Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна робота з дисципліни: «Туристичне країнознавство». Туристична спеціалізація Аргентини.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
515.9 Кб
Скачать

Мандрівка Південною Аргентиною

Південна частина Аргентини - одне із наймальовничіших місць на планеті. Від гирла Ла-Плати до Магелланової протоки тягнеться суцільна низка піднесених рівнин, пересічених повноводними ріками, а західна частина рівнини, поступово підвищуючись, переходить у величні хребти Анд, чиї схили оточують красиві (і великі!) Гірські озера, що є "близнюками" водойм Озерного краю Чилі, лежачого по іншу сторону Анд. Рівнини зарості різнотрав'ям і широко використовуються для скотарства, а гірські райони так і залишилися майже недоторканими, лише рідкісні шахти і крихітні містечка порушують реліктовий пейзаж.

Головна визначна пам'ятка району - курорт Сан-Карлос-де-Барілоче, який багато хто цілком заслужено називає "аргентинської Швейцарією". Взимку Барілоче вважається одним з найпопулярніших гірськолижних курортівПд. Америки, а влітку - відмінним водним курортом, тому що лежить на березі мальовничого озера Науель-Уапі (557 кв. Км). Крім чудових умов для активного відпочинку тут цікаві комплекси Темпло-Майор і Ель-Сентро-Сивик (1940 р.), каплиця Сан-Едуардо, Кафедральний собор Ла-Катедраль-де-Барілоче (національний історичний пам'ятник), пам'ятник Хуліо Рока, виставковий зал в будівлі колишнього Поштамту, Муніципалітет з величезними баштовими годинами, Міський туристичний центр, багатий музей Патагонії і бібліотека Сармієнто, естансій Науель-Уапі де зберігся будинок, в якому переховувалися Бутч Кессіді і Санденс Кід, що оточує місто Національний парк Науель-Уапі, півострів Кветріхе з Національним парком Аррайанес і ліс арайяни (місцевий реліктовий різновид модрини, 12 гектар) і паррілья Ель-Велья-Боліче.

Околиці Барілоче також прекрасно підходять для будь-якого виду відпочинку - можна піднятися на схили триголового вимерлого вулкана Тронадор (3554 м), відвідати курортне містечко Вілья-Ла-Ангостура, півострів Льяо-Льяо, висячий міст в 34 км від Інтенденсія, хребет Серро-Лопес і притулок Андіно, гори Катедраль і Отто, водоспад Лос-Сесарес, озера Морено і Ель-Треболь, мальовничу долину Ель-Больсон, містечко Ескель в долині Чоліла (340 км на південь від Барілоче), Національний парк тропічного лісу Лос-Алерсес (30 км на захід від Ескель ) з озером Верде і листяними лісами, чий вік оцінюється в 2-3 тис. років, район водоспадів біля Тревелін (24 км від Ескеля), озеро Футалауакен або озеро Менендес із зимовим курортом Ла-Гойя. Навколо Барілоче діє густа мережа зимових курортів і гірських будинків відпочинку різного типу, де є всі умови для відпочинку.

Екскурсія "Вогняна Земля"

Аргентина володіє тільки половиною цієї території в південній частині Атлантики, на самісінькій межі суворих вод Антарктики і Тихого океану. Це район нафтових промислів, овець, льодовиків, вітру і рибальства. Сонце тут - нечастий гість, але навіть коли воно стоїть у зеніті, його світло майже не гріє цю сувору землю, населену мужніми нащадками англійських колоністів, засланців анархістів і авантюристів усіх мастей.

