Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кримінально-виконавче право питання.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
329.73 Кб
Скачать

3.Методичні вказівки до семінарських занять.

Модуль №1

Змістовий модуль №1: Кримінально-виконавче право.

Тема №1 Поняття кримінально-виконавчого права України

Семінарське заняття: Поняття кримінально-виконавчого права України. (для студентів денної і заочної форм навчання)

Навчальна мета заняття – з’ясувати поняття кримінально-виконавчого права як форми відображання єдиної державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та складової частини системи національної безпеки України.

Час проведення – 2 години

Місце проведення – аудиторія

Навчальні питання:

1.Державна політика у сфері виконання кримінальних покарань як складова частина державної політики з питань національної безпеки України

2. 2. Поняття і принципи кримінально-виконавчого права України.

3. 3. Місце кримінально-виконавчого права в системі права України.

4.Конституція України – як правова основа і джерело кримінально – виконавчого права України.

5.Актуальні проблеми розвитку науки кримінально-виконавчого права України.

Методичні вказівки до навчальних питань

Під час вивчення першого питання основну увагу необхідно звернути на загально соціальне призначення державної політики України у будь – якій сфері життєдіяльності суспільства і людини ,спираючись на пріоритети забезпечення захисту життя ,здоров’я, гідності,прав і свобод людини і громадянина,а також форм відповідальності, держави за свою діяльність.

Зміст другого питання полягає в теоретичному обґрунтуванні механізму вироблення ідеї, які можливо вважати принципами права і як вони реалізуються в кримінально – виконавчому праві. Особливу увагу слід звернути на пенітенціарні ідеї як підґрунтя формування пенітенціарної системи України сучасного Європейського зразку.

По третьому питанню слід розглянути гносеологічні та науково – теоретичні аспекти виникнення , ставлення та розвитку кримінально – виконавчого права його взяємозвязку із конституційним правом,цивільним,трудовим,соціального захисту,адміністративним, а також галузями права кримінально – правового комплексу – кримінальним , кримінально – процесуальним та кримілогією.

В четвертому питанні слід звернути увагу на роль і місце Конституції України як правової основи і джерела розвитку усіх галузі права, зокрема кримінально – виконавчого.

Для цього студентам потрібно під час підготовки до семінарського заняття уважно розглянути зміст положень, які закріплені у ст. Конституції України – 3,6,8.24,28,43,61,62,63,76,92,102,106.

По п’ятому питанню студенти повинні мати уявлення про наукові основи формування і розвитку кримінально – виконавчого права , стан і перспективи наукових досліджень в цієї галузі права,науково – навчальні заклади підготовки професіоналів кримінально – виконавчої служби України. Окрему увагу слід звернути на процес відродження пенітенціарної науки як підґрунтя формування нової пенітенціарної системи України.