Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по курсовой работе(ЭП).doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
164.35 Кб
Скачать

6.Викладення змісту курсової роботи

Зібраний, вивчений та опрацьований матеріал з теми курсової роботи слід узгодити з планом і, якщо в цьому є потреба, уточнити останній.

При викладенні матеріалу необхідно обґрунтувати актуальність обраної теми, теоретично розкрити значимість питань, що розглядаються в курсовій роботі, зробити аналіз фактичного матеріалу, який допоможе з’ясувати проблеми, що стосуються обраної теми, обґрунтувати шляхи її вирішення, зробити відповідні висновки.

Таблиці мають супроводжуватися висновками, які випливають з аналізу наведених у них даних. При цьому основну увагу слід звернути на пошук резервів зростання ефективності виробництва.

Зміст роботи має відповідати питанням теми і викладатися у логічній послідовності. У роботі на може бути повторень, надмірного цитування. Цитати мають бути короткими й органічно пов’язаними з основним текстом. На використані у роботі цифрові дані, цитати, таблиці мають бути посилання із зазначенням джерел. Для посилань використовується список джерел, який наводиться у кінці роботи. Після цитати в квадратних дужках зазначається порядковий номер джерела відповідно до загального списку використаних джерел, а після коми – сторінка, на якій розміщено текст цитати. Отже, посилання на джерело матиме такий вигляд: [5, с.17].

7.Оформлення курсової роботи та порядок її захисту

Курсова робота має бути літературно та технічно грамотно виконана і відповідати певним вимогам оформлення (дод.Б). Вона мусить включати титульну сторінку, зміст, виклад матеріалу згідно з планом, список використаних джерел, додатки.

Таблиці, діаграми, схеми, графіки тощо виконуються відповідно до чинних стандартів.

Складні таблиці, які не вміщуються в тексті, а також інші допоміжні матеріали включаються в додатки. При цьому в тексті на них робляться відповідні посилання.

На всі таблиці, схеми, рисунки, діаграми, графіки, формули, що мусять мати окрему нумерацію, у тексті слід давати посилання. Назви таблиць мають відображати основний зміст ілюстративного матеріалу, період часу, за який наводяться дані, а також одиниці виміру; в графіках і діаграмах зазначається масштаб.

Курсова робота має бути зброшурована у твердій обкладинці. Всі сторінки слід пронумерувати (титульний лист та лист, який містить зміст роботи враховуються до загальної нумерації, але номера сторінок на них не проставляються). Титульний лист оформляється згідно з встановленими вимогами (дод.В).

У кінці роботи дається повний список використаних джерел. Його необхідно складати в алфавітному порядку.

На останній сторінці студент ставить свій підпис і дату виконання роботи.

Курсова робота має бути виконана і подана на кафедру не пізніше зазначеної у навчальному плані дати.

Курсову роботу рецензує науковий керівник. Якщо рецензія позитивна, студента повідомляють про допущення його роботи до захисту. Дату і час захисту встановлює деканат.

Остаточно оцінюється робота після її захисту автором. Для захисту студенту необхідно підготувати доповідь обсягом на 5-6 хвилин, у якій має бути викладено основні результати дослідження за кожним розділом курсової роботи і загальні висновки щодо досягнення встановленої на початку мети. Курсова робота оцінюється за 4-бальною системою (незадовільно, задовільно, добре, відмінно).