Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задания 2 сем_419 з 2016 / податки / МЕТОДИЧКА Податки та податкова зв_тн_сть.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
173.57 Кб
Скачать

5. Подання курсової роботи науковому керівнику на рецензування

Не пізніше, ніж за два тижні до захисту студент подає курсову роботу науковому керівнику на рецензію. У рецензії науковий керівник надає стислу характеристику роботи, оцінює теоретичний рівень, глибину проведених досліджень, доцільність та обґрунтованість запропонованих рекомендацій, відповідність оформлення роботи вимогам Методичних вказівок.

Досвід рецензування показує, що в курсових роботах можуть мати місце наступні недоліки:

  • відхід від теми (тема курсової роботи передбачає розкриття одних питань, а фактично розкриваються інші);

  • безсистемний виклад матеріалу, повторення одних і тих самих положень;

  • логічні помилки, невміння виокремити головне;

  • невдале поєднання теорії з фактичним матеріалом;

  • переписування матеріалу з друкованих видань;

  • недотримання методичних рекомендацій щодо оформлення роботи.

У разі негативної оцінки курсова робота разом з рецензією повертається студенту, який повинен доопрацювати її з урахуванням зауважень і лише після цього доопрацьований матеріал разом з рецензією подати науковому керівнику для повторної перевірки.

Якщо попередня оцінка позитивна, студент допускається до захисту курсової роботи.

6. Захист курсової роботи

Курсову роботу студент захищає у присутності комісії і навчальної групи. Тези доповіді студент готує заздалегідь. Доповідь повинна бути змістовною і тривати 5 – 7 хвилин. У доповіді необхідно:

  • назвати тему курсової роботи, показати її актуальність;

  • сформулювати основну мету і завдання дослідження;

  • доповісти про результати роботи, зроблені висновки та внесені пропозиції.

Після доповіді студент відповідає на питання присутніх на захисті. Під час захисту оцінюються: якість виконаної студентом курсової роботи, рівень знань і набутих навичок щодо висвітленої теми, вміння аналізувати практичну діяльність підприємства, логічно і аргументовано викладати думки, відповідати на питання, обґрунтовувати власну точку зору.

Результати захисту курсової роботи оцінюються за чотирьохбальною системою (“відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”) та проставляються в заліковій відомості навчальної групи і заліковій книжці студента.

Критерії оцінювання курсової роботи:

“Відмінно” - курсова робота виконана на високому рівні, студент показав високий рівень знань і набутих навичок щодо висвітленої теми, вміння аналізувати практичну діяльність підприємства, логічно і аргументовано викладати думки, відповідати на питання, обґрунтовувати власну точку зору.

“Добре” - курсова робота виконана на високому рівні, студент показав високий рівень знань і набутих навичок щодо висвітленої теми, вміння аналізувати практичну діяльність підприємства, логічно і аргументовано викладати думки, відповідати на питання, обґрунтовувати власну точку зору, але були допущені деякі помилки та неточності.

“Задовільно” - курсова робота виконана на достатньому рівні, студент показав певний рівень знань і набутих навичок щодо висвітленої теми, але не зміг логічно і аргументовано викладати думки, відповідати на питання, обґрунтовувати власну точку зору.

“Незадовільно” - курсова робота виконана на низькому рівні, студент не зміг логічно і аргументовано викладати думки, відповідати на питання, обґрунтовувати власну точку зору.

Порівняльна шкала оцінок

Національна система

За шкалою ЕCTS

Сума балів

Відмінно

А

90 – 100

Дуже добре

В

80 – 89

Добре

С

65 – 79

Задовільно

D

55 – 64

Достатньо

Е

50 – 54

Незадовільно

FX

35 – 49

Х

1 - 34

У разі незадовільної оцінки курсову роботу необхідно доопрацювати або виконати нову за іншою темою.

ДОДАТКИ