Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
namefix-10.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
265.22 Кб
Скачать

Запровадження

I. Створення американського кінематографу, перші десятиліття

§1. Створення Голлівуду

§2. Ера німого кіно у Голлівуді

§3. Виникнення жанрів

§4. Кіно епохи джазу

II. Розвиток американського кінематографу: нові жанри, нові зірки, нові фільми

§1. Народження звукового кіно

§2. «Диліжанс»

§3. Епоха індіанських війн - у кінематографі США

§4. Орсон Уеллс

§5. Грета Гарбо

§6.Кинопутешествия РобертаФлаерти

§7.Тарзан.Киноверсии різних часів

§8. Американське кіно одразу на порозі часів

§9. Роки кризи

§10. Великий Чарлі Чаплін

§11. Стенлі Крамер

§12. «>Вестсайдская історія»

§13. «Чорний фільм»

§14. Мерилін Монро

III. Сучасний період

§1.Заокеанская держава. Видовище чи мистецтво?

§2. Майстра кінофантастики

§3. Джордж Лукас

§4. Стівен Спілберг

§5. РобертЗемекис

§6. Френсіс Коппола

§7. Мартін Скорсезе

§8. Джеймс Бонд

§9. ЛайзаМиннелли

§10. «Оскар»

§11. «Золотого глобуса»

§12. Зірки «нового Голлівуду»

§13. «Титанік».Киноверсии

§14. Обсяги виробництва голлівудського кіно. Інститути зірок

Укладання

Примітки

Література

Запровадження

Американський кінематограф отримав велике розвиток. Він виник у 1908 року у Лос-Анджелесі внаслідок патентної війни, хоча доти вже проводилися різні фільми у Нью-Йорку й Чикаго фірмою Едісона.

Подалі відМППК (>Моушн Пікчерз Патент Компанії) на чолі зЭдисоном «незалежні» підприємці (>неподчинившиеся фірмі) переїхали до Каліфорнії, де є сприятливий теплий клімат, гарний пейзаж. З небувалою швидкістю почали зростати павільйони першої стаціонарної кінофабрики. А восени 1911 року угорський емігрант Вільям Фокс (1879 – 1952) – колишній кравець та майбутній співвласник кінокомпанії «XX століття Фокс» - почав небувалу історія кіноіндустрії акцію. Він подав зустрічний позов на судові претензіїМППК. Патентна компанія закінчила свої дні безславно.

Голлівуд став наростати, з'явилася система зірок, так почалося освіту найбільшого центру кіновиробництва. Ведучи мову про самому розвиненому кінематографі, ми відразу ж потрапити з'являється уявлення Голлівуд, він закріпив свого права саме у те що бути найвідомішим і розвиненим кінематографом світу. Ми відразу ж потрапляє розуміємо світових кумирів Голлівуду, премії «Оскар» і «Золотого глобуса», і навіть самі найвідоміші фільми, такі, наприклад, як «Титанік», «Джеймс Бонд» і ще. Цікаво було довідатися про розвиток американського кінематографу, біографію перших режисерів, як Голлівуд став таким, яким його уявляємо зараз – підставу вибору теми.

Перед собою ставлю завдання: подумки побувати у кожен період: становлення, розвитку, сучасного уявлення американського кінематографу.

Великий працю у розвиток американського кінематографу Дейвід Гріффіт, з якого почалася ера німого кіно у Голлівуді; Орсон Уеллс, уніс новий структуру зйомки фільмів;Кросленд, фільмом якого («Співак джазу»), стало народження звукового кіно; Стенлі Крамер; й різні знаменитості: МеріПикфорд і ДугласФернбенкс (німе кіно); великий актор, комік, сценарист і режисер Чарлз Чаплін; також сучасні режисери і актори: Стівен Спілберг, Джордж Лукас; сценарист, продюсер, режисер РобертЗемекис; Френсіс Форд Коппола; Мартін Скорсезе; Дастін Хоффман; Роберт Де Ніро; Арнольд Шварценеггер, що є зараз губернатором Каліфорнії; Том Хенкс; Джоді Фостер, і навіть знаменитаМерилСтрип, роль якої у фільмі несе успіх творцям картини. Тоді як у кінематографі режисери Ельдар Рязанов, Леонід Гайдай, Микита Міхалков, Сергій Бондарчук; художник і режисер-постановник Козловський, актори: Іван Мозжухін, Любов Орлова, Віра Холодна і ще.

Під час упорядкування даного реферату використовувалася наступна література: енциклопедії (>Аванта +), збірник наукової праці «Кіно і сучасна культура», і навіть книжки авторів:Юренева «Коротка історія кіномистецтва»,Юерса «Як індіанці рівнин стали символом всіх індіанців Північної Америки»,Нефедова «Танок тіней. Магія перших вестернів», Бондаренко «Подорож у світ кіно»,Ясененко «>Видеообзор//Первие американці». Використано матеріали сайтуwikipedia.org.

I. Створення американського кінематографу, перші десятиліття

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]