Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovafOffice_Word_2.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
62.31 Кб
Скачать

Охорона праці при проведенні занять з легкої атлетики іот - 018 - 2003

1. Загальні вимоги охорони праці.

1.1.До занять з легкої атлетики допускаються діти дошкільного віку та учні з 1-го класу, які пройшли інструктаж з охорони праці, медичний огляд і не мають протипоказань за станом здоров'я.

1.2.При проведенні занять з легкої атлетики дотримуватися правил поведінки, розклад навчальних занять, встановлений режими занять і відпочинку.

1.3.При проведенні занять з легкої атлетики можливий вплив на учнів наступних небезпечних факторів:

- Травми при падінні на слизькому грунті або твердому покритті;

- Травми при знаходженні в зоні кидка під час занять з метання;

- Виконання вправ без розминки.

1.4.При проведенні занять з легкої атлетики повинна бути медаптечка, з набором необхідних медикаментів і перев'язувальних засобів для надання першої допомоги при травмах.

1.5.При нещасних випадоках потерпілий або очевидець нещасного випадку зобов'язаний негайно повідомляти вчителеві (викладачеві, вихователю), який повідомляє про це адміністрацію установи. При несправності спортивного інвентарю припинити заняття і повідомити про це вчителеві (викладачеві, вихователю).

1.6.В процесі занять учні повинні дотримуватись порядку проведення навчальних занять та правил особистої гігієни.

1.7.Учні, допустили невиконання або порушення інструкції з охорони праці, притягуються до відповідальності і зі всіма учнями проводиться позаплановий інструктаж з охорони праці.

  1. Вимоги охорони праці перед початком занять.

2.1.Одягти спортивний костюм і спортивне взуття з неслизькою підошвою.

2.2. Ретельно розпушити пісок в стрибкової ямі - місці приземлення, перевірити відсутність в піску сторонніх предметів.

2.3.Протерти насухо спортивні снаряди для метання (диск, ядро, гранату т.д.).

2.4.Провести розминку.

3. Вимоги охорони праці під час занять.

3.1.Прі груповому старті на короткі дистанції бігти тільки по своїй доріжці. Доріжка повинна продовжуватися не менше ніж на 15м за фінішну позначку.

3.2.Щоб уникнути зіткнень виключити різко «стопорящу» зупинку.

3.3.Не виконувати стрибки на нерівному, рихлому і слизькому грунті, не приземлятися при стрибках на руки.

3.4.Перед виконанням вправ по метанню подивитися, чи немає людей в секторі метання.

3.5.Не виробляти метання без дозволу вчителя (викладача), не залишати без нагляду спортивний інвентар.

3.6.Не стояти праворуч від метаючого, не знаходитися в зоні кидка, не ходити за снарядами для метання без дозволу вчителя (викладача).

3.7.Не подавати снаряд для метання один одному кидком.

4. Вимоги охорони праці в аварійних ситуаціях.

4.1.При поганому самопочутті припинити заняття і повідомити про це вчителеві (викладачеві).

4.2.При отриманні травми негайно надати першу допомогу потерпілому, повідомити про це адміністрацію установи, при необхідності відправити потерпілого до найближчої лікувальної установи.

5.Требування охорони праці по закінченню занять.

5.1.Прибрати у відведене місце для зберігання спортивний інвентар.

5.2.Зняти спортивний костюм і спортивне взуття.

5.3.Прийняти душ або ретельно вимити обличчя і руки. [29]

ВИСНОВКИ

1.Отже можна зробити висновок що функціональні можливості організму спортсменок завжди в чомусь індивідуально різні. Ці відмінності виявляються в характері, реакції організму на фізичне навантаження і в динаміці адаптаційних (пристосувальних) перебудов. В свою чергу це тісно пов'язано з біологічною особливістю жіночого організму - оваріально - менструальним циклом (ОМЦ). Для чіткого і раціонального планування тренувальних навантажень завжди важливо знати особливості прояву рухових можливостей спортсменок протягом усіх фаз ОМЦ. У 71,4% кваліфікованих спортсменок силові показники в менструальний період (ПМ) поліпшуються порівняно до власної фази (М). У 21,5% обстежених спортсменок результати тестових показників ідентичні, і лише, у 1% спостерігається погіршення результатів.

2. Можна зробити висновок що основою функціональної підготовки бігуній на середні дистанції є тренування витривалості, яка визначається в першу чергу її аеробними і анаеробними можливостями. Поняття «аеробних можливостей» відображає інтегративну діяльність систем організму, відповідальних за надходження, транспорт і виведення кисню. Поняття «Анаеробні можливості» відображає діяльність систем організму, відповідальних за енергетичне забезпечення роботи і підтримання гомеостазу в умовах вираженої кисневої недостатності.

3. Отже «довгі» стрибки, сприяють розвитку силової витривалості надають істотній вплив і на рівень результатів у бігу. По-цьому, доцільно застосування їх у великих обсягах на спеціально - підготовчих етапах річного циклу тренування. Для розвитку сили м'яза необхідно в м'язових волокнах збільшити кількість міофібрил. Факторами, що стимулюють синтез міофібрил, є пул амінокислоти в клітці (забезпечується збалансованим харчуванням); Об'ємні швидкісно-силові навантаження тривалістю 10-12 тижнів дозволяють отримати максимальний рівень швидкісно-силових показників через такий же проміжок часу. Таким чином, закінчення мезоциклу концентрованих навантажень повинно відстояти від головного старту на 10-12 тижнів (зимового і літнього змагальних періодів).

-

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]