Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
BTZ_Bilonog (1).docx
Скачиваний:
60
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
1.85 Mб
Скачать

8.Графо-аналітичниа оцінка умов оглядовості водія

Рис 8.1. Оглядовість автомобіля

Автомобіль

Суммарний кут оглядовості

Сумарний кут «сліпих» зон

Mazda 3

279

81

Рис 8.2. Система моніторингу мертвих зон

Mazda3 може оснащуватися системою моніторингу мертвих зон / RVM /, розробленої Mazda. Ця система відзначена престижною нагородою "Euro NCAP * Advanced" на Міжнародному автосалоні у Франкфурті у вересні 2011 року / IAA /. На експертів Euro NCAP велике враження справили численні переваги системи в області активної безпеки. Вона допомагає водієві уникати небезпечних ситуацій і навіть зіткнень з іншими автомобілями при зміні ряду руху. Два інфрачервоних датчика, розташованих по обидва боки заднього бампера, безперервно оцінюють дистанцію до інших автомобілів і їх швидкість щодо Mazda3.

При швидкості понад 60 км / год система моніторингу мертвих зон попереджає водія, включаючи світловий індикатор. Цей індикатор, який вказує на близькість іншого автомобіля, розташований на корпусі зовнішнього дзеркала заднього виду / з відповідної сторони /. Він включається, якщо автомобіль виявлений в «мертвій зоні» або якщо він увійде в цю зону в наступні 5 секунд з відстані до 50 м.

Якщо водій включає покажчик повороту з боку автомобіля, що наближається, то індикатор часто блимає, і вмикається звуковий сигнал - попереджаючи про небезпеку перестроювання. Ця система сконструйована так, щоб працювати практично в будь-яку погоду і виявляти транспортні засоби будь-яких видів, в тому числі, мотоцикли.

9.Аналіз геометричних розмірів робочого місця водія та розташування органів керування автомобіля

Бездоганне поєднання стилю та функціональності витримано і в інтер'єрі оновленої Mazda3. Мета модернізації інтер'єру полягала в тому, щоб зробити його більш вишуканим, але при цьому практичним і зручним в експлуатації. Залишивши кокпіт без змін, дизайнери сфокусували увагу на зменшенні рухів очей водія, необхідних для одержання інформації від бортових систем під час руху. Щоб звести їх до мінімуму, вони замінили сріблястий колір / який раніше використовувався для нижньої частини передньої панелі і центральної консолі / на чорний. Крім того, вони оточили прилади і органи управління, якими водій користується найчастіше, яскравою сріблястою окантовкою з атласним блиском, щоб вони стали помітніше.

У сучасній Mazda3 на багатофункціональному і рідкокристалічному дисплеях / розташований під козирком панелі управління / графіка виконана в червоному кольорі. На оновленій моделі дизайнери замінили їх чіткими символами білого кольору, які краще видно. Приладова панель з двома головними циферблатами також оптимізована, щоб показання приладів легше читалися, особливо в світлий час доби. Замість «темних» циферблатів пропонуються прилади з постійною підсвічуванням і білими символами на сірому фоні / для базової і «топової» версій / або зі спортивної червоної градуюванням / для Mazda3 MPS /.

В оновленому інтер'єрі з'явився важіль гальма стоянки, обтягнутий шкірою / для всіх версій виконання автомобіля /. Дизайнери запропонували нові графічні малюнки для центральної частини оббивки сидінь, виконаної з високоякісного матеріалу. На базовій версії цей матеріал має чорний або бежевий колір і об'ємний малюнок, утворений хвилястим переплетенням ниток. Це додає відчуття високої якості матеріалу. На «топових» версіях також використовується хвилястий малюнок в чорному або бежевому кольорі, але з додаванням блискучих ниток - така тканина змінює колір, в залежності від кута,

під яким на неї падає світло.

Экспертные оценки Авторевю

Оцениваемые параметры

Макс. балл

MAZDA 3

Эргономика

200

165

Рабочее место водителя

100

85

Обзорность

100

80

Динамика

330

285

Разгонная динамика

100

80

Тормозная динамика

120

105

Управляемость

110

100

Ездовой комфорт

250

200

Плавность хода, виброзащита

90

65

Акустический комфорт

80

60

Микроклимат

80

75

Комфорт салона

220

160

Пассажирские места

90

65

Багажник

80

60

Трансформация салона

50

35

Суммарный балл

1000

810

Рис .9.1. Салон автомобіля Mazda 3

Рис. 9.2. Панель управління автомобіля Mazda 3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]