Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задания 2 сем_219 ск _2016 / Виробнича практика з обл_ку _ аудиту / виробн практика з обл_ку _ аудиту испр.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
285.18 Кб
Скачать

2. Організація практики

Виробнича практика з обліку і аудиту студентів денної та заочної форми навчання проводиться відповідно до затвердженого графіку навчального процесу.

Базою практики можуть бути підприємства усіх форм власності та різних організаційно-правових форм, що здійснюють виробничо – господарську діяльність, установи та організації, що належать до державних органів управління та контролю, фінансові установи, аудиторські фірми (крім фермерських господарств та фізичних осіб - підприємців).

Студент виконує роботу згідно індивідуального завдання, яке видається керівником практики. Проходження практики повинне знайти відображення в щоденнику практики та Звіті про проходження виробничої практики. Студент починає виробничу практику з ознайомлення зі структурою підприємства, кваліфікаційним складом його облікової служби і розподілом обов‘язків між бухгалтерами, вивчення основних економічних показників діяльності підприємства. Необхідно проаналізувати Наказ про облікову політику підприємства, правильність складання і виконання графіку документообігу і додати його до звіту. В Звіті з практики слід вказати форму і методи бухгалтерського обліку, що використовуються на підприємстві. Необхідно вивчити і описати техніку складання журналів (журналів - ордерів) і допоміжних відомостей. Якщо на підприємстві застосовується автоматизована система бухгалтерського обліку, необхідно з‘ясувати, наскільки вона відповідає сучасним вимогам. Заповнені первинні та зведені документи, облікові регістри, звітність за один місяць розміщуються у Додатках. Всі показники аналітичного та синтетичного обліку повинні бути пов‘язані між собою за схемою: первинні документи - накопичувальні документи – регістри бухгалтерського обліку. В процесі проходження практики необхідно не тільки вивчити фактичний стан обліку на підприємстві, але й провести критичний аналіз організації бухгалтерського обліку на підприємстві, за результатами якого запропонувати шляхи вдосконалення, та здійснити аудит фінансової звітності підприємства.

3. Зміст практики

Студент закріплює теоретичні знання та придбані практичні навички при проходженні виробничої практики з обліку і аудиту на підприємствах, в установах, організаціях. У процесі практики студенту необхідно виконати такі завдання:

- надати стислу організаційно – економічну характеристику підприємства;

- провести критичне дослідження діючої практики бухгалтерського обліку на підприємстві згідно з тематичним планом виробничої практики з обліку і аудиту, виявити недоліки, внести конкретні пропозиції щодо їх усунення;

- зібрати практичний матеріал для аналізу діяльності підприємства за останні три роки;

- розробити план і програму аудиту фінансової звітності підприємства;

- здійснити перевірку зазначених в програмі практики напрямів облікової роботи.

Залежно від конкретного місця проходження практики коригується зміст індивідуальних завдань, що відповідають програмі виробничої практики з обліку і аудиту.

Напрями дослідження стану бухгалтерського обліку і аудиту на підприємстві: