Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PK_teoria.docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
118.26 Кб
Скачать

4) Запропонуйте агротехніку 5°с технології вигонки тюльпану для на Новий рік.(Вкажіть вимоги до посадкового матеріалу, температурні графіки зберігання та підготовки цибулин до вигонки).

Цибулини прохолоджують при температурі5°С, а потім висаджують у ґрунтові оранжереї.

Вигонка до кінця грудня. Цибулини викопують із відкритого ґрунту на 7-10 днів раніше звичайного строку (поки листки не висохли).Один тиждень прогрівають при 17°С, а потім при 20°С до стадії накладення зачатків квіткового пагона. Відносну вологість повітря підтримують у межах 70-75%. Посадка цибулин у ящики виконується 3-4 листопада. У перші 20 днів(після посадки)підтримують температуру ґрунту 9-11°С, повітря- 11-13°C, а в наступні20 днів її підвищують відповідно до 13-15°С, 15-18°С. Після викопки цибулин у звичайний термін їх тримають у сховищі при 20° С до стадії закладення зачатків квіткового пагону. Потім із другої половини жовтня цибулини тримаютьсяне менш 12 тижнів у холодильнику при 5°С. З 1 по 15січня цибулини висаджують у ящики. Протягом перших двох тижнів підтримують температуру ґрунту 10-11°С, повітря– 11-13°С, потім відповідно15-l6°C і 16-18°C.

Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання аспарагуса.

Аспарагуси доповнюють сімейство лілейних. Понад 300 видів Аспарагуси доповнюють сімейство лілейних. Понад 300 видів аспарагусів об'єднує рід спаржевих. Родом з м'яких субтропіків Азії, Європи та Африки, цей вічнозелений трав'янистий багаторічник являє собою напівчагарник або ліану Цвітіння у аспарагусів настає в 5 - 6 річному віці. Дрібні квітки розсипані по всьому стеблу, мають біле або блідо-рожеве забарвлення і видають запашний аромат. Самозапилюється, після в'янення квіток утворює плід – шестирозділену ягоду червоного або синяво-чорного кольору. Розмножують аспарагуси насінням, живцями, діленням кущів (деякі види). Живцювання можна проводити з березня по червень, вкорінюючи його у вологому грубозернистому піску. Живці заглиблюють на 1 - 1,5 см в пісок і містять під склом або плівкою. Протягом трьох місяців відбувається обростання живців корінцями. Розподіл кущів краще здійснювати рано - рано навесні, під час пересадки, коли рослина виходить з періоду відносного спокою. З листопада по лютий краще дотримуватися рідкісних поливів, невисокої температури 12 - 15 С і утримуватися від пересадки й підгодівлі рослини. Наприкінці лютого аспарагуси необхідно пересаджувати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]