Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_do_KP.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
3.4 Mб
Скачать

6.1 Розрахунок кількості обладнання на опс типу 5ess

Абонентські лінії безпосередньо включаються в інтегральний блок АЛ ISLU, який входить до складуSM. В коженISLUможна включити до 1024 індивідуальних аналогових або цифрових АЛ:

.

В SMможе бути до 8ISLUилиRISLU, но при цьому загальне число АЛ дляSMне повинно перевищувати 5120, тому:

.

6.2 Розробка функціональної схеми

Архітектура 5ESSбазуєтся на трьох головних елементах: комутаційних модуляхSM, модулях зв’язку СМ, модулях управління і експлуатації АМ.

Комутаційний модуль SM– основна одиниця нарощування ємності системи. ДоSMпідключають абонентські і зовнішні, відносно 5ESS, з’єднувальні лінії, він виконує більшість функцій по обслуговуванню викликів.

Модуль зв’язку СМ забезпечує комутацію каналів між SMі комутацію пакетів для обміну управляючими повідомленнями між процесорамиSMабоSMи АМ.

Програмне управління є розподіленим і забезпечується потужними 32-розрядними мікропроцесорами. Але ті функції управління, для яких економічно доцільна централізація, виконує модуль управління і експлуатації АМ. Він забезпечує: вибір шляхів з’єднання в модулі СМ; розподіл загальних ресурсів системи; збереження повного програмного забезпечення і загальних даних; збереження і обробку статичної інформації, зокрема аварійних і тарифних даних, автоматичне діагностування і реконфігурація обладнання АМ і СМ; доступ до системи адміністративного і експлуатаційного персоналу.

Рисунок 6.1 - Функціональна схема 5ESS

Додаток 7

7.1 Розрахунок обладнання на опс типу ewsd

До одного DLUможна підключити максимально 944 АЛ, тобто кількість цифрових абонентських блоків визначається за формулою:

,

де ni– кількість локальних чи виносних абонентів.

Всередині DLUабонентські лінії підключаються в блоки абонентських комплектівSLM:

- SLMA– для підключення аналогових АЛ;

- SLMD– для підключення цифрових АЛ.

Кожен SLMмістить 8 АК –SLCAдля абонентів з декадним або частотним набором номеру і одного процесора для керування блокомSLMCP. В одномуDLUможе розміщуватися максимум 118SLMA.

Загальна кількість SLMA:

.

Доля забезпечення надійності роботи кожен блок DLUпідключається до двох різних лінійних групLTG, тому кількість групLTGприймається рівною кількостіDLU.

Між одним DLUта двомаLTGможе бути організовано 120 каналів користувачів по чотирьом системам ІКМ-30 або 60 каналів по двом системам ІКМ-30 в залежності від завантаженості блоків. Тобто, при повній завантаженостіDLU:

NІКМ-30=NDLU* 4.

Для зв’язку групи LTGз комутаційним полемSNвикористовується два тракти для зв’язку в прямому і зворотньому напрямках.

Структура комутаційного поля вибирається в залежності від кількості лінійних груп LTGта інтенсивності телефонного навантаження. Для нашого варіанту використовується КП малої ємності.

Комутаційне поле середньої і невеликої ємності (63 LTGі 15LTG) містить в собі:

- одну вхідну часову ступінь TSI;

- одну просторову ступінь SS;

- одну вихідну часову ступінь TSO.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]