Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplomna (1).docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
77.85 Кб
Скачать

4. Класифікація антивірусів

Касперський Євген Валентинович використовував наступну класифікацію антивірусів залежно від їх принципу дії (визначального функціональність) [1]:

Сканери (застарілий варіант «полифаги») Визначають наявність вірусу по БД [2], що зберігає сигнатури (або їх контрольні суми) вірусів. Їх ефективність визначається актуальністю вірусної бази і наявністю евристичного аналізатора

Ревізори запам'ятовують стан файлової системи, що робить надалі можливим аналіз змін. (Клас близький до IDS).

Сторожа (монітори) Відслідковують потенційно небезпечні операції, видаючи користувачеві відповідний запит на дозвіл / заборона операції.

Вакцини Змінюють щеплений файл таким чином, щоб вірус, проти якого робиться щеплення, вже вважав файл зараженим. У сучасних (2007) умовах, коли кількість можливих вірусів вимірюється десятками тисяч, цей підхід непридатний.

5. Антивіруси на sim, флеш-картах і usb пристроях

Випускаються сьогодні мобільні телефони мають широкий спектр інтерфейсів і можливостями передачі даних. Споживачам слід ретельно вивчити методи захисту перш, ніж вставляти будь-які невеликі устройства.Такіе методи захисту, як апаратні, можливо, антивіруси на USB пристроях або на SIM, більше підійдуть споживачам мобільних телефонів. Технічна оцінка та огляд того, як встановити антивірусну програму на стільниковий мобільний телефон, повинні розглядатися, як процес сканування, який може вплинути на інші легальні додатки на цьому телефоні.

Антивірусні програми на SIM з антивірусом, вбудованому в зону пам'яті невеликої ємності, забезпечують боротьбу з шкідливим ПЗ / вірусами, захищаючи PIN і інформацію користувача телефону. Антивіруси на флеш-картах дають користувачеві можливість обмінюватися інформацією і використовувати ці продукти з різними апаратними пристроями.

Ведення

Складання звітності якось бухгалтерської або податкової - є одна з найважливіших складових діяльності підприємства. Правильне складання звітності допомагає внутрішнім і зовнішнім її користувачам, дозволяє скласти об'єктивне уявлення про підприємство. Тому, на сьогоднішній день, тема порядку складання та подання бухгалтерської та податкової звітності є найбільш актуальною.

Складання бухгалтерської та податкової звітності організацією це забезпечення нейтральності інформації, що міститься в ній, тобто виключено одностороннє задоволення інтересів одних груп користувачів бухгалтерської звітності перед іншими. Інформація не є нейтральною, якщо за допомогою відбору або форму подання вона впливає на рішення та оцінки користувачів з метою досягнення визначених результатів або наслідків.

Складання бухгалтерської та податкової звітності, це не тільки взаимоувязка статей балансу з іншими формами звітності, але це ще і відповідність їх чинному законодавству. Така робота під силу тільки фахівцеві, який неодноразово проводив складання бухгалтерської звітності.

Складання бухгалтерської та податкової звітності та подання її необхідним користувачам в строк і на належному рівні, вбереже фірму від можливих штрафів, або, наприклад, від заморожування банківських рахунків.

Підприємства усіх форм власності та організаційно-правових форм зобов'язані щорічно не пізніше 31 березня готувати і здавати річну звітність у ІМНС, ФСС, ПФ, ДЕРЖКОМСТАТ. Річна фінансова звітність складається з бухгалтерської і податкової звітності.

Протягом року підприємства повинні здавати проміжні звітності.

Бухгалтерська звітність - єдина система даних про майнове і фінансове становище організації на звітну дату, а так само про результати її господарської діяльності за звітний період, що складається на основі даних бухгалтерського обліку за встановленими формами.

Податкова звітність складається із затверджених податкових декларацій.

Податкова декларація являє собою письмову заяву платника податку про отримані доходи і проведені витрати, джерела доходів, податкові пільги і обчисленої сумі податку і (або) інші дані, пов'язані з обчисленням і сплатою податку.

Метою курсової роботи є визначення правил та порядку складання та подання бухгалтерської та податкової звітності.

Для розкриття цієї мети були поставлені наступні завдання:

1. Визначити порядок складання та подання бухгалтерської звітності, загальні відомості, правила її складання та особливості формування.

2. Визначити порядок складання та подання податкової звітності, її склад, прядок і терміни подання податкових декларацій.

При написанні курсової роботи були використані підручники, нормативна і правова література, а так само видання періодичної преси.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]