Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна робота з дисципліни: «Туристичне країнознавство». Туристична спеціалізація Аргентини.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
515.9 Кб
Скачать

Екскурсія Передгір'ям Анд

На захід Пампа плавно підвищується до передгір'я Анд, створюючи мальовничі ландшафти, настільки характерні для цього району скель, каньйонів, кактусів і величних гірських піків. Тут розташовані безліч невеликих, але дуже колоритних міст, серед яких найцікавіші "сад республіки" Сан-Мігель-де-Тукуман, Тафі-дель-Валле з довколишнім парком Менгір Лос-Менхірас, Кафайат з руїнами фортеці доколумбової епохи і знаменитими виноградниками, Національний парк Лос-Кадонес, крихітне містечко Умауака з величезним пам'ятником Героям війни за незалежність Аргентини (ХІХ ст) і церквою XVI ст, Провінційний парк Ель-Кокун, ще два центри виноробства - Ла-Ріоха і Чілесіто, каньйон Де-Національний парк Талампая, місто Коррієнтес з церквою Ла-Сантиссима-Крус (XVI ст.), монастирем Сан-Франсіско і колоніальним музеєм, а також знаменита Валле-де-ла-Місяць ("Місячна Долина") з дивовижною різноманітністю форм і кольорів рельєфу, а також скам'янілими рештками древніх рослин і тварин.

Екскурсія по Патагонії

Патагонія - самий південь країни, дика і пустельна рівнина ("Месета"), що займає практично всю південну материкову частину країни. Клімат тут суворий, опадів у рівнинних районах випадає відносно небагато, тому практично вся територія покрита пустками і незвичайними для помірних широт степами. Тут розташована третина земельних угідь країни, тому вся територія поділена між овечими фермами, якими володіють нащадки перших переселенців, до цих пір дбайливо зберігають свої традиції. Контраст між гірськими районами, які буквально залиті дощами цілий рік, і рівнинами Патагонії, які часом не отримують і 100 мм. опадів, привів до формування тут унікальних природних комплексів.

Заслуговують на увагу містечко Ель-Калафате і озеро Лаго-Архентіно - відправні точки для подорожей до величезних блакитних льодовиків Періто-Морено і озера Вьєдма, містечка Трелью і Гайман в долині Чубута з невеликим історичним музеєм, найнижча точка континенту - Гран-Бахо- де-Сан-Хуліан (105 метрів нижче рівня моря), колоритне містечко Кармен-де-Патагонес, печера Де-Лас-Манос-Пінтадас з відбитками рук колись жили тут протоіндейскіх племен (найраніші відбитки датуються 7300 роком до н. е..), Каньйон-де-Ріо-Пінтурас, мрія рибалки - містечко Ріо-Гальєгос, красива затока Гольфо-Нуевоі місто Пуерто-Мадрін на його березі, Національний парк Фіцрой, що входить до складу парку Лос-Гласьярес (включений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО) , Національний парк Пасит-Франциско-Морено, пов'язаний з материком 35-кілометровим перешийком півострів Вальдес - найкраще місце для спостереження за морськими левами, пінгвінами і китами, що кишать морським життям узбережжя біля Пуерто-Десеадо, красиві струмки в гирлі річки Ріо-Десеадо, кам'яні монумент-натураль-Боскес-Петріфікадос, а також комплекс ферм Естансіяс-де-Санта-Круз, що надають цілий букет можливостей для відпочинку, від кінних прогулянок по околицях і риболовлі, до дегустації місцевих блюд.

Екскурсія в Національний парк "Ігуасу"

На кордоні Аргентини з Бразилією і Парагваєм знаходиться знаменитий Національний парк "Ігуасу", що займає площу в 55 тис. гектар. Парк вважається одним із сучасних чудес світу - тут розташовані 275 водоспадів (Арайагарай, Бельграно, Бенджамен-Констан, Рівадавія, Адама і Єви, Рамірес, Сальто-Ескондідо, Сальто-Флоріана, Уніон, Мітре і ін), скидає в секунду близько 5000 кубометрів води з висоти близько 70 м. Тут же знаходяться найбільший водоспад континенту - Ігуасу (Катаратас-дель-Ігуасу "), що має завширшки від 3 до 4 кілометрів, а також знаменитий каскад з 14 водоспадів Гарганта-дель-Дьябло (" Глотка диявола "), по якому проходить кордон між Бразилією та Аргентиною. Береги ущелин, за якими нестримним потоком мчить вода Парани, пов'язані між собою цілою системою ажурних металевих містків, за якими можна пройти до більшості водоспадів, тут, навіть, ходить крихітний туристичний поїзд, що зв'язує між собою найвіддаленіші частини каскадів. Навколо водоспадів розкинувся Національний парк, який охороняє тисячі видів екзотичних птахів, метеликів і унікальну тропічну рослинність (парк триває на території Бразилії).