Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практична Робота1.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
163.58 Кб
Скачать

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm

Практична Робота №1

Кафедра хімічного машинобудування

1-МЕХ-18

Запісочної Маргарити

Зміст

Кафедра хімічного машинобудування

Відповідно до ліцензії МОНУ кафедра готує сучасних машинобудівників: бакалаврів, спеціалістів і магістрів, які успішно працюють на посадах від майстра та інженера-технолога до начальників цехів, головних технологів та керівників структурних підрозділів на підприємствах різних форм власності, викладачів вищих навчальних закладів. Випускники володіють знаннями з технології машинобудування механоскладального виробництва, економіки, іноземних мов, уміють ефективно застосовувати сучасні комп'ютерні технології для підвищення продуктивності праці та якості продукції, проводити наукові дослідження.

Обладнання хімічних виробництв і підприємств будматеріалів (спеціалізації:). Підготовка бакалаврів, спеціалістів і магістрів для проектно-конструкторської, виробничо-технологічної діяльності в хімічному машино- та апаратобудуванні, а також у галузях, пов'язаних з проектуванням, дослідженням, упровадженням та використанням нових технологічних процесів і обладнання хімічних, полімерних, харчових, нафтогазопереробних виробництв і підприємств будівельних матеріалів. Випускники кафедри починають працювати на стартових посадах: майстер, інженер-механік, інженер-технолог, інженер-дослідник.

Сегодня научная деятельность кафедры направлена на разработку новых машин и аппаратов для химической отрасли и повышения надежности и долговечности химической техники как на уровне проектирования, так и на уровне эксплуатации.Кафедра имеет оригинальные разработки уплотнений для химических машин и аппаратов, работающих под высоким давлением и температурой, а также антифрикционных материалов для узлов трения машин химической и родственных отраслей народного хозяйства. Эти разработки защищены авторскими свидетельствами на изобретение и патентами. Проводятся работы по разработке инструмента и технологий струйной и электроискрового обработки, изучения влияния режимов обработки на структуру и химический состав поверхностей деталей машин.

Учебный процесс также основывается на широком использовании новейших научных достижений в соответствующих областях науки и техники, различных технических средств и компьютерной техники. Преподавателями кафедры издаются учебные пособия с грифом МОНУ.

Кафедра укомплектована высококвалифицированными специалистами. Всего на кафедре 14 преподавателей, в том числе: 1 профессор, 1 доктор наук, 11 кандидатов технических наук.

Среди выпускников кафедры два доктора технических наук, профессора (А. А. Пивоваров та  А. П. Науменко), 22 кандидата технических наук, 18 директоров промышленных предприятий, более 80 руководителей предпринимательских структур. Также в университете работают преподавателями 14 выпускников кафедры, из них 5 - заведуют кафедрами.

Історія кафедри хімічного машинобудування

Керівники  кафедри:

1965-1978      доц.  Л. І. Мамон

1978-1981      доц.  В. А. Успенський

1982-2000     проф.  І. Г. Плошенко

2000-н.ч.        доц.  В. І. Ситар

Кафедра хімічного машинобудування заснована 4 травня 1965. Першим завідувачем кафедрою з 1965 - 1978 рр .. був доцент Л. І. Мамон. В період 1978-1981 р кафедрою завідував доцент В. А. Успенський. З 1982-2000 рр її очолював учень Л. І . Мамона, кандидат технічних наук, професор І. Г. Ситар , а з 2000 р і по теперішній час - кандидат технічних наук, доцент В. І. Ситар.

З 1965 р кафедра почала готувати фахівців за двома спеціальностями: «Хімічне машинобудування та апаратобудування» і «Машини для переробки полімерних матеріалів в деталі та вироби» . Після скорочення списку-переліку спеціальностей у 1989 р, ці два напрямки стали спеціалізаціями спеціальності «Обладнання хімічних виробництв та підприємств будівельних матеріалів» . У 1997 р на кафедрі було відкрито підготовка інженерних кадрів за спеціальністю «Технологія машинобудування» .

