Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MK1.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
148.48 Кб
Скачать

Билет 1

1.Призначення та класифікація дільничних ст.

Дільнична ст. з колійним розвитком призначена для: обсл-вання транзитних вантажних і пасажирських поїздів, розформування та формування соста-вів дільничних та збірних п-дів, вик-ння пасажи-рських ,вантажних і комерційних операцій, обсл-вання ПК, заправляння водою вагонів, екіпіру-вання ізотермічних вагонів.Класифікація дільни-чних ст.: 1) за роллю станції в тяговому обсл-ванні: з основним депо, з пунктом обороту л-ива і зміни л-вних бригад.2) у залежності від к-сті голо-вних колій: одно-, дво та багатоколійні.3) від к-сті примикань підходів: тупикові (один підхід), ліні-йного типу (2підходи), і вузлові ( 3і більше підхо-дів). 4) за взаємним розташуванням ПВП: поперечного,напівпоздовжнього типу, поздовжнього і з послідовним розташуванням пасаж.прист-роїв і ПВ парків вантажного руху.

5.Час прибуття

Tпр = tм+

Де tм- тривалість приготування маршруту, відкриття сигналу

V- встановлена швидкість проходження поїзда по перегону

lб” lб’ – довжина блок ділянок

Vвх – середня швидкість входу поїзда на станцію.

Lв – вхідна відстань яку проходить поїзд від вхідного сигналу

до місця зупинки в пв парку

Билет 2

1.На дільничних станціях є:

-приймально-відправні парки, колії яких призначені для прийому і відправлення поїздів (транзитних, що надходять у розформування і свого формування); їх технічного і комерційного обслуговування і безвідчепного ремонту вагонів; зміни локомотивів і бригад;

-сортувальний парк для накопичення вагонів по призначеннях і формування составів;

-витяжні колії і сортувальні гірки для розформування і формування составів;

-локомотивне господарство для виконання ТО, ТР і екіпірування локомотивів;

-маневрові локомотиви;

-пасажирські будівлі і платформи;

-багажне відділення;

-вантажні райони на яких виконується навантаження-розвантаження вантажів;

-пристрої зв'язку і СЦБ.

5.Час відправлення

=

Де Vв –середня швидкість виходу поїзда з урахуванням розгону;

Lв – відстань, яку проходить поїзд, до моменту звільнення маршруту.

tм- тривалість приготування маршруту, відкриття сигналу

Билет 3

1. Різновиди дільничних станцій за їх роллю в обслуговуванні поїздів локомотивами та бригадами

-з основним депо (для ремонту локомотивів)

-з пунктами обороту локомотивів (в кінці ділянки, якщо в цьому ж кінці нема основного депо, в цих пунктах обов’язково є екіпірувальні пристрої для організації ТО)

-з пунктами зміни локомотивних бригад (на цих станціях при необхідності екіпірування локомотивів транзитних поїздів)

5. Час перестановки

Де a,b- нормативні коефіцієнти на виконання напіврейсів

m- кількість вагонів у составі поїзда

Билет 4

1. Взаємне розташування ПВ парків повинно забезпечувати необхідну пропускну спроможність, безпеку поїзного та маневрового руху, найменші пробіги по станції поїздів та локомотивів. При розробці спеціалізації парків потрібно визначити категорію поїздів, які приймаються (транзитні, у розформування, кутові, збірні, дільничні), напрямки з яких вони прибувають. Також необхідно зазначити що один з таких напрямків – напрямок,куди прибув.поїзди свого формування (поїзди, що прямують з сортувального парку до ПВ). Транзитні і кутові поїзди приймаються в один і той же парк, що і транзитні прямі, що прибувають з того ж напрямку. Для прийому, відправлення дільничних і збірних поїздів використовують той ПВ парк, що розміщений поряд із сортувальним.

5.Тривалість обробки бригадою ПТО

Тау-середня тривалість технічного огляду одного вагону, ; а-

час підготовчо-заключних операцій, що припадає на один состав; Кгр-число груп оглядачів у бригаді ПТО; альфа-частка составів, що потребують трудомісткого безвідчіпного ремонту вагонів,; tрем-середній час виконання безвідчіпного ремонту вагонів, що припадає на один состав.

Для поїздів, що надх. в переробку-=0.

Билет 5

1. Пасажирські пристрої забезпечують обслуговув.пас.,прийом і видачу багажу,операції,пов’язані з прийомом, пропуском ,відправленням пас.поїздів,екіпірування і стоянку.

-для поїздів: головні і пасажирські колії, колії відстою

-для пасажирів: пасажирські будівлі, платформи, переходи,допоміжні пристрої

Пасажирські пристрої повинні забезпечувати швидке, зручне і безпечне виконання операцій з обслуговування пасажирів. Для цього вокзал розташовують із зовнішнього боку колій станції, як правило, з боку знаходження міста. Пасажирські приймально-відправні колії належить проектувати загальними для дальніх, місцевих та приміських поїздів. Пристрої пасажирського і вантажного руху повинні бути ізольовані і розташовані паралельно пасажирським пристроям.Біля кожної колії хоча б з одного боку має бути платформа. Проектують низькі (200мм) платф. Ширина основної платф в межах ПБ 6 м, а далі не менше 4,острівної зал.від пасажиропотоку і розмірів споруджень,розт.на ній,відстань від цих споруджень до кінця платф.не менше 2 м.Довжина платф повинна відновідати довжині состава , але не<400м, з можливістю подовження до 500м.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]