Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
566.78 Кб
Скачать

Зразок титульного листа курсової роботи

Міністерство внутрішніх справ України

Харківський національний університет внутрішніх справ

Факультет з підготовки слідчих

Кафедра криміналістики, судової медицини та психіатрії

КУРСОВА РОБОТА

на тему: «Складання психологічного портрету невідомого злочинця у ході розкриття та розслідування злочинів»

Виконав:

курсант 3 курсу 327 навчальної групи

рядовий міліції

Гамкало В.Д.

Науковий керівник:

кандидат юридичних наук,

доцент кафедри криміналістики,

судової медицини та психіатрії

майор міліції

Іванов І.І.

Харків 2015

1.5. Порядок і строки здачі та захисту курсової роботи.

1. Курсова робота здається курсантами, студентами в учбово-методичний кабінет кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії не пізніше як за місяць до дня захисту.

2. Курсова робота, що надійшла на кафедру, реєструється та передається на рецензування науковому керівникові, а в окремих випадках – іншому викладачеві (за узгодженням з начальником кафедри). Він знайомиться з роботою, визначає її науковий рівень, дотримання вимог до оформлення, дає письмовий відгук на курсову роботу та допускає її до захисту або повертає для доопрацювання та усунення недоліків. Рецензент відображає свої зауваження та відгук у рецензії, яка додається до курсової роботи.

3. Критеріями оцінки курсової роботи є:

  • ступінь розробки теми;

  • повнота вивчення літератури, що стосується даної теми;

  • використання спеціальної літератури, нормативних актів, юридичної практики (у тому числі судової, експертної та слідчої);

  • творчий підхід до написання курсової роботи;

  • правильність та наукове обґрунтування висновків;

  • самостійність викладання матеріалу дослідження;

  • додержання положень, які визначені в цих методичних вказівках.

Позитивна оцінка перевірки курсової роботи відмічається на титульному листі («Допускається до захисту»).

4. Дата захисту курсової роботи встановлюється учбовим відділом. Для підготовки курсанта чи студента до захисту, йому напередодні видається відрецензована курсова робота, під час якої курсант уважно вивчає рецензію, усуває недоліки, повторно вивчає основну і додаткову літературу, пише тези виступу для захисту.

5. Захист курсової роботи здійснюється комісією у складі наукового керівника (викладача) і іншого викладача кафедри.

Процедура захисту курсової роботи полягає у наступному: попередньо ознайомившись з письмовим відгуком на роботу, автор дає усні пояснення стосовно критичних зауважень рецензента до роботи, відповідає на запитання наукового керівника (викладача) та інших присутніх на захисті осіб, обґрунтовує свої висновки додатковими аргументами.

6. Під час оцінювання курсової роботи враховуються як її зміст, так і результати захисту. Комісія визначає оцінку роботи та її захисту за чотирибальною шкалою («відмінно», «добре», «задовільно» та «незадовільно»).

Курсант чи студент, який не виконав курсову роботу або захистив її на оцінку «незадовільно», не допускається до складання екзаменаційної сесії.

7. Захищені курсові роботи не повертаються, а зберігаються на кафедрі, факультеті або інституті. Якщо курсова робота є продовженням теми, яка розробляється автором, то йому може бути видана захищена курсова робота з дозволу наукового керівника, з подальшим її поверненням.

8. Курсанти та студенти, які не здали курсові роботи, чи не з’явились на їх захист у призначений термін, або отримали на захисті незадовільну оцінку, вважаються такими, які не виконали навчального плану.

9. Консультації з усіх інших питань, пов’язаних з написанням курсової роботи, курсанти можуть отримати безпосередньо у наукового керівника (викладача) або у навчально-методичному кабінеті кафедри чи у чергового викладача кафедри.