Фахівці, що випускаються зараз за спеціалізацією «Хімічне машинобудування та системи автоматизованого проектування», готуються з базовою підготовкою з розрахунку і конструюванню машин і апаратів. Це рішення було прийнято кафедрою в зв'язку з рекомендаціями підприємств і організацій, активно замовляли молодих фахівців такого напряму підготовки (розробка нових високоефективних машин і апаратів, модернізація з метою підвищення ефективності, надійності і довговічності існуючого хімічного обладнання).

З переходом галузі хімічного машинобудування на роботу в умовах ринкових відносин гостро постали проблеми різкого підвищення якості продукції, що випускається. В свою чергу випуск високоякісної та конкурентоспроможної продукції висунув вимоги до розробки та впровадження новітніх технологій, а також удосконалення устаткування. Робота підприємств в умовах дії законів ринкової економіки вимагає підготовки відповідних інженерних кадрів, і, в першу чергу, технологів машинобудування. У відповідь на численні звернення підприємств хімічного машинобудування України кафедра на базі спеціалізації «Хімічне машинобудування та системи САПР» в 1998 році здійснила перший випуск технологів машинобудування в кількості 9 чоловік.

У 1982 р на базі кафедри була відкрита науково-дослідна лабораторія, яка забезпечує результатами триботехнических досліджень нових матеріалів конструкторські бюро і підприємства концерну «Південмаш». Ініціатором відкриття лабораторії «трибологии і динаміка триботехнических систем» і її першим керівником був кандидат технічних наук, доцент Л. І. Мамон.Зараз лабораторію очолює учень Л. І. Мамона , кандидат технічних наук, доцент А. М. Дудка.

Одним з основних напрямків наукової діяльності кафедри є розробка композиційних матеріалів на основі термостійких полімерів для вузлів тертя і герметизації обладнання, науковим керівником якого є завідувач кафедрою хімічного машинобудування і апаратобудування  В. І. Ситар.

На кафедрі розроблена теорія герметизації торцевих ущільнень, автором якої був доцент Л. І. Мамон. Кандидат технічних наук, професор І. Г. Плошенко розробив основи теорії герметизації контактних ущільнень, що працюють в умовах вибіркового переноса.Еті наукові досягнення дозволили створити школу трибологов, яка займає чинне місце за даним напрямком.

На кафедрі працює аспірантура, а також інститут здобувачів, які дозволили повністю укомплектувати професорсько-викладацький штат кафедри основному фахівцями, які мають науковий ступінь кандидата технічних наук. За роки існування кафедри з найбільш актуальних наукових проблем захищена докторська дисертаційну роботу і 15 кандидатських діссертацій.Сейчас успішно працюють над докторськими дисертаціями кандидати технічних наук, доценти: В. І. Ситар, В. М. Анісімов .

Сьогодні наукова діяльність кафедри спрямована на розробку нових машин і апаратів для хімічної галузі та підвищення надійності і довговічності хімічної техніки як на рівні проектування, так і на рівні експлуатаціі.Кафедра має оригінальні розробки ущільнень для хімічних машин і апаратів, що працюють під високим тиском і температурою, а також антифрикційних матеріалів для вузлів тертя машин хімічної та споріднених галузей народного господарства. Ці розробки захищені авторськими свідоцтвами на винахід і патентами. Проводяться роботи з розробки інструменту і технологій струменевого і електроіскрового оброблення, вивчення впливу режимів обробки на структуру і хімічний склад поверхонь деталей машин.

Навчальний процес також грунтується на широкому використанні новітніх наукових досягнень у відповідних галузях науки і техніки, різних технічних засобів та комп'ютерної техніки.Викладачами кафедри видаються навчальні посібники з грифом МОНУ.

Кафедра укомплектована висококваліфікованими фахівцями. Всього на кафедрі 14 викладачів, в тому числі: 1 професор, 1 доктор наук, 11 кандидатів технічних наук.

Серед випускників кафедри два доктори технічних наук, професори ( А. А. Пивоваров і А. П. Науменко), 22 кандидата технічних наук, 18 директорів промислових підприємств, понад 80 керівників підприємницьких структур. Також в університеті працюють викладачами 14 випускників кафедри, з них 5 - завідують кафедрами.