Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тех Карти / 7. Влаштування двошарової основи із щебеню / Влаштуваннядвошарової основи із щебеню.doc
Скачиваний:
81
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
171.52 Кб
Скачать

2 Організація і технологія виконання робіт

2.1 Перед влаштуванням двошарової щебеневої основи необхідно:

 забезпечити готовність земляного полотна відповідно до ДБН В.2.3-4;

 підготувати тимчасові під’їзні шляхи для подачі матеріалів до місця виконання робіт;

 виконати розбивочні роботи, що забезпечують дотримання проектної товщини, ширини основи і поперечних похилів;

 забезпечити водовідвід;

 облаштувати узбіччя для створення бічних упорів при ущільненні кам’яного матеріалу.

2.2 Для влаштування нижнього шару основи товщиною 15 см застосовують щебінь фракції (40-70) мм, для верхнього шару товщиною 15 см застосовують щебінь фракції (40-70) мм, для розклинювання застосовують щебеневу суміш фракції (5-20) мм. Щебінь доставляють на об’єкт автомобілями-самоскидами в обсягу, необхідному для влаштування конструктивного шару заданої товщини з урахуванням коефіцієнта запасу на ущільнення. Для щебеню фракцій від 40 мм до 70 мм марки М1000 і більше коефіцієнт запасу на ущільнення треба призначати в межах від 1,25 до 1,30 відповідно до 21. 4. 3 ДБН В.2.3-4.

2.3 Роботи по влаштуванню двошарової щебеневої основи виконуються поточним методом на двох захватках довжиною від 250 м до 300 м кожна.

2.4 На І-ій захватці виконують:

 розбивочні роботи;

 розрівнювання попередньо вивантаженого з автосамоскидів щебеню фракції (40-70) мм бульдозером;

 остаточне розрівнювання щебеню та планування поверхні шару щебеню фракції (40-70) мм автогрейдером

 поливання щебеню водою після трьох перших проходів котка;

 ущільнення нижнього шару двошарової основи зі щебеню вібраційними гладковальцевими котками.

2.4.1 Попереднє розрівнювання щебеню виконують бульдозером Komatsu D65EX-15 на всю ширину основи. Остаточне розрівнювання та планування шару виконують автогрейдером XCMG GR 165 за (5-6) кругових проходів починають від крайки основи до вісі. До початку робіт ніж автогрейдера виставляють під кутом захвата в бік траси, а кут нахилу – в залежності від проектного поперечного похилу. При плануванні поверхні щебеневого шару автогрейдер працює по круговій схемі. У випадку недостатньої ширини для розвороту автогрейдера на кінцях захваток влаштовують тимчасові з’їзди.

2.4.2 Попереднє ущільнення виконують вібраційним гладковальцевими котками НАММ HD 110, масою 10,6 т за 6 проходів по одному сліду. Ущільнення виконують від обочини до вісі з перекриттям сліду на 1/3 ширини вальця.

2.4.3 Поливання щебеню виконують поливально-мийною машиною починають після трьох проходів котка.

2.4.4 Остаточне ущільнення виконують ґрунтовими вібраційним гладковальцевими котками НАММ 3520 масою 19,8 т за 12 проходів по одному сліду. Ущільнення виконують від обочини до вісі з перекриттям сліду на 1/3 ширини вальця, перші проходи коток виконує зі швидкістю від 1,5 км/год до 2,0 км/год, в кінці ущільнення швидкість збільшують до максимальної.

2.5 На ІІ-ій захватці виконують:

 розрівнювання щебеню, планування та профілювання поверхні шару щебеню фракції (40-70) мм автогрейдером;

 поливання щебеню водою перед ущільненням;

 попереднє ущільнення нижнього шару двошарової основи зі щебеню вібраційним гладковальцевим котком.

 розподілення щебеневої суміші фракції (5-20) мм, щебенерозподільником;

 остаточне ущільнення двошарової основи ґрунтовими вібраційними гладковальцевими котками.

2.5.1 Розрівнювання щебеню планування та профілювання поверхні шару щебеню виконують автогрейдером XCMG GR 165 на всю ширину основи. До початку робіт ніж автогрейдера виставляють під кутом захвата в бік траси, а кут нахилу – в залежності від проектного поперечного похилу. При плануванні поверхні щебеневого шару автогрейдер працює по круговій схемі. У випадку недостатньої ширини для розвороту автогрейдера на кінцях захваток влаштовують тимчасові з’їзди.

2.5.2 Поливання щебеню водою перед ущільненням виконує поливально-мийна машина, норма розливу складає 30 л/м2.

2.5.3 Попереднє ущільнення верхнього шару двошарової щебеневої основи виконують самохідним вібраційним гладковальцевим котком НАММ HD 110, маса 10,6 т за 6 проходів по одному сліду.

2.5.4 Поверх верхнього шару двошарової основи розподіляють розклинювальний матеріал, що являє собою щебеневу суміш фракції (5-20) мм, розподілення виконує щебенерозподільник ЩРД-3500 у зчепі з КамАЗ-55102. Витрати розклинювального матеріалу приймаються відповідно до таблиці 21.1 ДБН В.2.3-4.

2.5.5 Ущільнення двошарової щебеневої основи виконують самохідним вібраційним гладковальцевим котком НАММ HD 110, масою 10,6 т за 6 проходів по одному сліду.

2.5.6 Остаточне ущільнення верхнього шару двошарової щебеневої основи виконують ґрунтовим гладковальцевим котком НАММ 3520, масою 19,8 т за 20 проходів по одному сліду. Ущільнення виконують від обочини до вісі з перекриттям сліду на 1/3 ширини вальця.

2.6 Рух транспортних засобів по конструктивному шару дозволяється відкривати тільки після повного його ущільнення.

2.6 Схема організації та технології робіт з влаштування двошарової основи дорожнього одягу із щебеню наведена на рисунку 1.

Соседние файлы в папке 7. Влаштування двошарової основи із щебеню