Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА.docx
Скачиваний:
55
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
175.66 Кб
Скачать

3. Відповідальність Сторін

3.1. У випадку невиконання або неналежного виконання умов Даного Договору сторони несуть відповідальність згідно чинного законодавства України та умов цього Договору. Відповідно до ст.. 20 Закону України «Про туризм» відповідальність Туроператора перед Туристом обмежена розміром подвійної плати вартості Тур продукту (туристичних послуг).

3.2. Турист вправі відмовитися від туру до його початку за умови оплати Туроператору його витрат із забезпечення надання Туристу туристичного продукту.

Зазначені витрати відповідно до укладених Туроператором угод з партнерами, які надають туристичні послуги, складають:

Термін відмови туриста від туру (до початку туру)

Сума, що підлягає стягненню з Туриста

  • Від 21 до 14 днів

  • Від 13 до 7 днів

  • Від 6 до 4 днів

  • Від 3 до 2 днів

  • Від 1 дня і менше

  • Гривневий еквівалент 5 (п’яти) доларів США;

  • 10 (десять) відсотків від вартості Турпродукта*;

  • 30 (тридцять) відсотків від вартості Турпродукта *;

  • 50 (п’ятдесят) відсотків від вартості Турпродукта *;

  • 100 (сто) відсотків від вартості Турпродукта *.

* Тут до вартості Турпродукта не включена вартість квитків на чартери та регулярні авіарейси.

При відмові Туриста від Туру, подорож за якими починається у період Новорічних та різдвяних свят (з 20.12.2009р. по 10.01.2010р.), у період Травневих свят (з 26.04.2009 р. по 10.05.2010р.) у період виставок, ярмарок з Туриста стягується на користь Тур оператора його витрати із забезпечення надання Туристу туристичного продукту. Ці витрати відповідно до укладених Туроператором угод з партнерами, які надають туристичні послуги, складають:

Термін відмови туриста від туру (до початку туру)

Сума, що підлягає стягненню з Туриста

  • Від 21 дня

  • Від 20 до 2 днів

  • Від 1 дня і менше

10 (десять) відсотків від вартості Турпродукта*;

80 (вісімдесят) відсотків від вартості Турпродукта *;

100 (сто) відсотків від вартості Турпродукта *.

*Тут до вартості Турпродукта не включена вартість

квитків на чартери та регулярні авіарейси.

3.3. Турист несе відповідальність за пошкодження майна або здійснення протиправних дій під час поїздки, згідно з чинним законодавством країни тимчасового перебування..

3.4. При відмові Туриста від туру, незалежно від дати цієї відмови, вартість квитків на чартерні та регулярні авіарейси Туристу не повертається.

3.5. У випадку порушення Туристом, який використовує туристичні послуги Туроператора , діючих правил проїзду, реєстрації чи провозу багажу, нанесення збитків майну транспортної компанії чи порушення правил проживання в готелі або недотримання законодавства країни перебування, штрафи стягуються з Туриста в розмірах, передбачених відповідними правилами і нормами транспортної компанії, готелю, країни перебування. Тур оператор в даному випадку відповідальності не несе.

3.6. Турист несе повну відповідальність за використання ваучера, страхового поліса та інших документів, які повинні ним повертатися відповідно до п. 2.2.8 цього Договору.

3.7. Відповідальність Тур оператора за шкоду (матеріальну і моральну), що виникла внаслідок дій (бездіяльності) одного з виконавців послуг, обумовлених цим Договором, обмежена розміром подвійної плати вартості туристичного продукту.

3.8. У випадку відмови Туроператора від виконання даного Договору, Турист має право на відшкодування підтверджених документально збитків, заподіяних внаслідок розірвання даного Договору, крім випадку коли це відбулося з вини Туриста.

3.9. У випадку скасування чи зміни часу відправлення та/чи прибуття чартерних рейсів і пов’язаних з цим змін тривалості і програми туру, претензії приймаються Туропепратором до розгляду. При цьому на Туроператора поширюються всі умови та обмеження відповідальності, які встановлені правилами повітряних перевезень пасажирів і багажу та іншими нормативним актами в сфері перевезень.

3.10. Туроператор не несе відповідальності за схоронність багажу, цінностей та документів Туристів протягом усього періоду Туру.

3.11. Турператор не несе відповідальності, якщо рішенням влади чи відповідних осіб Туристу відмовлено в можливості в’їзду чи виїзду внаслідок порушення правопорядку або інших причин, або якщо внаслідок будь-яких інших причин, незалежних від Тур оператора, Турист не скористався Турпродуктом.

3.12. Туроператор не несе відповідальності щодо відшкодування грошових витрат Туриста за оплачені послуги, якщо Турист у період обслуговування за своїм розсудом чи в зв'язку із своїми інтересами не скористався всіма чи частиною запропонованих та сплачених послуг та не відшкодовує Туристу витрати, що виходять за межі послуг, обумовлених цим Договором.

3.13. Туроператор не несе відповідальності за витрати Туриста, пов’язанні із настанням страхового випадку. У разі настання страхового випадку, претензії по витратах Турист пред’являє в страхову компанію, вказану в страховому полісі.

3.14. Туроператор не несе відповідальності за відмову посольства іноземної держави у видачі віз туристу за маршрутом туристичного продукту.

3.15. У випадку невиїзду Туриста внаслідок неправильного оформлення паспортних, візових та інших документів, Туроператор відповідальності не несе, за винятком випадків коли Туроператор взяв на себе обов’язок з оформлення таких документів.

3.16. Розміри стягнень в пункті 3.2. цього договору, не розповсюджуються на випадки відмови Туриста від спеціального туру (тури на Мальдіви, а також інші тури, визначені Тур оператором, як спеціальні, про шо інформується турист через Турагента). Інформація про розміри стягнень, за відмову Туриста від спеціального турук розміщується на офіційному сайті Тур оператора Teztour.

, з якого Турагент ознайомлює Туриста. Підписання цього договору підтверджує згоду Туриста з розмірами стягнень за відмову від туру.

3.17. Не заселення туриста в номер готелю в дату, вказану в заявці на бронювання, з причин, що не залежать від дій Тур оператора та/або готелю, вважається відмовою Туриста від туру (строк від одного дня і менше) і тягне за собою застосування п. 3.2. цього Договору.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]