Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Freeway beginner / Book cover / Зміст, ВКК.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
303.62 Кб
Скачать

A word to the reader

If you’re holding this book it means you’re searching for success, in life, in communication, in business, in private relations. Welcome to the world of profound knowledge and numerous opportunities. Here you will find everything in the way of grammar, vocabulary, information and pleasant sights while studying English. We hope that our book will appeal to you much.

Thank you for choosing us!

Authors.

Передмова

Сучасний етап розвитку міжнародних відносин, активізує потребу українського суспільства у нових, модернізованих підручниках та посібниках для вивчення іноземних мов. Пропонована книга призначена для студентів усіх напрямів підготовки нефілологічних спеціальностей. Мета посібника – розвиток усних і писемних навичок, ознайомлення та засвоєння культурологічних особливостей країн, мову яких вивчають у межах дисципліни “Англійська мова”. Цей посібник знадобиться всім, хто прагне оволодіти англійською мовою.

Тематичне наповнення посібника, детальні словники, різноманітні лексичні й мовні вправи та діалоги представляють актуальні для повсякденного спілкування теми. Текстовий та ілюстративний матеріал посібника адаптовано із сучасних зарубіжних і вітчизняних друкованих та Інтернет-видань. Матеріали посібника активно та успішно використовують викладачі кафедри іноземних мов під час викладання дисципліни “Англійська мова”.

Посібник складається з трьох частин: лексично-розмовної, теоретичної та практичної граматики, що дає змогу оптимізувати навчальний процес, покращити засвоєння окремих аспектів мовної діяльності.

Лексично-розмовна частина висвітлює розмовні теми загального характеру обсягом у 16 уроків, яким передує вступна частина. Кожний урок містить різнопланові завдання на тренування лексики, діалогічного та монологічного мовлення. Усі уроки містять базовий текст та завдання до нього, розроблені відповідно до лексичного наповнення уроку.

У теоретичній частині з’ясовано основні аспекти курсу граматики англійської мови з поясненнями та прикладами. Матеріал викладено доступно, із урахуванням різнорівневих знань студентів.

Практична граматична частина містить тренувальні вправи з граматики англійської мови та має на меті закріплення теоретичного матеріалу, висвітленого в другій частині посібника.

Урокам передує вступний фонетико-орфоепічний курс, де подано англійський алфавіт, основні правила читання звуків і букв англійської мови; з’ясовано особливості наголосу, інтонації та порядку слів у реченні. У кінці посібника розміщені тексти для читання, розраховані як для самостійного опрацювання студентами, так і для роботи на заняттях.

Матеріал посібника доступний в електронному вигляді й може бути використаний для курсу дистанційного навчання. Електронний варіант посібника є зручною та доступною альтернативою друкованого примірника та уможливлює вибіркове використання лексичного й граматичного матеріалу.

Автори будуть вдячні за зауваження та пропозиції, висловлені за адресою jugreen@ukr.net

*****

Автори висловлюють глибоку подяку колективові кафедри іноземних мов за допомогу в доборі матеріалів видання, слушні зауваги та практичну апробацію книги в навчальному процесі; ректорові Черкаського державного технологічного університету, професору Лезі Ю. Г. за сприяння у виданні посібника.

Автори

Соседние файлы в папке Book cover