Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
57.06 Кб
Скачать

Здешевлення контролю

Здешевлення контролю допомагає скоротити витрати за змістом запасів. Ретельний облік кожної що знаходиться на складі деталі дуже дорогий. Економічне керування запасами припускає, що потрібно менше контролювати дешеві товари та зосереджувати увагу на більш дорогих. Менеджери нерідко виявляють, що на перевірку гайок вони витрачають стільки ж часу, скільки на контроль за запасом дорогих вузлів і деталей. Ряд досліджень в Англії показав, що на частку дешевих виробів припадає більша частина проводок в документації контролю запасів, в той час як в товарообігу і вартості запасів вони складають дуже малу частку. Так вибіркове обстеження виявило наступні дані: на запасні частини вартістю менше 50 рублів за штуку припадало 30% найменування збережених деталей, 40% проводок в документації контролю запасів, але всього 1,6% обсягу реалізації, 5% вартості запасів. Фірма систематично проводила інвентаризацію всіх товарів, в результаті облік малоцінних деталей обходиться дорожче їхньої вартості. Після припинення контролю дешевих деталей витрати за змістом запасів знизилися на 34%. При інвентаризації фізичних запасів основну увагу приділяють групам деталям, на яких припадає найбільша частка сумарної вартості запасів. Що ж стосується групи малоцінних деталей, то приймають на віру дані карток обліку цих запасів.

Прискорення оборотності товару.

Значна частина запасних частин міститься на центральному складі, не тому що вони постійно потрібні, а тому що вони можуть знадобитися. Деякі менеджери складів, побоюючись браку товарів, систематично створюють надлишкові запаси в цілях для підстраховки. Це призводить до зайвих витрат і скорочення прибутку.

      Враховується кілька видів оборотності запасів; оборотність кожної деталі в кількісному вираженні; оборотність всього запасу по вартості; оборотність груп деталей різного ступеня попиту. До кожного виду оборотності пред'являються свої вимоги. Однією з причин низької оборотності є неліквіди. На складах скандинавських імпортерів автомобілів «Ford», «Wolkswagen» недіючі запаси становлять, за даними менеджерів, от1 до 10% по сумі і від 3 до 28% за номенклатурою.

            При збільшенні оборотності зростають обсяги реалізації і прибуток. Вартість утримання запасних деталей та автотракторної техніки на складах зростає з року в рік внаслідок інфляції, зростання вартості оренди приміщення, витрат на заробітну плату, накладних витрат і.т.д., що в підсумку призводить до зниження рівня запасів за рахунок більш частого замовлення запасних частин меншими партіями. Таблиця № 1 показує, що збільшення оборотності вдвічі збільшує прибуток втричі. Таблиця №1

Оборачиваемость запасов

Среднегодовой запас

20000

20000

Объем продаж

20000

40000

Валовой доход, 24% от продаж

4800

9600

Издержки прямые, 10% от продаж

2000

4000

Накладные расходы, 7% от запаса

1400

1400

Прибыль до уплаты налогов

1400

4200

Однак, якщо в результаті зниження рівня запасів склад втратить можливість задовольняти запити клієнтури на запасні частини, то загублена при цьому прибуток може перевищити зміст відповідних запасів.

        Завданням стратегії управління запасів є безперебійна торгівля при найменших витратах при максимальному задоволенні попиту. На період розвитку рекомендовано обмежитися не більше 50% від повної номенклатури. Залежність обсягу запасів від рівня задоволення попиту показано в таблиці № 2 (наведені дані аналізу, проведеного в Англії).

Таблиця №2

Уровень удовлетворения спроса, %

Стоимость необходимых запасов, $

Рост стоимости запасов на 1% роста удовлетворения спроса, $

72

85

91

96 ориентировочно

100 ориентировочно

98000

127000

145000

190000

290000

1361

2231

3000

8600

25000

Очевидно, що не вигідно прагнути до надмірно високого рівня задоволення попиту, так як це призведе до зберігання значних запасів деталей нерегулярного попиту.

Аналіз попиту на запасні частини

Аналіз попиту на окремі запасні частини є одним з елементів системи управління запасами. Обсяг попиту покупців при роздрібному продажу схильний до значних коливань і не може розглядатися в якості конкретної величини, тому в системах управління запасами враховується стохастичний характер попиту в роздрібній торгівлі. Аналіз попиту проводиться по кожному найменуванню запасних частин. У таблиці № 3 наведено дані аналізу попиту на групи автомобілів «Fiat»

