Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Олейна. / отчет по дезодорации.doc
Скачиваний:
60
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
900.1 Кб
Скачать

7.11. Вимозі до персоналу, що допускається до участі у виробничому процесі.

1.Усі працівники при прийнятті на роботу і в процесі роботи проходять на підприємстві навчання, інструктаж з питань охорони праці, пожежної безпеки надання першої допомоги потерпілим від нещасних випадків, за правилами поведінки при виникненні аварій.

2 Власник повинен при укладенні трудового договору проінформувати працівника під розписку про умови праці на підприємстві, наявність на робочому місці небезпечних і шкідливих чинників, які ще не усунені можливих наслідків їх впливу на здоров'ї і про право на пільги і компенсацію за роботу в таких умовах. Власник зобов'язаний за свої засоби організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (упродовж трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах з шкідливими умовами праці або таких, де є необхідність в професійному підборі, а також щорічного обов'язкового медичного огляду осіб молодше за 21 рік, згідно "Положення про медичний огляд працівників певних категорій затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України".

3 Посадовці до початку виконання своїх обов'язків і періодично, один раз в 3 роки, повинні проходити навчання і перевірку знань з питань пожежної безпеки. Порядок організації навчання визначається "Переліком посад при призначенні на яких осіб зобов'язані проходити навчання і періодичну перевірку знань з питань пожежної безпеки і порядок його організації".

4 Працівники зайняті на роботах, передбачених "Переліком робіт з підвищеною небезпекою", зобов'язані проходити спеціальне навчання і не менше 1 разу в рік перевірку знань відповідних нормативних актів по охороні праці.

5 Перевірка знань інженерно-технічних працівників повинна робитися в порядку, встановленому " Типовим положенням про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці." Затверджено наказом Державного комітету з нагляду за охороною праці від 4 квітня 1994года, №30.

6 Допуск до роботи осіб, які в установленому порядку не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці і пожежної безпеки, не дозволяється.

  1. ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

8.1. Відходи виробництва.

Основними відходами при рафінуванні і дезодорації соняшникової олії являються:

  • на стадії нейтралізації - соапсток;

  • на стадії вибілювання - глини вибільні жирні, відпрацьований

  • трисил;

  • на стадії дезодорації - порошок фільтрувальний жирний; на стадії дезодорації - погони дезодорації (кисле або скрубберное олія).

Відходи цього виробництва не токсичні і згідно ГСанПиН 2.2.7.029-99 відносяться до IV класу небезпеки (малонебезпечні відходи).

Облік, зберігання і використання відходів необхідно робити згідно ТУ У 18.8889-2001 "Інструкція про порядок обліку зберігання та використання відходів олійно - жирової промисловості".

Порошок фільтрувальний жирний.

До складу відходу порошок фільтрувальний жирний з горизонтальних фільтрів поз.Ф90, Ф91.1, Ф91.2, Ф92 входить фільтрувальний порошок (перліт) і олія.

Кількість відходу порошок фільтрувальний жирний і його концентрація залежать від:

- продуктивності лінії,

- виду фільтрувального порошку.

Порошок фільтрувальний жирний вивозиться на полігон ТБО Каховського комбінату комунальних підприємств.

Погони дезодорації (кисле або скруберна олія)

Кількість і склад погонів значно коливається і залежить від кількості летких речовин в оліях, що подаються на дезодорацію, а також від технологічних параметрів процесу дезодорації: тиск, температура і тривалість дезодорації.

Погони дезодорації (кисла або скруберна олія) із скрубера поз.Т703 і місткості для скрубберної олії поз.Т703 спрямовуються в дворовий бак для зберігання або відвантаження. Погони дезодорації можна реалізувати спільно з соапстоком як жирові відходи, в якості жирової добавки в корм для звірорадгоспів або направити на виробництво жирних кислот і мастил.