Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задания 2 сем_219 ск _2016 / Виробнича практика з обл_ку _ аудиту / виробн практика з обл_ку _ аудиту испр.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
285.18 Кб
Скачать

1. Організаційно – економічна характеристика підприємства

1.1.Надати організаційно – економічну характеристику підприємства (назва підприємства, його адреса, правові та організаційні основи функціонування підприємства, форма власності, напрямок діяльності підприємства, організаційна структура підприємства з зазначенням в ній місця бухгалтерії, розподіл функціональних обов‘язків між окремими робітниками бухгалтерії).

1.2. Ознайомитись з Наказом про облікову політику, формою обліку, яка використовується на підприємстві, та з системою оподаткування підприємства.

1.3. Проаналізувати основні фінансово – економічні показники діяльності підприємства за останні три роки, що характеризують його фінансовий стан (динаміку валюти балансу та його структури, платоспроможність підприємства та ліквідність його активів, рентабельність).

1.4. Додати до Звіту з практики схему структури бухгалтерії та витяг з Наказу про облікову політику, основні форми звітності.

2. Фінансовий облік власного капіталу та забезпечення наступних витрат і платежів

2.1. Дослідити діючу на підприємстві практику обліку статутного, пайового, додаткового, резервного, вилученого та неоплаченого капіталу, облік забезпечення майбутніх витрат та платежів, цільового фінансування і цільових надходжень. Описати первинні і зведені документи, облікові регістри, бухгалтерські проводки по підприємству.

2.2. Доцільно додати до Звіту з практики з обліку і аудиту: установчі документи (виписка зі Статуту підприємства, бухгалтерські довідки про створення різних капіталів); відомість 7.1. аналітичних даних до рахунку 42 "Додатковий капітал"; відомість 7.2. аналітичних даних по рахунку 44 "Нерозподілений прибуток (непокриті збитки)"; відомість 7.3. аналітичних даних по рахунку 47 "Забезпечення майбутніх витрат і платежів"; журнал 7; Головну книгу.

3. Фінансовий облік довгострокових зобов’язань

3.1. Ознайомитись зі змістом нп(с)бо1 "Загальні вимоги до фінансової звітності" та п(с)бо11 “Зобов’язання”. Навести основні види та форми розрахункових відносин, що використовуються на підприємстві.

3.2. Розглянути порядок укладання кредитних угод на підприємстві.

3.3. Дослідити діючу на підприємстві практику обліку довгострокових позик, довгострокових векселів виданих, довгострокових зобов’язань по облігаціях, довгострокових зобов’язань з оренди, відстрочених податкових зобов’язань, інших податкових зобов’язань.

3.4. Описати первинні і зведені документи, облікові регістри, бухгалтерські проводки по даній темі.

4. Облік розрахунків за виплатами працівникам та з органами соціального страхування

4.1. Ознайомитись з Положенням про оплату праці на підприємстві, з порядком прийому та звільнення працівників господарства, документацією з цих питань.

4.2. Вивчити методику планування фонду оплати праці на рік. З’ясувати, які виплати входять до фонду оплати праці, а які ні.

4.3. Вивчити форми і види оплати праці, які застосовуються на підприємстві, вказати їх особливості в умовах внутрішньогосподарського розрахунку. Ознайомитись з обліком і контролем оплати праці на підприємстві.

4.4. Приймати участь в складанні первинних документів з обліку праці та її оплати.

4.5. Вивчити документацію, яка подається до банку для отримання зарплати з каси чи перерахування її на картрахунки робітників для отримання через банкомати.

4.6. Засвоїти техніку складання розрахункових та платіжних відомостей. Детально вивчити методику нарахування почасової, відрядної оплати, доплат за класність, стаж роботи, виплат за листками непрацездатності, за час відпусток тощо; порядок обліку кожного виду утримань з нарахованої суми заробітної плати.

4.7. Вивчити порядок систематизації, узагальнення, групування даних про заробітну плату (оплату праці) та віднесення їх на витрати виробництва разом з нарахованим єдиним соціальним внеском, створення резерву для забезпечення майбутніх витрат і платежів.

4.8. Приймати участь в складанні зведених відомостей нарахування та розподілу заробітної плати, нарахованого на фонд оплати праці єдиного соціального внеску за об'єктами обліку витрат; відомості обліку розрахунків з депонентами; зведеної відомості за розрахунками з робітниками та службовцями.

4.9. Вивчити кореспондуючі рахунки з обліку праці та її оплати, а також організацію аналітичного та синтетичного обліку. Скласти журнал 5 по кредиту рахунків 65, 66 та звірити з іншими регістрами, заповнити Головну книгу. Накреслити схему запису в регістрах з обліку розрахунків з оплати праці, виявити і обґрунтувати відхилення від діючих нормативних документів.

4.10. Вивчити і викласти: зміни в системі документації (первинна і зведена), якими бухгалтерськими проводками оформлюється нарахування зарплати та утримання з неї.

4.11. Прикласти до Звіту з практики (по 1 примірнику.): первинні документи, накопичувальні, групувальні відомості, які використовують для складання журналу 5, 5А за кредитом рахунків 65, 66, розрахункові і платіжні відомості, зведені відомості, привести приклади розрахунку заробітної плати, відпускних, допомоги з тимчасової втрати працездатності; скласти звіти і розрахунки сум єдиного соціального внеску, утримання податку з доходів фізичних осіб.