Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DSTU_4100_2002_znaki_dorozhnye.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
3.44 Mб
Скачать

5 Технічні вимоги

  1. Знаки повинні виготовлятись у кліматичних виконаннях У і ХЛ, категорії розміщення 1 згідно з ГОСТ 15150, вимогами цього стандарту і технічними умовами, розробленими та погодженими у вста­новленому порядку.

  2. Вимоги до конструкції

5.2.1 Знаки повинні виготовлятись з світлоповертальною поверхнею або внутрішнім освітленням. Чорні і сірі елементи зображення знаків можуть не мати світлоповертального ефекту.

Тло знаків 5.47, 5.51—5.54, 5.56, 5.58.1—5.59, призначених для застосування на дорогах четвер­тої і нижчих категорій, допускається виконувати несвітлоповертальним.

  1. Допускається виготовляти знаки як однобічні, так і двобічні, а також розміщувати зображення знаків, за винятком знаків пріоритету, на щиті прямокутної форми з білим світлоповертальним тлом, при цьому зображення знака також повинно мати світлоповертальний ефект. Зображення знаків на яких необхідно зосереджувати увагу водіїв допускається розміщувати на щитах з жовтим світлоповерталь­ним тлом.

  2. Конструкція знаків з внутрішнім освітленням повинна забезпечувати легкий доступ до еле­ментів знака, які необхідно чистити чи замінювати, і місць електричних з'єднань.

  3. Всі деталі і складові частини знаків повинні бути виготовлені з антикорозійних матеріалів або мати захисне покриття. Покриття повинно відповідати вимогам ГОСТ 9.032, ГОСТ 9.401.

  4. Корпус і зворотний бік знака, а також усі елементи кріплення та стояк повинні бути сірого кольору.

  5. Конструкція знаків з внутрішнім освітленням повинна забезпечувати щільність з'єднань скла з корпусом, необхідну для запобігання пошкодженням від дощу інтенсивністю 5 мм/хв.

5.3 Електротехнічні вимоги

  1. Для приєднання знаків з внутрішнім освітленням до живильної електромережі повинна бути передбачена клемна колодка типу Св-2~4,0/250 УЗ або СОв-2-4,0/250 УЗ згідно з вимогами ГОСТ 17557. Клемна колодка повинна бути розміщена усередині корпусу знака.

  2. Опір ізоляції між струмовідними дротами, а також між ними, з'єднаними разом, і заземлю-вальним контактом повинен бути не менший ніж 20 МОм у холодному (знеструмленому) стані.

  3. Ізоляція між струмовідними дротами, а також між ними, з'єднаними разом, і заземлювальним контактом повинна витримувати дослідну напругу 1500 В частотою 50 Гц без пробою або перекриття не менш ніж 1 хв.

  4. Для внутрішньої електромережі освітлюваних знаків повинен застосовуватись мідний дріт перерізом не менш ніж 1 мм2 з ізоляцією, розрахованою на напругу не нижчу ніж 660 В змінного стру­му частотою 50 Гц.

  5. Для заземлювання металевих неструмовідних частин знак повинен мати контактний затис­кач відповідно до вимог ГОСТ 10434 з умовним позначенням заземлення згідно з вимогами ГОСТ 2930. Заземлювальні дроти повинні мати марковання або забарвленість, відмінну від забарвленості фазо­вих дротів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]