Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
50
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.11 Mб
Скачать

Вправа 1

1. Людина проходить алеєю парку 20 м до перетину її з іншою алеєю. Потім вона повертає під кутом 900 на цю алею і проходить ще 15 м. Знайти переміщення і пройдений людиною шлях.

2. Автомобіль проїхав З км по прямій дорозі, яка плавно переходить в кільцеву. Після проходження ним півкільця його переміщення становило 5 км. Знайти радіус кільцевої ділянки дороги і пройдений автомобілем шлях.

3. Велосипедист їде прямою дорогою зі швидкістю 20 км . Через півгодини він повертає назад і рухається з тією ж самою швидкістю протягом 45 хв. Знайти пройдений велосипедистом шлях і модуль його переміщення за час руху, а також його координати перед розвертанням і в кінці руху.

4. Перший автомобіль здійснив за 20 с таке саме переміщення, як і другий автомобіль за 10 с, рухаючись із швидкістю 72 км/год . Чому дорівнювала швидкість першого автомобіля?

5. Потяг завдовжки 120 м рівномірно рухається по мосту зі швидкістю 18 км/год . За який час він повністю перетне міст, якщо його довжина 240 м?

6. Під час руху вздовж прямої координата тіла змінилася за 5 с від значення 10 м до значення - 10 м. Яка швидкість і напрям руху тіла?

Соседние файлы в папке тема 1 кинематика