Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dir_16_2001.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

Стаття 15

Не порушуючи положення статті 19, держави-члени не можуть на своїй території та на підставах, пов’язаних з цією Директивою, заборонити, обмежити чи перешкодити будівництву, введенню в експлуатацію і функціонуванню структурних підсистем, що входять до складу транс'європейської звичайної залізничної системи, які відповідають суттєвим вимогам. Зокрема, вони не можуть вимагати проведення перевірок, які вже були здійснені в рамках процедури для отримання «ЄС» декларації верифікації, компоненти якої подані у Додатку V.

Стаття 16

1. Держави-члени вважатимуть сумісними і такими, що відповідають суттєвим вимогам, ті структурні підсистеми транс'європейської звичайної залізничної системи, які охоплюються «ЄС» декларацією верифікації.

2. Перевірка сумісності, згідно із суттєвими вимогами, структурної підсистеми транс'європейської звичайної залізничної системи, здійснюватиметься посиланням на ТСІ, якщо вони існують.

М1

3. Якщо ТСІ відсутні та у випадках, коли було повідомлено про відхилення згідно зі статтею 7, держави-члени надішлють державам-членам і Комісії перелік чинних технічних правил впровадження суттєвих вимог для кожної підсистеми. Про це повідомлять до 30 квітня 2005 року, а надалі – кожного разу при зміні технічних правил. При цьому держави-члени також призначатимуть органи, відповідальні за проведення, у випадку таких технічних нормативних документів, процедури верифікації, вказаної у статті 18.

В

Стаття 17

Якщо ТСІ не відповідають повністю суттєвим вимогам, можуть бути проведені консультації з Комітетом, зазначеним у статті 21, на вимогу держави-члена або за ініціативою Комісії.

М1

У такому випадку, ТСІ переглядатимуться відповідно до процедури, визначеної у частині 2 статті 6. Якщо певні технічні аспекти, пов’язані із суттєвими вимогами, не можуть бути повністю охоплені ТСІ, вони чітко визначатимуться у Додатку до ТСІ. До цих аспектів застосовуватиметься частина 3 статті 16.

В

Стаття 18

1. Для отримання «ЄС» декларації верифікації закупівельне підприємство або його офіційний представник запросить уповноважений орган, обраний для цієї цілі, для застосування процедури верифікації «ЄС», вказаної у Додатку VI.

2. Задача уповноваженого органу, відповідального за «ЄС» верифікацію підсистеми, почнеться на стадії проектування і охоплюватиме весь термін виробництва до етапу приймання перед введенням підсистеми в експлуатацію. Вона також охоплюватиме верифікацію зони взаємодії цієї підсистеми із системою, до якої вона включена, на базі інформації, що міститься у відповідній ТСІ і реєстрах, передбачених статтею 24.

3. Уповноважений орган відповідатиме за складання технічного файлу, який додаватиметься до «ЄС» декларації верифікації. Цей технічний файл повинен містити всі необхідні документи, пов’язані з характеристиками підсистеми, і, якщо необхідно, всі документи, які підтверджують відповідність компонентів інтеграції. Він також має включати всі елементи, пов’язані з умовами, обмеженнями використання, інструкціями відносно обслуговування, постійного чи рутинного моніторингу, налагодження і ремонту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]