Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по курсовой работе(ЭП).doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
164.35 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Донецький національний технічний університет

Університет сучасних знань

Методичні рекомендації

до виконання курсової роботи

з дисципліни “Економіка підприємства”

Затверджено на засіданні кафедри

Економіка і менеджмент”

Протокол №_____від _________2011 р.

Красноармійськ – 2011

Удк 621.75.001.6

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни “Економіка підприємства” для студентів спеціальностей 7.050107 “Економіка підприємства”, всіх форм навчання /Укладачі О.О.Школяренко, О.А.Ігнатова. – Красноармійськ, КІІ ДНТУ, 2011 – 26 с.

Дані рекомендації підготовлені з метою надання допомоги студентам у написанні та захисті курсової роботи з дисципліни “Економіка підприємства”. Надано методичні вказівки щодо правильного оформлення роботи, запропонована її приблизна структура та зміст окремих розділів. Наведено рекомендований перелік тем курсових робіт для самостійного вибору студентами.

Укладачі: О.О.Школяренко, канд..екон.наук, доцент

О.А.Ігнатова, кан.екон.наук

Рецензент: С.М.Лисенко, доцент

ЗМІСТ

1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

4

2.ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО КУРСОВОЇ РОБОТИ

4

3.ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ

5

4.Структура і зміст курсової роботи

5

5.ПІДБІР ЛІТЕРАТУРИ ТА ІНЩИХ МАТЕРІАЛІВ

6

6. Викладення змісту курсової роботи

7

7.ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ ТА ПОРЯДОК ЇЇ ЗАХИСТУ

7

8. СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

8

ДОДАТКИ

11

1.Мета та завдання курсової роботи

Виконання курсової роботи з дисципліни “Економіка підприємства” є складовою навчального процесу. Мета курсової роботи – поглибити теоретичні знання, набуті студентами у процесі вивчення курсу, виробити вміння застосовувати їх у практичному вирішенні завдань з економіки та організації промислового виробництва. У процесі написання курсової роботи студент має здійснити аналіз основних техніко-економічних показників господарювання, самостійно виконати економічні розрахунки, виявити резерви виробництва і на цій основі обґрунтувати заходи щодо підвищення ефективності діяльності підприємства. У роботі важливо також узагальнити кращий вітчизняний та зарубіжний досвід організації та функціонування промислового виробництва.

Виконання курсової роботи має сприяти глибшому засвоєнню студентами дисципліни “Економіка підприємства”, спонукає ґрунтовно вивчати законодавчі акти з питань економіки, спеціальні наукові видання, у яких розглянуті окремі економічні проблеми.

В процесі виконання курсової роботи студент повинен самостійно знайти та вивчити літературу з обраної теми, здійснити відповідний аналіз статистичних даних підприємства чи галузі, показати вміння вирішувати економічні завдання, застосовувати теоретичні положення у вирішенні конкретних питань економіки, організації та управління підприємств різних форм власності.

2.Загальні вимоги до курсової роботи

Курсова робота – це самостійне науково-практичне дослідження, яке дає змогу оцінити якість знань студента, його вміння застосовувати їх на практиці.

Виконуючи роботу, студент має навчитися користуватися спеціальною літературою, самостійно її аналізувати та узагальнювати. Аналітична та розрахункова частини мають бути виконані на матеріалах конкретного підприємства.

Обсяг курсової роботи –35 аркушів машинописного тексту (включаючи таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо).