона тоді, коли захід потребує додаткової інформації, яка відсутня у афіші та запрошенні: дійові особи та виконавці, стислий зміст заходу та інше. Така програма схожа на програмку у театрі. Саме її глядачі можуть взяти з собою на спогад про театралізований захід.

Додаток 8