Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая записка.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
2.5 Mб
Скачать

1.2. Існуюче положення

Територія мого котеджу розташована на вул.. Плеханівська 7, між проспектом Гагарина та Нікітінським провулком. Неподалік знаходиться Піонерський парк, а також різні забудівлі, як житлові так і міські.

Територія на опорному плані поділена на функціональні зони:

  1. Зона входу

  2. Зона активного відпочинку

  3. Зона тихого відпочинку

В зоні входу ми можемо бачити квітник та групову посадку з хвойників. В зоні активного відпочинку присутній басейн, лежаки та альтанка, для озеленення навколо використовуються поодинокі посадки з різних порід листяних та хвойних дерев. В зоні тихого відпочинку розташовані дві лави позаду яких знаходиться живопліт, що створює затишний та комфортний відпочинок, також поруч присутній невеликий квітник.

  1. Спеціальна частина

    1. Архітектурно-планувальне рішення

Територія мого котеджу розташована на вул.. Плеханівська 7, та має загальну площу 1624 м2. Територія котеджу виконана переважно у ландшафтному стилі, проте присутній також регулярний стиль.

Я пропоную поділити територію на такі функціональні зони:

  1. Зона входу

  2. 2 зони активного відпочинку

  3. Зона тихого відпочинку

  4. Дитячий майданчик

У зоні входу я пропоную два квітника виконаних в регулярному стилі.. Доріжка із зони входу веде до зони тихого відпочинку, де розташована альтанка із пергалою. Ця зона призначена для тихого, затишного та ненав'язливого у сімейному колі або із близькими друзями, а пергола поряд із альтанкою створить затишок та певне усамітнення.

Я пропоную металеву альтанку.

Наявність у вас на території такої альтанки додасть усій вашій ділянці та прибудинковій території особливого вишуканого вигляду. Металеві альтанки ідеально будуть виглядати у вас на ділянці , у вашому саду , на загальному фоні прибудинкової території. Необхідно лише враховувати що металеві або ковані альтанки створюються тільки у відкритому вигляді , так як закриті металеві альтанки втрачають всю ту красу , яка повинна бути доступна для людей , які будуть дивитися на неї.

Металеві альтанки роблять із спеціальних прутів , якими досить просто створювати певні форми, і які чудово піддаються різним видам деформації. Завдяки цій легкої деформованості металевих прутів можна створити необхідну для нашої альтанки композицію. Також на таких прутах будуть добре виглядати різноманітні металеві рослини , які додадуть всьому виду альтанки , виконаної таким чином , своєрідною обжитості . Металеві альтанки на вашій ділянці будуть ідеальним прикрасою і елементом ландшафтного дизайну , де ви зможете проводити час.

З зони входу ми також можемо потрапити до дитячого майданчика. По дорозі до якого повз доріжку ми бачимо квітник геометричної форми якому радіє зір. На дитячому майданчику замість великої кількості різного дитячого обладнання я пропоную встановити дитячий ігровий комплекс, що значно зекономить місце та кошти.

Дитячий спортивний комплекс для вулиці - це комплект тренажерів , який розрахований на розвиток усіх без винятку м'язів організму дитини. У його комплект обов'язково входить шведська стінка , турнік , гімнастичні кільця , мотузкові сходи , що дозволяє маляті розвивати і зміцнювати хребет , м'язи рук і ніг , плечовий пояс. Такий комплекс збільшує витривалість організму , зміцнює імунітет і розвиває координацію рухів.

Дуже популярні дитячі спортивні комплекси для вулиці на дачах або присадибних ділянках приватних домоволодінь. Адже придбавши такий комплекс , вам не треба більше думати над тим , чим зайняти дитину на вулиці , постійно стежити , щоб він не вибіг за хвіртку або не вліз зі своїми машинками на щойно висаджену клумбу. Такий комплекс розрахований на кілька людей , тому ваш малюк не буде наодинці , до нього постійно будуть вдаватися сусідські хлопці і , займаючись на таких тренажерах , малюк буде вчитися спілкуванню з іншими дітками , виробляти в собі не тільки дух суперництва , а й відчуття підтримки і взаємодопомоги. Лазіння по канату , по сходах , лазам , пандусах перетворюється в забавну і веселу гру, яка сприяє фізичному розвитку і зміцненню здоров'я.

Дитячий спортивний комплекс для вулиці виконаний в яскравих барвистих тонах , з різними казковими елементами . Це прекрасна прикраса затишного куточка саду . Він функціональний, безпечний і надійний. Виготовляється з екологічно чистих матеріалів , не тріскається і не облазить під дощем і навіть у найлютіші морози . Виготовлений з великим запасом міцності і відповідає всім світовим стандартам.

На території котеджу окрім вже перерахований зон, присутні також 2 зони активного відпочинку.

1 зона. Це зона барбекю гриль, або як у нашому випадку, я пропоную літню кухню. Це затишна та дручна споруда яка знадобиться на кожній території. Тому що у літку або навесні часто є бажання влаштувати пікнік із друзями та родиною.

Перевага літньої кухні на ділянці в тому , що влітку на такій кухні буде комфортно і зручно.

Звести подібну споруду краще поруч з основною кухнею - таке розташування гарантує зручність і заощадить на зайвих витратах. Оптимальніше , якщо літня кухня буде розташовуватися в тіні дерев. У тіні буде набагато приємніше їсти в жарку погоду. Варто врахувати , що для кухні знадобиться проводити додатково кабель і водопровід , тому переваги розташування поряд з основною кухнею дають можливість зробити це простіше і , не витрачаючи зайві гроші.

Поруч можна встановити садові меблі за бажанням. Я пропоную винести стіл із стільцями на вулицю та насолоджуватись гарною погодою обідаючи.

  1. зона. Це відпочинок біля басейну у літню спеку. Я пропоную басейн не звичайної форми проте дуже гарний та зручний.

Біля басейну пропоную встановити лежаки або стільці для засмаги.

Покриття по всій території з пісковику, що займає 328,64 м2.

Пісковик - це чи не перша порода каменю , з якою став працювати людина . Що з'являється в результаті руйнування силами природи гірських порід , цей камінь справді універсальний. Він має найширший спектр застосування - починаючи від інтер'єрної та екстер'єрної плитки , закінчуючи різними об'ємними архітектурними формами. Пісковик з'являється за рахунок впливу вологи , перепаду температур , вітрів і подібних явищ природи. Складається піщаник з піщинок самого різного походження , це може бути як невеликий , так і великий пісок . Сьогодні налічується тисячі різновидів цього каменю. Утворений в результаті сполук води , глини , органічних залишків і хімічних сполук , піщаник морозо- і кислотостійкий . Пісковик , як і ракушняк , вважається екологічно безпечним матеріалом , також він є природним і природним теплоізолятором.

Пісковик - практичний і багатофункціональний матеріал. Він славиться своєю красою і міцністю. За умови правильного монтажу піщаник не вимагає спеціального догляду , довгі роки зберігає свою елегантність і тому може вважатися гарним вкладенням коштів і прикрасою будь-якого інтер'єру та екстер'єру.