Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MK1.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
148.48 Кб
Скачать

5. Тривалість гірочного технологічного інтервалу

Де tз- тривалість заїзду гірочного локомотиву з сортувального парку в ПВП;tп- тривалість зайняття колії під час прибирання з неї составу на витяжну колію ;tнна- тривалість насуву составу до вершини гірки;tpoc- тривалість розформування состава

tос – тривалість осажування одного составу

Билет 6.

1.Вантажні райони дільничних станцій звичайно мають навантажувально-розвантажувальні колії, складські пристрої (криті склади для тарних і штучних вантажів і дрібних відправок, площадки для контейнерів, лісоматеріалів, площадки для навалювальних вантажів), механізми для навантаження-розвантаження вантажів, автопод’їзди з твердим покриттям і інші пристрої, що відповідають виконуваній роботі. На деяких вантажних районах є платформи для навантаження і розвантаження колісних вантажів і самохідних одиниць, платформи для безпосереднього перевантаження вантажів із вагонів на автотранспорт або навпаки, сортувальні платформи для дрібних відправок.

Ширина критих вантажних складів із зовнішнім розташуванням навантажувально-розвантажувальних колій приймається не менше 18 м. При великій довжині фронту можуть застосовуватися такі типи складів: із послідовним розташуванням секцій і з розривами для незалежної подачі вагонів, ступінчасті.

5.Тривалість циклу формування составу залежить від часу на розстановку вагонів за призначеннями, що передбачено ПФП і відповідно до вимог ПТЕ(добирання ваг.за к-тю осей і масою,у збірних поїздів-вагони добираються групами за станціями призначення, необхідне прикриття для вагонів з небезпечними вантажами та людьми,розташування вагонів таким чином, щоб різниця між поздовжніми осями автозчепів була не більше 100 мм.тощо).Тривалість перестановки:

Де a,b- нормативні коефіцієнти на виконання напіврейсів

m- кількість вагонів у составі поїзда

Билет 7

1.Локомотивне господарство включає комплекс пристроїв для технічного обслуговування, поточного ремонту й екіпірування локомотивів: локомотивні будівлі - депо з майстернями і службово-побутовими помешканнями (бувають чотирьох типів); екіпірувальні пристрої; колії для проходу і стоянки локомотивів; пристрої для повороту локомотивів (у необхідних випадках); пристрої електропостачання, водопостачання, теплопостачання, службово-технічні будівлі й ін. На території локомотивного господарства також звичайно розміщаються колії стоянки запасу локомотивів (у період зниження розмірів руху), колії пожежного і відбудовного поїздів, котельна, електростанція й у деяких випадках матеріальний склад.

Якщо ж станція є пунктом обороту локомотивів, на ній повинні бути пристроїв технічного обслуговування ТО-2 локомотивів і їхньої стоянки в очікуванні подачи до поїздів. Локом. Господ потр розташовувати в 3-й або 4-й чвертях, в тому кінці ст. де маршрути подачі/прибир локом перетинають маршрути відправлення п-в.При розмірах руху 18 і > п-взі зміною локом –ходова колія.

5.Тривалість очікування обробки сост.бригадою ПТО tоч=0,35*tоб, де tоб-тривалість обробки складу поїзда.

Билет 8

1.Розміщення на мережі зал-ць пристроїв ВГ(вагонних депо, пунктів підготовки вагонів до пер-зень,механізовані пункти ремонту вагонів, ПТО,ПКТО тощо) визначається розташуванням пунктів масового навантаження-розвантаження, ст. формування составів і схемою тягового обсл-вання поїздів. Щоб забез. справне утримання вагонного парку, ремонт вагонів з усуненням усіх тех. несправностей зосереджують у пунк-тах підготовки вагонів до пер-зень, що розта-ться на станціях масового навантаження-розв-антаження і формування маршрутів. ПТО розміщаються на певних сортувальних і діль-ничних ст.; у їхню задачу входить виявлення й усунення технесправностей вагонів,транзитних і формованих на даній станції поїздів для про-слiдування їх без ремонту по гарантійних діля-нках. На дільничних ст., де відбувається зміна л-вів,і станціях,що передують перегонам із затяжним спуском, улаштовуються пункти контрольно-технічного обслуговування вагонів (ПКТО) для виявлення й усунення технесправностей, що загрожують безпеці руху. Вагонні депо розміщаю-ться,як правило,на сортувальних ст., ст. розванта-ження і масового підготовки порожних вагонів під навантаження (500 вагонів у добу і більш).

5.

Билет 9

1.Кількість ПВ колій залежіть від середньозваженої тривалості зайняття колії поїздом у даному парку,розрахункового інтервалу прибуття поїздів у даний парк,частки поїздів, що надходять у даний парк з j-ї лінії від загального числа поїздів, що прибувають на станцію з цієї лінії;числа ліній, що примикають до станції.

