Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

m02_kont

.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
46.08 Кб
Скачать

Модульна контрольна робота № 2

1 варіант

  1. Як змінюється внутрішня енергія одноатомного газу під час ізобарного нагрівання? ізохорного охолодження? ізотермічного стиснення?

  2. Визначте силу взаємодії двох точкових зарядів 610-8 Кл і 810-8 Кл, розміщених на відстані 4 см один від одного в гасі ( =2).

  3. Заряджений конденсатор наповнений рідким діелектриком з діелектричною проникністю =4. Енергія поля конденсатора W. З конденсатора вилили діелектрик. Якою стала енергія конденсатора?

  4. У мережу 220 В послідовно ввімкнуто дві лампочки. Яка напруга припадає на кожну лампочку, якщо опір першої в 2 рази більший, ніж другої?

  5. Яка ЕРС самоіндукції збуджується в обмотці електромагніта з індуктивністю 0,4 Гн під час рівномірної зміни сили струму в ній на 5 А за 0,02 с ?

  6. Користуючись тільки лінійкою, показати хід довільного променя, який падає із заданої точки S на збиральну лінзу з відомою фокусною відстанню.

  7. Два когерентних джерела S1 та S2 (див. мал.) випускають монохро­матичне світло з довжиною хвилі 600 нм. Визначити, на якій відстані від точки О буде перший максимум освітленості, якщо |ОС| = 4 м і |S1S2| = 1 мм.

  8. На які стаціонарні орбіти переходять електрони в атомі водню під час випускання видимих променів? ультрафіолетових? інфрачервоних?

  9. Під час бомбардування ізотопу бору -частинками утворюється ізотоп азоту . Яка частинка при цьому викидається? Ізотоп азоту є радіоактивним, що дає позитронний розпад. Написати реакцію.

  10. Яка мінімальна енергія потрібна для розщеплення ядра азоту на протони та нейтрони?

Модульна контрольна робота № 2

2 варіант

  1. Яка внутрішня енергія одноатомного газу, що займає об'єм V, при температурі Т, якщо концентрація йогс молекул я?

  2. Дві мідні кульки однакового радіуса мають заряди +9,310-9 Кл і -1,310-9 Кл. Кулі зіткнули і знову розсунули на 2 см. Визначте силу взаємодії між ними.

  3. Як зміниться ємність конденсатора, якщо робочу площу його пластин зменшити в 2 рази, а відстань між ними зменшити в 3 рази?

  4. Електрорушійна сила джерела струму 10 В. Коли до нього приєднали опір 2 Ом, сила струму в колі стала 4 А. Визначте силу струму короткого замикання.

  5. В однорідному магнітному полі з індукцією 0,6 Тл рівномірно обертається прямокутна рамка розміром 2040 см2. Визначте максимальну ЕРС, що виникає в рамці, якщо її швидкість 180 об/хв.

  6. У якому випадку лінза, розміщена в ящику (див. мал.), буде збиральною, а в якому розсіювальиою? Визначити побудовою оптичний центр і фокус лінзи в кожному випадку.

  7. Визначити кут відхилення променів зеленого світла ( = 0,55 мкм) у спектрі першого порядку, утвореному за допомогою дифракційної решітки, період якої 0,02 мм.

  8. Якої довжини промені світла треба спрямувати на поверхню цезію, щоб максимальна швидкість фотоелектронів становила 2000 км/с? Червона межа фотоефекту для цезію дорівнює 690 нм.

  9. Під час бомбардування ядер ізотопу бору нейтронами з утвореного ядра викидається -частинка. Написати рівняння реакції.

  10. Виділяється чи поглинається енергія під час ядерної реакції ?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]