Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Posvyachennya.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Вірую у свій талант, сили

Та добрі наміри.

Я прагнутиму!

Прагнутиу до найвищих ступенів розвитку

себе, суспільства, держави!

Я зможу!

Зможу досягти поставлених цілей,

зможу зберегти любов до культури!

Я клянуся!

Клянуся не зрадити професії

Та зробити все можливе, аби стати гідною та невід’ємною частиною

України!

Берегиня: А тепер давайте всі разом тричі скажемо «Клянемось!».

Клянемось!

Клянемось!

Клянемось!

Після урочистої клятви від їдальні до центру майданчика проходить студент у стилізованому жовто-блакитному костюмі. За ним йдуть дівчата з флагами. Поки студент виносить вогонь, Берегиня говорить наступі слова:

Берегиня: І щоб підкріпити нашу священну клятву, я прошу внесот вогонь знань. Вогонь завжди вважався вічно живою та очищувальною силою. Він є символом духу життя, символом вічного горіння нашої любові до професії та до Батьківщини. Тож настав час запалити символічний вогонь знань. І нехай цей вогонь ніколи не згасає, нехай він палає не лише тут, на нашому святковому майданчику, а і в серці кожного із вас!

Дівчата з флагами завмирають у певній мізансцені з обох боків від сцени. Хлопець запалює вогонь на спеціальному постаменті, що знаходиться справа від сцени. В цей самий час з джерела «вистрілюють» холодні вогні. Звучить «Гаудеамус»(фонограма).

ФІНАЛ

По закінченню «Гаудеамус», звучить лейтмотив свята. На сцену підіймаються ведучі. На певній фразі з обох боків від сцени виходять дівчата з флагами у руках. Вони виконують певну пластичну композицю.

Ведуча: І це ще не всі сюрпризи на сьогодні!

Ведучий: Ми впевнені, що в кожного з вас є мрія, яку ви прагнете втілити в життя.

Ведуча: І ми спробуємо вам в цьому допомогти.

Із джерела з’являється Золота рибка – зшита з тканини лялька з довгим хвостом, якою керують 2 дівчини за допомогою паличок. Золота рибка «пірнає» на хвилях моря- флагів, а ведучі говорять наступні слова:

Ведучий: Це Золота рибка нашої академії, що виконує будь-які студентські бажання. Варто лише попросити, і вона неодмінно прийде на допомогу.

Ведуча: Але її треба поважати і задобрювати успіхами у навчанні і творчості.

Ведучий: І сьогодні наша Золота рибка робить вам свій перший подарунок. Давайте усі разом закриємо очі і кожен з вас загадає найзаповітніше бажання. (пауза) Ну що, загадали?

Ведуча: А щоб воно поскоріше здіснилося, Рибка посилає кожному з вас своїх помічниць. Нехай ці золоті рибки завжди вам допомагають і виконують ваші мрії.

В цей час дівчата виносять маленьких рибок (наприклад, шоколадних) і дарють їх всім першокурсникам. Золота рибка «підіймається» на сцену, зупиняється біля джерела. Дівчата з полотнами йдуть з майданчика. Ведучі говорять наступні слова:

Ведучий: А тепер настав час для першого дзвоника!

З центру майданчика, від їдальні до сцени, на самокаті виїждає хлопець, що перед цим запалював вогонь знань. Він їде колом, перед першокурсниками, і «дає» перший дзвоник. За ним з центру майданчика йдуть ходулісти з маленькими дзониками. Хлопець підіймається на сцену, стає між ведучими, ходулісти –перед сценою.

Звучить вступ финальної пісні. Дівчата, що носили таблички, виходять до ходулістив, а дівчата, що керують Золотою рибкою, беруть її з джерела (під час финальної пісні рибка «танцює» на третьому плані). На майданчик виїжджають ще студенти на самокатах. Під час першого куплету фінальної пісні, вони виконують пластичну композицію.

Після першого куплету та приспіву, на музичному програші, ведучі говорять:

Ведучий: Шановні першокурсники! З цієї миті ми бажаємо вам втілювати ваші творчі мрії, надії та сміливо йти до мети!

Ведуча: Нехай вам щастить!

Разом: Зі святом вас! З першим вересня!

Знову звучить приспів финльнї пісні. Дівчата-помічниці запрошують першокурсників на майданчик танцювати. Вистрілюється святкова хлопушка.

Ведуча: А тепер прошу прослухати важливу інформацію…

По завершенню пісні, ведучі оголошують студентам час початку занять, місце знаходження корпусів ХДАК. Звучить танцювальна музика, доки першокурсники та гості розходяться.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]