5.Очікування відправлення

Де Nвmax – максимальна кількість вантажних поїздів, яка може бути відправлена з даної станції в цьому напрямку за добу.

Nв – кількість вантажних поїздів, що відправляється на дану лінію за добу

νвід – коефіцієнт варіації інтервалів відправлення поїздів на окрему лінію

Билет 10

1. Компактне розташування пристроїв, що забезпечує мін довжину станційної площадки

Мін штат працівників вагонної та перевозочної служб.

Чіткій розподіл пасажирських операцій та операцій з вантажними поїздами

Недоліки:

Складна конструкція горловин

Локомотіви що змінюються мають подвійній пробіг

Наявність в обох Горловинах станції перетинань маршрутів прійому та відправлення вантажних та пасажирських поїздів.

5.Мінімальний інтервал прибуття поїздів з лінії приймається у залежності від прийнятої наявної пропускної здатності ділянки

Билет 11

1. Переваги: Не перетинаються маршрути відправ та прийому транзитних поїздів з маршрутамі слід пасажирських поїздів Забезпечується мін пробіги лок.

Можливість примикання Пк з обох сторін, зменшення довжини станційної площадки в порівнянні зі схемою поздовжнього типу.

Недоліки:Перетинання головних колій Лок які слідують у лок депо и навпаки (якщо такі е),відсутність прямого виходу з ПВ1 в ПВ2 і навпаки,більші витрати на утримання штату робітників.

5. мінімального інтервалу виставки поїздів свого формування.

Де Тлф – середньозважена тривалість зайняття маневрового локомотива формування і виставкою состава у ПВ парк;Mв –кількість колій на яких одночасно може виконуватись формування і перестановка составів у ПВ парк

Билет 12

1. Переваги: Не перетинаються маршрути відправ та прийому транзитних поїздів з маршрутамі слід пасажирських поїздів Забезпечується мін пробіги лок.

Можливість примикання Пк з обох сторін

Недоліки:Перетинання головних колій Лок які слідують у лок депо и навпаки (якщо такі е),збільшення довжини станційної площадки,більші витрати на утримання штату робітників.

5. середній інт.прибуття

-коефіцієнт збільшення розрахункових розмірів вантажного руху в окремі доби внаслідок місячної нерівномірності, Нв-кількість вантажних поїздів, що прибувають на станцію з окремої лінії ,Нпас,Нзб-відповідно, кількість пасажирських та збірних поїздів, що прибувають на станцію з окремої лінії, Епас,Езб-коефіцієнт зйому вантажних поїздів відповідно пасажирськими та збірними поїздами,Н-наявна пропускна здатність окремої лінії.

Билет 13

1. Поперечного типу:Локомотіви що змінюються мають подвійній пробіг

Наявність в обох Горловинах станції перетинань маршрутів прійому та відправлення вантажних та пасажирських поїздів.Поздовжнього типу: Перетинання головних колій Лок які слідують у лок депо и навпаки.

5. Розрахунковий інт.прибуття;І,Імін-відповідно середній та мінімальний інтервали прибуття поїздів з окремої лінії.

Билет 14

1.Горловини конструють так, щоб був вихід з усіх колій парків на головні і витяжні колії,ман.робота на вит.колії пов.бути ізольована від маршрутів прийому-відправлення поїздів.У горловинах вкладаються паралельні зїзди,що забезпечують прийом вантажних поїздів з даного напр..і відпр.вант.поїздів на цей же напрямок,кількість поїзних пересувань повинна дорівнювати кількості підходів.

5. середнього інтервалу виставки составів свого формування.,Нсф-число поїздів свого формування(дільничних і збірних).

Билет 15

1.В норм.умовах ст..слвд розміщувати на гориз.площадці.При відповідному обґрунтуванні допускається розміщувати на ухилах не більше 1,5%.У важких та особлива важких умовах-не крутіше 2,5%.На коліях,де передбачається відчепка лок.та ваг.,а також викон.ман.операцій,позд.профіль цих колій слід проектувати трьохелементним з однаковими відмітками висот у кінцях корисної довжини.Lпу=К*Lкор\іпу,іпу-крутизна протиухилу(1,5-2,5),К-коефіцієнт допустимого діапазону глибини пониження(0,45-0,55).Пас.колії-ухил до 1,5%.Сортув.колії-0,6%,в хвості сорт.парку-2%(на відстані 100м).Витяжні колії-на спускі у бік колії,що обслуговують-до 2,5%,на підйомі-до2%.Колії насуву-8-16%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]