Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проектування сто.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
49.83 Кб
Скачать

9. Віконні отвори і ліхтарі

Досягнення необхідноїосвещенности і аерації,остекленние поверхні зовнішніх стін промислових будинків роблять значно більших розмірів, ніж цивільних будинків. Їх розміри призначають у відповідність до розрахунком і з метою уніфікаціїпереплетов призначають кратними по ширині 0,5 метрів і за висотою 0,6 м.Световие отвори у можна вигляді окремих вікон, стрічкові (одна чи кілька стрічок за висотою стіни) і суцільні.

>Проеми як окремих невеликих вікон притаманні складських приміщень. Якщо потрібно мати хороше природне висвітлення велику глибину приміщень, передбачають стрічкове чи суцільне засклення. Нижню грань віконнихпроемов рекомендується розташовувати на можливо більшому відстані від статі, що дозволяє розміщувати попід стінами устаткування виробничих приміщень. Заповнення віконнихпроемов промислових будинків може бути з дерев'яними, сталевими, залізобетоннимипереплетами, зстеклоблоков, склопакетів чисветопрозрачних виробів з урахуванням полімерів (>стеклопластик), профільне скло.

У промислових будинках, які мають велику ширину, який завжди можна забезпечити нормативну природнуосвещенность рахунок бічного світла черезсветопроеми у зовнішніх стінах. У покритті таких будинків передбачають спеціальні отвори, звані світловими ліхтарями. Поруч із освітленням світлові ліхтарі служать цілямвоздухообмена помешкань, у разі їх називаютьсветоаерационними.

Застосування тієї чи іншої типу ліхтаря залежить від вимог до середовища виробничих приміщень промислових будинків. Ліхтарі, зазвичай, мають вздовж прольотів будинку.

За формою ліхтарі поділяють на двосторонні, односторонні (>шеди) і зенітні . Двосторонні й однобічні ліхтарі може мати вертикальне і похиле засклення. У зв'язку з цим, поперечний профіль ліхтаря то, можливо прямокутним,трапецеидальним, зубцюватим іпилообразним. Якщо ліхтар має прямокутний,куполообразний,трапецеидальний чиочерченний по складної кривою профіль зісветопрозрачними поверхнями, її називають зенітним.

Сучасні системи верхнього висвітлення, що їх як зенітних ліхтарів,светопрозрачних панелей покриттів, більш економічні проти традиційними типами світлових ліхтарів, мають вищусветоактивность, велику свободу розміщення на покритті будівлі і меншу ступінь снігових заметів.Зенитние ліхтарі влаштовують переважно на пласких покриттях, однак вони можуть статися розміщені покриттях скатних ікриволинейних.

Розміри конструктивних схем ліхтарів уніфіковані і узгоджені з основними габаритами будинку. Для 12– і18–метрових прольотів приймають ліхтарі шириною 6 м, для прольотів 24, 30, 36 м – 12 м. Довжина ліхтарів мусить бути трохи більше 84 м. Фонарь не доводять до торцевих стін на 6 м.

10. Список використаних джерел

1. Архітектура СРСР. Випуск березень-квітень, 1988. – М.:Стройиздат, 1988.

2. Архітектурне проектування промислових підприємств. – М.:Стройиздат, 1984. – 390 з.

3. АфанасьєвЛ.Л. Гаражі та керівництву станції технічного обслуговування автомобілів: альбом креслень. – М.: Транспорт, 1980. – 215 з.

4.ВСН 01 – 89 Підприємства з обслуговування автомобілів. – М.:ЦИТП Держбуду СРСР, 1989. – 75 з.

5. Гаражі. Проектування і будівництво. – М.:Стройиздат, 1986. – 214 з.

6. ГолубєвГ.Е. Автомобільні стоянки і гаражі у забудові міст. – М.:Стройиздат, 1988. – 252 з.

7.Дятков С.В. Промислові будівлі і їх конструктивні елементи. – М.: Вищу школу, 1971. – 390 з.

8. Карташов В.П. Технологічне проектування автотранспортних підприємств. – М.: Транспорт, 1981. – 175 з.

9. Курт Зігель. Структура і форма у сучасній архітектурі. – М.:Стройиздат, 1965. – 266 з.

10.СНиП II – 93 – 74.Автотранспортние підприємства. – М.:ЦИТП Держбуду СРСР, 1974. – 45 з.

11.ФастовцевГ.Ф.Автотехобслуживание. – М.: Машинобудування, 1985. – 253 з.

12.ФастовцевГ.Ф. Організація технічного обслуговування і ремонту легкових авто у. – М.: Транспорт, 1982. – 200 з.

13.Херцег До. Станції обслуговування легкових авто у / Пер. з анг. – М.: Транспорт, 1978. – 302 з.

14.Шештокас В.В. Гаражі і стоянки:Учеб. посібник для спеціальності архітектура. – М.:Стройиздат, 1984. – 214 з.

15. ШубінЛ.Ф. Архітектура громадянських і промислових будинків. –Т.5 Промислові будинку. – М.:Стройиздат, 1986. – 335 з.