Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модульна К.р физ-ра 2 курс.docx
Скачиваний:
145
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
35.66 Кб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ АВІАЦІЙНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТИВНОЇ ПІДГОТОВКИ

МОДУЛЬНА КОНТРОЛЬНА РОБОТА

III семестр 2015-2016 навчального року

Факультет, інститут, група ІАН – 205

П.І.Б. студента Корчан Владислав Миколайович

Вік 19 років

Навчальне відділення : основне

Варіант № 5

Питання №1

Раціональний режим харчування у контексті здорового способу життя (складові добового раціону, енергетична цінність продуктів, взаємозв’язок між руховою активністю людини та її харчуванням).

Питання №2

Взаємодія процесів збудження і гальмування в ЦНС людини при формуванні рухових навичок і їх вдосконалення. Фази формування рухових навичок.

Питання №3

Основні засоби та методи розвитку гнучкості. Контроль за рівнем розвитку гнучкості (на прикладі суглобів верхніх кінцівок і хребетного стовпа).

Метод.завдання.

Оцінка та самооцінка виконання контрольних нормативів варіативного блоку програми.

Бали ________

Дата ___________ Підпис ________

Питання №1

Раціональне харчування — це фізіологічно повноцінне харчування здорових людей з урахуванням їхньої статі, віку, характеру праці, кліматичних умов проживання. Раціональне харчування сприяє збереженню здоров'я, опірності шкідливим чинникам довкілля, високій фізичній і розумовій працездатності, активному довголіттю.

Раціональне харчування слід розглядати, як одну з головних складових частин здорового життя, як один із чинників продовження активного періоду життєдіяльності.

Суть раціонального харчування становлять три основних принципа:

1) рівновагу між енергією, котра надходить з їжею, і енергією, витрачаємою людиною у процесі життєдіяльності;

2) задоволення потреб організму у певному кількості, якісний склад у співвідношенні харчових речовин;

3) дотримання режиму "сніданок, обід, вечеря" і сезонних особливостей.

Правильне здорове харчування – це теж профілактика захворювань. Тому, хто веде здоровий спосіб життя і харчується, не страшні ні погодні «катаклізми», ні хвороби, ні віруси. Такі люди завжди бадьорі, активні, витриваліші, життєрадісні, довше живуть.

Триматися здорового харчування досить легко. І тому треба:

• навчитися правильно варити їсти;

• дотримуватися простих правил харчування;

• вживати тільки свіжі здорові продукти харчування.

Будь-яка жива клітина у процесі життєдіяльності яка потребує заповнення входить до складу матеріалів. Задля підтримки здорового способу життя необхідно, щоб витрати повністю покривалися їжею. Цілком природно, що бездоганне харчування людини має включати компоненти, що входять у склад організму, тобто: білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінерали і воду. Оскільки витрата цих матеріалів залежить від низки чинників: віку, образу праці, довкілля та стану самої людини.

1. Роль білка в правильному харчуванні.

До складу живого організму, окремої його клітини входить білок. Без білка неможливе життя. До складу харчування людини входять різні продукти живої та неживої природи, що є криницею білка. Так, відомі білки м'яса, яйця, риби. Це білки тваринного походження; їх визначають найбільш вигідними для організму чи, як, повноцінними білками. Крупи, хліб, овочі, картопля й інші продукти неживої природи теж містять білки, які теж важливі у бездоганному харчуванні ведучого здоровий спосіб життя. Білки - складні матеріали; від жирів і вуглеводів вони різняться тим, що до їх складу входить азот. Замінити їх щось може. Амінокислоти рослинних білків аніскільки не схожі на білки нашого тіла, але створюючи суміш рослинних і тваринних білків в продукті отримують білки, задовольняючі потреби організму. Звідси правило: що чим більше різноманітних продуктів в харчуванні людини, тим імовірніше, що вона обов'язково дістане з їжею білки досить високої якості.