Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

maketnyy_teplovoz

.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
715.32 Кб
Скачать

і формуючий пристрій зашиті F з вихідним підсилювачем.

Вхідний керований мультивібратор G1 може працювати в двох режимах: в автоколебательном і в веденому. У першому випадку при подачі на вхід G1 аналогового сигналу у вигляді напруги, що змінюється в діапазоні від 0 до 10 В, на виході G1 генерується послідовність однополярних прямокутних імпульсів в діапазоні від 5 до 1500 Гц. Аналоговий вхідний сигнал може бути поданий від зовнішнього регулятора або від вбудованого потенціометра (режим ручного управління). У другому випадку мультивібратор G1 переводиться в режим ведення і управляється сигналом у вигляді послідовності імпульсів, що надходять від зовнішнього генератора.

Логічна частина системи управління, принципова схема якої наведена на рис. 4.12, містить розподільник імпульсів СТ (див. рис. 4.11), що представляє кільцеву перерахункових схему з модулем перерахунку m = 12, дешифратор DС, вихідні підсилювачі-модулятори і генератор несучої частоти G2.

Вихідні підсилювачі потужності є підсилювачами-модуляторами і складається з попереднього транзисторного підсилювача і кінцевого двотактного каскаду з тиристорами. Вихідними трансформаторами системи управління є трансформатори блоків вихідних каскадів управління головними і коммутирующими тиристорами. Живлення вихідних підсилювачів модуляторів здійснюється змінним прямокутним напругою частотою 2,5 3 кГц від генератора несучої частоти.

Потенційна діаграма процесів в логічній частині системи управління приведена на рис. 4.13.

Конструктивно інвертор виконаний у вигляді шафи, розділеного на відсіки. У кожному відсіку скомплектована вузли н блоки певного функціонального призначення.

У передній частині шафи інвертора зверху змонтована касета управління з конструктивно самостійної від решти частини шафи обшивкою, що грає роль екрану і оберігає слабкострумові ланцюга від наведень з боку силових контурів. Касета управління має вільний доступ і заповнена типовими знімними блоками. На панелях блоків системи управління розташовані органи ручного керування, сигнальні лампочки і контрольні точки.

Нижче в лівій половині шафи розташовані висувні модульні блоки головних тиристорів V11, .... V16, а в правій половині шафи встановлені: панель з двома автоматами відповідно в ланцюгах харчування управління і пристроїв підзарядки; панель із захисними RCD-ланцюжками, шунтирующими комутуючі тиристори; панель вихідних каскадів ВКК в ланцюгах керуючих переходів комутуючих тиристорів.

За панелями з RCD-ланцюжками і ЛКК розташовано два блоки з радіаторами, на яких змонтовані зворотні і розділові діоди (верхній блок) і комутуючі тиристори (нижній блок). У нижній частині інвертора під модульними блоками головних тиристорів маються шини для підключення інвертора до джерела живлення, а під блоками з коммутирующими тиристорами розташовані вихідні шини для підключення навантаження. З задньої сторони шафи забезпечується доступ до розміщених на трьох ярусах чотирьом конденсаторів фільтра і трьом комутуючим конденсаторів Ск. У нижній частині інвертора встановлені

трифазний трансформатор, панелі з діодами і струмообмежувальних реакторів, що утворюють два джерела підзарядки. Там же розміщений вимірювальний датчик повного струму, виконаний на базі трансформатора постійного струму [4.13].

У правому боковому відсіку шафи інвертора розміщені три комутуючих реактора і реактор в ланцюзі конденсатора фільтра.

Передня частина інвертора закривається спеціальною дверима; мається блокування, що забезпечує зняття напруги з інвертора при відкриванні дверей. З трьох сторін інвертор закритий знімними стінками. У підставі інвертора передбачені вхідні і вихідні вікна для під'єднання до зовнішньої вентиляційній системі, яка здійснює примусову продувку повітрям охолоджувачів тиристорів головного і комутуючих мостів, зворотних і розділових вентилів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]