Таблиця№3

Группы агрегатов

Доля в общем, спросе, %

Узлы и детали

Спрос внутри

группы, %

Электрооборудование

23

Генератор

Система зажигания

Система освещения

Указатели поворота и детали

Система запуска

43,3

21,7

15,3

11,4

8,3

Итого

100

Кузов

20,3

Оперение

Детали кузова

Стекла

Внутренние детали

56,0

29,9

13,4

0,7

Итого

100

Механическая часть

56,7

Подвеска и колеса

Сцепление

Основные части двигателя

Тормоза

Система распределения

Система выпуска газов

Полуоси

Система охлаждения

Коробка передач

Система смазки

Система питания

Дифференциал

Электроарматура

Рулевое управление

Карданная передача

15,9

13,5

11,6

11,4

10,5

6,7

6,5

5,5

5,4

4,5

4,1

1,6

1,3

1,1

0,4

Итого

100

Всего

100

Дані таблиці показують, що найбільшим попитом користуються механічні деталі. Аналіз статистичних даних дозволяє виявити співвідношення між кількістю машин цієї моделі в досліджуваному районі і кількістю ремонтів, номенклатурою і кількістю замовлених протягом року запасних деталей, а також їх вартістю і вагою. Отримані в результаті аналізу дані допомагають з'ясувати середній попит, частоту заміни деталей і середню величину витрат власників машин на їх утримання. Найбільш досконалими вважаються комп'ютерні програми аналізу, забезпечують отримання даних статистики, аналізу і прогнозів по кожному найменуванню деталей в різних аспектах. Відібрана і систематизована інформація, отримана при аналізі попиту, служить базою для управління запасами в мережі розподілу і збуту. Щоб сконцентрувати основну увагу на тих деталях, які найчастіше продаються і дають основну частку обсягу збуту, дані про збут розбивають по різних групах деталей, виділених в результаті аналізу попиту. Практикою встановлено, що основна вартість продажу запасних частин зазвичай припадає на дуже невелику частку всіх найменувань деталей, і економісти говорять про закон 80/20 коли 20% номенклатури дають 80% продажів по сумі.

       Розподіл номенклатури запасних частин на групи за ступенем попиту виконується за основними критеріями на підставі аналізу статистики продажів за ряд років. Компанія «Wolkswagen» ділить номенклатуру на чотири групи.

Таблиця №3

Группа

Количество наименований

Доля в номенклатуре

Доля в объеме продаж

A

1000

2,2%

75%

B

3000

6,7%

20%

C

6000

13,3%

4%

D

35000

77,8%

1%

Всего

45000

100%

100%

Крім поділу на групи за ступенем попиту, застосовують поділ за вартістю, встановивши критерій відбору. наприклад;

Група Х-вартість товарів понад 1000 руб., Група Y-вартість від 100 руб., До 1000руб. Групи визначаються комп'ютером автоматично на базі статистики попиту і критеріїв вартості. Індекс групи попиту вказується на прейскуранті, статистиці витрат, відомості зайвих товарів. За індексом можна надрукувати необхідні документи для аналізу. Очевидно, що вся діяльність в області маркетингу та управління запасами концентрується на деталях тих груп, які забезпечують основну масу товарообігу.

Сучасна база даних

Для ефективного управління розподілом і збуту повинен застосовуватися аналіз всіх аспектів діяльності та прогноз збуту кожної деталі на основі математичних методів.

Основні дані;

Номер деталі по каталогу, найменування, од. вимірювання, вага, об'єм, код виробника, матеріал, Група матеріалів, кількість на одну автомашину, моделі автомашин, для яких деталь призначена, розрахунковий термін служби, який деталлю замінена після зняття з виробництва, замість якої деталі введена в конструкцію, можливість відновлення після зносу , в какай комплект або збірку входить, якщо не поставляється окремо, кількість в комплекті, вид упаковки, кількість в упаковці, вид тари

Складські дані

Фактична наявність на складі, мінімальний запас або точка замовлення, максимальний запас, страховий запас, термін поставки, закупівельна ціна, роздрібна ціна, група знижок, мінімальна кількість для замовлення, оптимальна кількість для замовлення, замовлено у постачальника, нудовлетваренний попит шт., Недовантажено замовнику шт., який постачальник поставляє.

Статистичні дані

Продано за період, шт., Продано за період кг., Продано за період м * 3, продано за період у закупівельних цінах, продано за період у роздрібних цінах, валовий доходу період, продано в році «поточний-1» шт., Продано в році «поточний-2» шт., продано в році Х «до 10 і більше років» шт.

Аналітичні дані

Група попиту, група вартості. Фактичний коефіцієнт оборотності запасу, коефіцієнт співвідношення роздрібної та закупівельної цін, фактичний коефіцієнт рентабельності за період збут на 1000 машин на рік.

Цінові дані

Закупівельна ціна у валюті, закупівельна ціна в рублях, роздрібна ціна у валюті, роздрібна ціна в рублях, ознака категорії калькуляції роздрібних цін, ознака категорії імпортного мита, ознака категорії зміна роздрібних цін, ознака групи знижок з роздрібних цін, ознака ступеня конкуренції, ознака показових цін, коефіцієнт загальної зміни цін, ознака групи цін, ознака групи знижок, ознака необхідності зниження цін постачальника, фактичний коефіцієнт перерахунку поточний, інші ознаки.