Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция-13.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
1.67 Mб
Скачать

1.5. Файл змісту довідкової служби

Зміст довідкової служби оформляється у файлі з розширенням CNT і стає доступним після натискання кнопки зміст у довідковому вікні. Для створення/редагування змісту використовується утиліта MS HW.

Щоб створити файл змісту, запустіть MS HW, виберіть File / New і потім Help Contents - на екрані з'явиться вікно, зображене на мал. 1.7.

У Рядках Default filename (and window) і Default title У верхній частині вікна потрібно зазначити відповідно ім'я HLP-файла, для якого створюється зміст, і тип вікна для відображення змістів, а також заголовок основного вікна довідкової служби. Заголовок Default title, якщо він заданий, перевизначає заголовок, зазначений у секції [Options] файла проекту.

Ці параметри можна встановити вручну, але зручніше для введення використовувати допоміжне діалогове вікно, що розкривається кнопкою Edit справа від рядка Default title. При ручному введенні в рядку Default filename (and window) ім'я файла відокремлюється від імені вікна символом «>».

Наприклад: HelpTest. hlp>WIND

Мал.1.7. Вікно MS HW у режимі створення/редагування змісту

Елементи змісту можуть бути темами і розділами. Теми служать вузлами в ієрархічній структурі змісту. У вікні довідкової служби зліва від назви теми вказується піктограма у виді розкритої або закритої книги. Розділ - кінцевий елемент змісту. Зліва від нього вказується піктограма зі знаком питання.

Для вставки у файл елемента змісту потрібно клацнути по кнопці Add Above або Add Below. У першому випадку елемент вставляється перед поточним елементом, у другому - після нього. Після щиголя по будь-якій із цих кнопок з'являється вікно.

Перемикачі у верхній частині вікна визначають тип вставляємого елемента:

Heading - вставляється тема; при виборі цього перемикача розташовані нижче рядки, крім Title, стають недоступними,

Topic - вставляється розділ;

Macro - вставляється макрокоманда; ця макрокоманда буде виконуватися при виборі елемента у вікні змісту;

Include - вставляється ASCII-текстовий файл з елементами змісту.

Мал.1.8. Вікно визначення елемента змісту

Чотири рядки нижче перемикачів використовуються тільки при вставці розділу. При вставці теми або включаємого файла доступний тільки перший рядок, при вставці макрокоманди - перший і другий, що в цьому випадку постачаються написом Macro.

У рядку Title вводиться довільний текст довжиною до 127 символів, що буде представляти елемент у вікні змісту. У цьому рядку також вказується ім'я включаємого файла, якщо обраний перемикач include. В другому рядку вказується ідентифікатор розділу або ім'я макрокоманди. У рядку Help file потрібно зазначити HLP-файл, якщо довідкова система використовує декілька файлів, а в рядку window type - тип вікна для відображення розділу.

Для зсуву елемента змісту на один рівень ієрархії униз використовується клавіша Move Right, а на один рівень нагору -Move Left. Елемент зрушується разом із всіма іншими елементами, розташованими нижче нього. Максимальна кількість рівнів ієрархії - 9.

Варто зауважити, що файл змісту являє собою ASCII-текстовий файл, кожний рядок якого відповідає елементу змісту. На початку рядка вказується цифра, що визначає Рівень ієрархії, на якому розташовується елемент.

Після створення файла змісту його потрібно зберегти в тому ж каталозі, що і HLP-файл, - після цього зміст стане доступний в момент запуску HLP-файла або за допомогою кнопки зміст вікна довідкової служби.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]