Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
205.82 Кб
Скачать

3.2.2 Вибір комплексу технічних засобів

Метою вибору технічних засобів є визначення найбільш ефективного метод)' вимірювання для кожного технологічного параметру. Обраний метод вимірювання повинен задовольняти характери середовища, бути найбільш точним і входити до системи ДСП.

Обґрунтування та вибір технічних засобів включає вибір первинного вимірювального перетворювача, проміжних перетворювачів, засобів централізованого контролю та керування, виконавчих механізмів та регулюючих органів.

Аналіз об'єкту показав, що для керування ним необхідно окрім стабілізації окремих технологічних параметрів вирішувати задачі оптимального керування і керуючої логіки. Тому система керування повинна бути побудована на базі КОМ, зокрема, можна обрати одну з моделей мікропроцесорних контролерів Реміконт Р І.:

Цей вибір обумовлений тим, що Реміконт являється багатоцільовим контролером загально промислового призначення. Він виконує задачі оптимального керування і операції керуючої логіки, має таймери та лічильники, дозволяє виводити технологічні повідомлення та поточні значення параметрів на монітор для спостереження за ходом технологічного процесу і на друкуючий пристрій для документування процесу керування.

Реміконт може працювати як у складі великої розподіленої АСКТП, зв'язуючись з ЕОМ верхнього рівня по каналу цифрового зв'язку, так і в якості автономного технічного засобу, який вирішує комплекс оптимального і логічного керування, регулювання, відображення та документування інформації процес керування.

В даному проекті обираемо другий варіант використання Реміконт, тобто як автономно технічного засобу. Для реалізації функцій контролю технологічного процесу обираємо алфавітно-цифровий відео термінал ВТА-2051 М, а для

9

Витрата повітря

м/год

+

+

-

-

+

-

Витрата аміаку

м/год

+

+

-

-

+

-

Співвідношення витрат повітря та аміаку

8

+

+

-

-

+

-

Температура у контактному апараті

°С

890-930

+

+

-

+

-

+

Температура пари на виході котла-утилізатора

°С

н/б 250

+

+

+

-

-

Тиск пари на виході котла-утилізатора

МПа

1,6

+

+

+

+

-

+

Витрата пари

кг/год

+

+

-

-

-

_

Температура нітрозних газів після котла-утилізатора

°С

230-330

+

+

-

-

-

-

Температура нітрозних газів після окислювача

°С

н/б 330

+

+

-

-

-

-

Температура нітрозних газів після підігрівача хвостикових газів

°С

150-160 н/б 220

+

+

-

-

-

Температура хвостикових газів до підігрівача хвостикових газів

°С

35

+

+

-

-

-

-

Температура хвостикових газів після підігрівача хвостикових газів

°С

11О

+

+

-

-

-

-