Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА.docx
Скачиваний:
55
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
175.66 Кб
Скачать

2.1. Організаційна структура фірми та посадові повноваження.

Засновником приватного підприємства, туристичної агенції "Моя улюблена тур фірма" є громадянин України Антонів Петро Степанович. Туристична фірма належить власнику на правах приватної власності з обсягом прав згідно з чинним законодавством України "Про підприємницьку діяльність". Туристична агенція має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в банку, круглу печатку з своєю назвою, відповідні штампи, фірмові бланки, емблему та інші реквізити. Адреса: 79016, м.Львів, вул. Городоцька, 181. Свідоцтво В03 № 460075, від 08.07.2008. Ліцензія АВ № 428380 ,від 30.09.2008. Банківський рахунок: Р/р 26007096053001, ЛРУ АТ "Індексбанк", МФО 325279, ЄДРПОУ 1623404677.

В туристичній агенції "Моя улюблена тур фірма" працює 6 кваліфікованих працівників. Фірма має власний головний офіс. В різноманітній навчальній літературі широко подаються різні типи структур управління організаціями, в тому числі і туристичними. Проте, незважаючи на всю різноманітність організаційних структур сучасних фірм, їх можна звести до таких модифікацій, як: лінійні, функціональні і змішані. В туристичному агентстві "Моя улюблена тур фірма" діє лінійна організаційна структура. Вона заснована на зосереджені всіх виробничих і управлінських функцій у керівника. На підприємстві усі повноваження прямі, тобто лінійні, вони спрямовані від вищої ланки управління до нижчої. Ця організаційна структура використовується у приватному підприємстві, тому що власник підприємства має можливість постійно контролювати роботу. Тут головною рисою є єдність розпорядження. Перевагами цієї структури є: відповідальність, чітко визначені зобов'язання, чіткий розподіл обов'язків та повноважень, оперативний процес прийняття рішень, простота розуміння і використання, можливість підтримувати необхідну дисципліну.

До основного складу туристичної агенції належать 6 осіб: директор – Антонів Петро Степанович, бухгалтер (Гірська Іванна), менеджери по туризму (Прокурат Ігор, Ковальчук Марія, Васько Тарас, Тиховська Марта). Кожний працівник виконує свою роботу згідно укладеного трудового договору та вказівок директора.

Основними повноваженнями директора є:

  • контролює роботу туристичного агентства "Моя улюблена тур фірма";

  • безпосередньо займається управлінням діяльністю фірми;

  • здійснює пошук нових потенційних партнерів для розширення ринку;

  • проводить переговори з партнерами;

  • затверджує нових працівників на робочі місця тощо;

Основні повноваження бухгалтера:

– ведення бухгалтерського обліку;

−облік майна підприємства та контроль за його рухом;

– здійснює проведення всіх платежів та розрахунків;

Основні повноваження менеджера по туризму:

– проведення політики по реалізації тур продукту;

– пошук потенційних партнерів та організовування різних конференцій, переговорів;

– проведення рекламної діяльності;

– прийом замовлень на тур, підписання договору про туристичне обслуговування з туристом;

– реалізація путівок, оформлення страхових полюсів, паспортних формальностей;

– надання необхідної і достовірної інформації туристам, тощо;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]