Столиця регіону - місто Ушуая, вважається найпівденнішою столицею планети. Оточене з усіх боків млявими пейзажами, пагорбами і океаном, воно справляє на всіх незабутнє враження. Головною визначною пам'яткою міста, окрім центральної вулиці Сан-Мартен, можна вважати стару в'язницю, найпівденнішу на планеті, яка зараз перетворена в Краєзнавчий музей Музею-дель-Фін-дель-Мундо ("Музей краю світу"). З Ушуая відправляються екскурсії на льодовик Мартіан, в Національний парк Вогняної Землі (парк Тьєррі-дель-Фуего, 12 км на захід від міста), біля затоки Ла-Лагуна-Верде і Ла-Лагуна-Негра, на дикі пляжі Байя-Енсенада і Байя- лапатий, на річку Ріо-Лапатайя, по туристичній стежці Де-Лос-Касторес, до озер Фагнано і Ескондідо, до маяка Фаро-ліс-Еклайрерс, до "самого спокійного місця на землі" - туристичної естансій Харбертон, до островів Лос-Лобьос і Лос-Пахарос, і навіть до узбережжя Антарктиди. Околиці міста буквально кишать життям - морські тюлені, пінгвіни і колосальні зграї птахів, а в межах Національного парку можна зустріти майже всіх мешканців цих суворих місць

Як дістатися

Київ - Франкфурт - Буенос-Айрес - Франкфурт - Київ

LUFTHANSA

Рейс

День вильоту

Маршрут

Час вильоту

Час прибуття

LH 1491

щодня

Київ-Франкфурт

14:05

15:50

LH 510

щодня

Франкфурт-Буенос-Айрес

22:50

07:35+1

LH 511

щодня

Буенос-Айрес-Франкфурт

16:40

10:50+1

LH 1492

щодня

Франкфурт-Київ

22:05

01:30+2

Вартість - від 1570 дол. США або 1140 Євро

 

Київ - Париж -Буенос-Айрес - Париж - Київ

AIR FRANCE

Рейс

День вильоту

Маршрут

Час вильоту

Час прибуття

AF 2553

щодня

Київ-Париж

17:45

20:00

AF 418

щодня

Париж-Буенос-Айрес

23:20

07:55+1

AF 417

щодня

Буенос-Айрес-Париж

17:05

11:00+1

AF 2552

щодня

Париж-Київ

12:50

16:55

Вартість - від 1500 дол. США або 1090 Євро

Вiза

Згідно Угоди між Урядом України та Урядом Аргентинської Республіки від 27.07.2011 громадяни України, які подорожують з метою туризму, можуть в'їзджати в Аргентину без віз, терміном до 90 днів.

Список використаної літератури.

1. Алисов Н. В. Экономическая и социальная география мира (общий обзор): Учебник/Н. В. Алисов, Б. С. Хорев,— М.: Гардарики, 2001.— 704 с.

2. Безуглий В. В. Регіональна економічна та соціальна географія світу: Посібник / В. В. Безуглий, С. В. Козинець.— К.: Видавничий центр "Академія", 2003 - 688 с.

3. Білорус О. Г. Глобальні трансформації і стратегії розвитку / О. Г. Білорус, Д. Г. Лук'яненко та ін,— К., 1998,— 416 с.

4. Географічні таблиці: Довідкові матеріали.— Тернопіль: Джура, 1998.— 230 с.

5. География: Справ, материалы. — М.: Просвещение, 1988.— 400 с.

6. Гілецький Й. P. Географія України. Соціально-економічна з основами теорії: Підручник для 9 класу,— Львів: ВНТЛ-Класика, 2002.— 192 с.

6. Гілецький Й. Р. Економічна і соціально географія: Посібник для абітурієнтів / Й. Р. Гілецький, Р. P. Сливка, М. М. Богович; За редакцією Гілецького Й. Р.— Львів: ВНТЛ-Класика, 2005.— 400 с.

7. Гладкий Ю. Н. Экономическая и социальная география мира: Проб, учеб. для 10 кл. сред, шк./Ю. Н. Гладкий, С. Б. Лавров.— М.: Просвещение, 1991.- 272 с.

8. Дубович І. Країнознавчий словник-довідник.— Львів: Видавничий дім "Панорама", 2003.— 580 с.

9. Економічна і соціальна географія світу: Навч. посібник / За ред. Кузи-ка С. П.- Львів: Світ, 2002.- 672 с.

10. Мировая экономика: Учебник — М.: Юность, 2002.— 734 с.