Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MVK_KR_TDP_2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
133.12 Кб
Скачать

2.5 Вивчення джерел і літератури, відбір матеріалу для написання курсової роботи

Читання літератури необхідно починати з підручників, що дозволить далі легше засвоювати матеріал спеціальних наукових публікацій. Щодо спеціальної фахової літератури, то тут треба порадитися з викладачем – яку літературу потрібно вивчити ретельно, а яку лише переглянути і ознайомитися загалом. Конспектування має проводитися в залежності від важливості матеріалу і його використання в роботі. Зауважимо, що цитування (тобто дослівні частини тексту літератури, що вивчається) треба робити дуже ретельно, з точним посиланням на першоджерело, звідки береться цитата. При дослівному цитуванні з оформленням тексту в лапках неприпустимо скорочення речень, або використання окремих висловів без загального контексту. Тексти законодавчих документів треба наводити з точним посиланням на їх публікацію в офіційних виданнях, а вислови теоретиків держави і права необхідно подавати з вказівкою на їх оригінальні праці.

2.6. Написання тексту курсової роботи та основні вимоги до її змісту і оформлення

Титульна сторінка оформляється відповідно до зразка (Додаток 1). Після титульної сторінки оформляється зміст роботи, що містить у собі вступ, основну частину (розділ і підрозділи), висновок, додатки (якщо вони є), список літератури.

Вступ є обов’язковою частиною курсової роботи, що по обсягу не перевищує трьох друкованих сторінок. У ньому враховується актуальність обраної теми, дається коротка характеристика літературного стану проблеми, вказуються завдання курсової роботи. Основна частина курсової роботи складається з розділів і підрозділів (параграфів). Кожен розділ починається з нової сторінки.

Висновок є обов’язковою частиною курсової роботи, у якої викладаються найбільш важливі висновки і пропозиції, отримані автором при підготовці і написанні роботи.

Варто мати на увазі, що до вступу і висновку необхідно приступати після того, як цілком готова основна частина курсової роботи.

Список літератури є обов’язковою частиною курсової роботи. Він оформлюється на новій сторінці і джерела розміщуються в порядку суцільної нумерації.

Якщо в ході написання курсової роботи студент робить схеми, графіки, таблиці або додає до роботи зразки документів, вони повинні оформлятися в частині „Додатки” після „Висновку”. Додатки нумеруються в правому верхньому куті (Додаток 1, Додаток 2, Додаток 3 і т.д.). У тексті курсової роботи вказується: (див. Додаток 1). Одночасно робиться нумерація сторінок додатків (за загальним правилом у верхньому правому куті) і вони включаються в обсяг курсової роботи.

Курсову роботу друкують на аркушах білого паперу формати А4 (201х297) через півтора міжрядкових інтервали для комп’ютера (шрифт Time New Roman, розмір шрифту - 14). На сторінці повинно бути не більше 28-30 рядків і повинні бути витримані поля: ліве - 30 мм; праве - 10 мм; верхнє і нижнє - 20 мм.

Обсяг курсової роботи повинен складати 25-30 друкованих сторінок, включаючи титульну сторінку, додатки, схеми, зміст роботи. Список літератури не включається в обсяг курсової роботи, за узгодженням з науковим керівником можуть мати місце відхилення від приведених вимог.

Назви структурних частин курсової роботи („Зміст”, „Вступ”, „Розділ”, „Висновок” і „Список літератури”) друкуються великими літерами симетричного тексту. Кожну структурну частину роботи необхідно починати з нової сторінки. Нумерація сторінок розділів, підрозділів, пунктів проставляється арабськими цифрами без знака №.

Варто мати на увазі, що першою сторінкою курсової роботи є титульна сторінка, на якій нумерація не ставиться, але враховується при нумерації наступних сторінок. Нумерація сторінок проставляється в нижньому правому куті без крапки наприкінці.

Розділи підрозділяються на підрозділи, а останні можуть поділятися на пункти.

Важливе значення має правильне оформлення посилань на джерела і матеріали, що студент використовує при написанні курсової роботи. Існує кілька варіантів оформлення посилань.

1. Посилання оформлюються наприкінці кожної сторінки під горизонтальною лінією. Нумерація посилань на кожній сторінці починається с початку.

2. Нумерація всіх посилань з визначенням номеру джерела даного посилання в списку літератури. У такому випадку посилання оформлюється в квадратних дужках із указаною сторінкою. При такому способі посилання наприкінці сторінки не вказуються.

При цьому варто мати на увазі, що оформлення списку літератури є важливою складовою написання курсової роботи. У список включаються тільки ті джерела, які студент вивчив при написанні курсової роботи і на які зроблено посилання в самій роботі. Список літератури в загальний обсяг курсової роботи не включається, але нумерація сторінок продовжується.

При оформленні списку літератури, його варто умовно розділити на дві частини: нормативні акти і спеціальна література (нумерація при цьому залишається наскрізною).

Нормативні акти розміщуються за їх юридичною чинністю (Конституція, закони, підзаконні нормативні акти (Укази Президента, постанови КМУ і т.д.)). Нормативні акти однакової юридичної сили розміщуються в хронологічному порядку.

До спеціальної літератури відносяться монографії: підручники, навчальні посібники, наукові статті та ін. Дані джерела розміщуються за абеткою назв або прізвищ авторів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]