Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІК (Говорущенко) Методичка.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
762.88 Кб
Скачать

Статичний орган управління

Статичний орган управління – це вікно класу STATIC. Він не надсилає батьківському вікну повідомленняWM_COMMAND. Його використовують для оформлення зовнішнього вигляду батьківського вікна. Статичний орган управління має вигляд зафарбованого або незафарбованого прямокутника або рядків тексту в заданому прямокутнику (табл. 2.3).Статичні органи управління можуть використовуватись всередині діалогових панелей для відображення піктограм.

Таблиця 2.3. Список стилів статичного орагну управління

Стилі

Опис

1

2

SS_BLACK

FRAME, SS_GRAY

FRAME, SS_WHITE

FRAME

Прямокутна рамка системного кольору відповідно COLOR_WINDOWFRAME, COLOR_BACKGROUND, COLOR_WINDOW. Внутрішня область залишається незафарбованою. Текст заголовку вікна не використовують. Цей параметр функціїCreateWindowвказують якNULL

SS_BLACK

RECT, SS_GRAY

RECT, SS_WHITE

RECT

Зафарбований прямокутник системного кольору відповідно COLOR_WINDOWFRAME COLOR_BACKGROUND COLOR_WINDOW. Текст заголовка вікна не використовують. Цей параметр функціїCreateWindowвказують якNULL

SS_LEFT, SS_RIGHT, SS_CENTER

В заданому прямокутнику вказаний текст виводить функція DrawText, відповідно вирівнюючи його по лівому, правому краю або центруючи і переносячи слова в наступний рядок. Частина тексту, яка не помістилась в прямокутник, не відображається. Символи табуляції заміняються пробілами

SS_NO

PREFIX

Цей стиль доповнює інші стилі в тих випадках, коли необхідно відхилити спеціальну обробку символа &. Звичайно цей символ не виводиться статичними органами управління на екран, а наступний за ним символ зображується підкресленим (для зображення символу & його потрібно повторити двічі)

SS_LEFT

NOWORD

WRAP

Те ж, що й SS_LEFT, але без переносу слів

1

2

SS_ENH

METAFILE

В заданому прямокутнику відобразити метафайл, ім’я якого задано параметром тексту заголовка

SS_NOTIFY

Вікно цього стилю функції батьківського вікна надсилає повідомлення STN_CLICKED і STN_DBLCLK про натиснення чи подвійне клацання лівою кнопкою миші

SS_SIMPLE

Виводить текст в один рядок, використовуючи функцію TextOutі вирівнюючи по лівому краю. Символи табуляції не замінює пробілами. При повторному виведенні тексту вміст прямокутника не знищується, тому новий текст не повинен бути коротший за попередній. Звичайно комбінують зі стилемSS_NOPREFIX(використовується більш швидка функціяExtTextOut)

Для створення статичного органа управління викликають функцію CreateWindow. В якості першого параметра вказуютьSTATIC.

Наступний оператор демонструє створення статичного органу управління:

HWND hStatic=CreateWindow("STATIC", NULL, WS_CHILD|WS_VISIBLE|

SS_BLACKFRAME, 20< 40, 100, 50, hwnd, (HMENU)0, hInstance, NULL);

Другий параметр визначає текст, який буде розташовано всередині орагну управління. Якщо текст не використовується, цей параметр вказують як NULL.

В третьому параметрі вказують один зі стилів статичного органа управління. В прикладі вказано стиль SS_BLACKFRAME, тобто статичний орган представляє собою рамку кольоруCOLOR_WINDOWFRAME. Текст заголовку вікна при цьому стилі статичного органа не використовують. Цей параметр функціїCreateWindowвказано якNULL.

Оскільки статичний орган управління не надсилає повідомлень батьківському вікну, в якості дев’ятого параметра (ідентифікатор органу управління_ можна вказати будь-яке число, наприклад, 0.