Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
148078.rtf
Скачиваний:
35
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
516.49 Кб
Скачать

III. Пропозиції та рекомендації щодо розробки нових туристичних напрямків та вибір географії подорожей на ринку закордонного туризму

3.1 Пропозиції щодо розвитку нових туристичних напрямків та географії подорожей на ринку закордонного туризму

У "Супутник України" розроблено і успішно реалізується тури в країни Європи, Азії, Африки, а саме в Великобританію, Німеччину, Францію, Італію, Словенію, Австрію, Кіпр, ПАР, Кенію, Ізраїль, Індію, Таїланд, Китай, на острови Індійського океану та Карибського басейну.

Це – більше 120 країн, з якими ведеться спільна робота. Це – близько 200 туристських маршрутів, понад 40 відділень у містах всієї України, 6 чудових туристських центрів і готелів – „Славутич" м. Канів, „Мир" м. Київ, „Дружба" м. Луганськ, „Юність" м. Одеса, „Супутник" м. Львів, „Верховина" Закарпаття.

Туристична фірма пропонує іноземним громадянам цікаві екскурсійні тури по Україні, відпочинок на Чорноморському та Азовському узбережжі, а також гірськолижні тури до Карпат.

Головні партнери "Супутник України" представлені у табл. 3.1.

Таблиця 3.1 Головні партнери "Супутник України"

Партнери

Країни

1

2

У Європі

„Bob Sopel"

Великобританія

„ТТЕ Travel Exhibitions"

Великобританія

„Transtours"

Франція

„ALDA Travel Agency LTD"

Австрія

„UTS Touristic GmbH"

Німеччина

"Rene Tours"

Словенію

„Mondovero T.O."

Італія

„Optima Travel Plan"

Кіпр

У Африці

"IT Travel Africa"

ПАР

У Азії

Ophir Tours

Ізраїль

"SITA Travel"

Індію

Asia World

Таїланд

"China International Travel "

Китай

В Україні

Тур Етно

Крим

Ласпій

Крим

Кандагар

Крим

Чорномор

Крим

Альголь

Карпати

Міст тур

Карпати

Панорама

Карпати

Офірсіт

Короткі екскурсійні тури по Україні

Виїзний туризм

Sunair

Голландія

Altrejser

Данія

Panorama Tour

Англія

Пропонується розширити географію стосовно екзотичних напрямків під індивідуальні потреби клієнтів, відповідно до вподобань та запитів.

Відповідно до запропонованих заходів перспективним є формування VIP-турів до країн Латинської Америки, екзотичних індивідуальних турів по країнам Азії, незабутнього відпочинку на островах Тихого океану.

Особлива увага на майбутнє приділятиметься розвитку таких напрямів, як рекреаційна освіта, сімейний відпочинок, відпочинок і водні ресурси, водний туризм, екотуризм, рекреація парків і заповідників, оздоровчий туризм, наукові дослідження, відпочинок молоді, відпочинок людей похилого віку, відпочинок інвалідів, відпочинок жінок, ефективний менеджмент туристичної індустрії, правові аспекти відпочинку, маркетингові дослідження і забезпечення інформацією, велнес.

За прогнозами ВТО 2009 року найперспективнішими напрямками будуть залишатися в майбутньому екологічний, екзотичний, пригодницький, конгресовий види туризму, на які, на мою думку, і слід спрямовувати розробку нових напрямків. Динамізм і високі темпи виїзду за межу - демонструють нові індустріальні країни: Ліван, Індонезія, Республіка Корея, Сінгапур, Тайвань і особливо, Малайзія. Я рекомендую звертати увагу на все нові маршрути, адже конкуренція дуже велика, і щоб захопити першим туристичний ринок потрібно швидко реагувати на відкриття нових можливостей у нових маршрутах та якісно і надійно формувати їх.

За прогнозами експертів ВТО в другому десятилітті XXI сторіччя регіон Південно - Східної Азії досягне максимально високих темпів прийому міжнародних туристів у порівнянні з іншими регіонами світового співтовариства. Такий інтерес міжнародних туристів до поїздок у цей великий регіон світу викликаний тим, що держави, що утворять його, мають у своєму розпорядженні унікальні туристські ресурси, надають високий сервіс і відрізняються традиційною гостинністю. При цьому туристські адміністрації держав цього регіону проводять активну і продуману рекламну політику, демонструючи свій туристський потенціал на численних міжнародних спеціалізованих виставках, туристських біржах, у засобах масової інформації за межами своїх національних меж, не зважаючи на витрати на ці цілі, що швидко окупаються високими надходженнями вільно конвертованої валюти.

Регіон Південної Азії, у свою чергу, також за прогнозами буде притягати до себе усе більше число міжнародних туристів, що ринуться ознайомитися з унікальною природою, звичаями і культурними традиціями проживаючих там народів.

Тому, слід звернути увагу на такі країни цих регіонів, які стрімко та продуктивно розвиваються: Ліван, Індонезія, Республіка Корея, Сінгапур, Тайвань і особливо, Малайзія.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]