Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Техмаш 2013 / 1. Лекц / 8. Обробка корпусних деталей.doc
Скачиваний:
131
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
317.95 Кб
Скачать

8.4.5 Шліфування

Шліфувальні верстати використовуються для викінчувальної обробки циліндричних, фасонних і плоских поверхонь за допомогою абразивного інструменту. Шліфування плоских поверхонь здійснюють на плоскошліфувальних верстатах з хрестовим або круглим столом як звичайного виконання, так і з ЧПУ. Плоске шліфування є одним з основних методів обробки площин деталей машин (особливо загартованих) для досягнення якості, що вимагається. У ряді випадків плоске шліфування може з успіхом замінити фрезерування.

Шліфування плоских поверхонь може бути здійснено двома способами: периферією круга і торцем круга (рис.8.8).

Шліфування периферією круга може здійснюватися трьома способами: 1) багатократними робочими ходами; 2) установленим на розмір кругом; 3) східчастим кругом.

При першому способі (рис.8.8, а) поперечний рух подачі круга проводиться після кожного подовжнього ходу столу, а вертикальне – після робочого ходу по всій поверхні довжини деталей l.

Рис. 8. Схеми шліфування площин: а – периферією круга; б – торцем круга; в – профільованим кругом; г – торцем круга на столі, що обертається

При другому способі (рис.8.8, б) шліфувальний круг встановлюється на глибину, рівну припуску, і при малій швидкості переміщення столу обробляють заготівку по всій довжині. Після кожного робочого ходу шліфувальний круг переміщується в поперечному напрямі на 0,7-0,8 висоти круга Вк. Для чистового робочого ходу залишають припуск 0,01-0,02 мм і знімають його першим способом. Цей спосіб застосовують при обробці на потужних шліфувальних верстатах.

При шліфуванні третім способом круг профілюють сходинками. Припуск, розподілений між окремими сходинками, знімається за один робочий хід (рис.8.8, в).

На рис.8.8, г показана схема шліфування встановленим на розмір кругом на верстаті із столом, що обертається.

Плоским шліфуванням забезпечуються наступні точність розмірів і шорсткість поверхні:

– IТ9-IТ10, Ra = 2,5-1,25 мкм – чорнове (попереднє чи одноразове) шліфування;

– IT8-IТ6, Ra = 1,6-0,4 мкм – чистове шліфування;

– IT6-IT5, Ra = 0,4-0,08 мкм – тонке шліфування.

Шліфування звичайно проводиться з використанням СОЖ (з охолодженям).

8.4.6 Полірування

Полірування поверхонь є методом викінчувальної обробки. Як абразивні інструменти застосовують еластичні шліфувальні круги, шліфувальні шкурки.

8.4.7 Доводка

Доводка площин здійснюється на плоско доводочних верстатах. Тонке доведення плоских поверхонь здійснюють притирами. Здійснюють доведення при тиску 20-150 кПа, причому, чим менше тиск, тим вище якість обробленої поверхні. Швидкості при тонкому доведенні невеликі – v =2-10 м/хв. З підвищенням тиску і швидкості продуктивність підвищується.

8.4.8 Шабрування

Контроль:

  1. Що собою являю абразивний круг?

  2. В чому полягають особливості врізного шліфування?

  3. Як здійснюється одностороннє плоске шліфування з безперервною подачею?

  4. Назвіть основні технологічні вимоги до корпусних виробів

  5. Які ви знаєте схеми і погрішності базування корпусних деталей?

  6. Що ви знаєте про методи і засоби контролю отворів в корпусних деталях?

7